Jouni Tirkkonen - perussuomalainen Keravalta. Tehdään yhdessä parempi huominen!

Terrorismi

40 vuotta Iranin julistamasta pyhästä sodasta kurdeja vastaan

Elokuun 19. päivänä elokuutta 1979 olin 8 vuoitas paimen kotikyläsämme vuoristossa. Minulla oli neljä lehmä ja aasi paimentavana. Jossain vaiheessa vanhempi veljeni paeten huusi minua laaksolta lähteä karkkuun sillä sota oli alkanut. En ymmärtänyt mistä on kysymys kunnes huomasin kahta hävittäjä pomittamassa kotikylämme aluetta. Tästä alkoi ensimmäinen lapsipakolaisuus kokemukseni.

Ei Isis -henkilöitä Suomeen

Tänä kesänä mediassa on käyty keskustelua suomalaisista Isis -vaimoista ja heidän lapsistaan. Poliitikot ovat käyneet juupas-eipäs -väittelyä tästä aiheesta ja osa on sitä mieltä, että ainakin lapset tulisi tuoda Suomeen. Sanomattakin on selvää että siinä vaiheessa kun lapset tulevat Suomeen, heidän mukanaan tulevat myös aikuiset. Mikäli nämä naiset ovat syyllistyneet joihinkin rikoksiin heitä ei koskaan tulla saamaan tuomiolle, koska he pukeutuvat kaapuihin eikä heitä voi tästä syystä tunnistaa.

Kalifaatin tukijat

Miksi yksikään poliitikko tai nyt isisnaisten puolesta puhuja ei vaatinut suomalaisten kotiin tuloa, silloin kun kalifaattiin lähdettiin. Miksi sitä ei estetty? Tiedettiin, että suomen kansalaisia sinne lähti. Miehiä, naisia ja lapsia. Missä oli huolenpito ja välittäminen silloin? Oliko silloinkin kyse naisten- ja lastenoikeuksista? Vai peräti ihmisoikeuksista saada lähteä tukemaan terroristijärjestöä ja sen toimintaa? Eikö muka tiedetty muutama vuosi sitten, mitä isispaskasakki siellä tekee? Silittelee ja paijaa paikallisia vääräuskoisia? Kaikki ovat syyttömiä.

Hallintoa negatiiviselta tunnepohjalta

Viime aikoina on käyty paljon keskustelua siitä, mitä pitäisi tehdä niille naisille ja heidän lapsilleen, jotka lähtivät Isisin julistamaan kalifaattiin ja haluaisivat nyt palata takaisin. Suurimmaksi osaksi keskustelu tuntuu pyörivän sen ympärillä, onko tämä palaaminen kiva tai hyvä asia, eli toisin sanoen kulloinkin kyseessä olevan henkilön mielipiteessä.

Ruotsissa vuonna 2018 yhteensä 306 ampumista ja 162 vaarallista räjäytystä

Ruotsissa vuonna 2018 yhteensä 306 ampumista ja 162 vaarallista räjäytystä

Ruotsin viralliset rikostilastot ihmetyttävät ja jättävät kysymysmerkkejä ilmaan.

*

Ruotsin oikeusministeriön mukaan maassa suoritettiin viime vuonna 2018 yhteensä 306 aseellista iskua tai tointa sekä 162 kpl räjähteiden yleisvaarallista käyttöä

Terrorismi EU:n alueella vuonna 2018

Europolin vuosittainen terrorismiraportti on jälleen julkaistu, TE-SAT 2019 kattaa vuoden 2018. Tuttuun tyyliin tässä blogissa linkit lähteisiinkin ovat Linkkejä aiheeseen -osiossa leipätekstin alla.

Kuolonuhrimittarilla EU:ssa on nyt päästy takaisin vuosikymmenen alun tasolle ja lasku vuosista 2015 ja -16 on selkeä. Norjassa ei vuonna 2018 tullut terrorismin kuolonuhria, vaikka ainakin yksi tapaus onkin ollut. Tämä alkanut vuosi ei ole toistaiseksi ollut vilkas terrorismin suhteen EU-alueella, joten edelleen voi toivoa, että kuvan 2 ilmaisema vaimeneminen jatkuu.

Kuinka monta ei ole triviaali?

Viime päivinä on keskusteltu räväkkäästi ISIS -lapsista ja huostaanotoista. Toisistaan erillään aiheet olisivat yhdistämispotentiaaliltaan mahtavia. Mutta perussävynä näyttää olevan kova skismautuminen. Koska olen hyvä ihminen, huomioni on keskittynyt ennen kaikkea ilmaisuihin jotka ovat humoristisia. Esimerkiksi Antti Rinteen oleellinen huomautus "kellon tikittämisestä" ISIS leireillä herätti mielessäni hyvin monenlaisia värinöitä.

ISIS-naiset koto-Suomeen – entä vaikutukset?

Kun on seurannut viime päivien uutisointia ISIS-naisista, vaikuttaa siltä, että ei ole aivan selvä, tuodaanko heidät lopulta Suomeen vai ei. Hallituksessa asiasta on ilmeisesti ainakin kahdenlaista näkemystä. Toki kysymys on moniulotteinen. Perusteena ISIS-naisten Suomeen tuomiselle ovat monet väläytelleet heidän ihmisoikeuksiensa toteutumista.

Ehtoni ISIS-vaimojen palauttamiseksi

1) Lapset otetaan huostaan jo heti Helsinki-Vantaan kentällä ja heille on aloitettava kattava ääri-islamilaisen aivopesun parantaminen. 

2) ISIS-vaimot on asetettava välittömästi vähintään kotiarestiin ja SUPOn jatkuvaan tarkkailuun. He saattavat heti vapaaksi päästyään yrittää saada yhteyttä Suomen muslimiyhteisöihin ja aloittaa kyseisten yhteisöjen radikalisoitumisen. Tämä pitää estää.

Suomella ei ole velvollisuutta auttaa Isis-naisia

Suomessa on viime viikkoina käyty aktiivista keskustelua Syyriassa al-Holin leirillä olevien ns. Isis-naisten ja heidän lastensa kohtalosta. Keskustelu on ollut osaltaan varsin värittynyttä ja valitettavan tunnepitoista, vaikka tällaiseen asiaan erityisesti tulisi kyetä suhtautumaan pragmaattisesti.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä