Jouni Tirkkonen - perussuomalainen Keravalta. Tehdään yhdessä parempi huominen!

Kaikki blogit puheenaiheesta Sananvapaus

Somemyrskyistä huonoa lainsäädäntöä

Airiston veneonnettomuuden jälkeen nähtiin tuttu ilmiö – ennen kuin mitään tietoa siitä, mitä on tapahtunut tai miksi, halutaan Twitterissä jo muuttaa lainsäädäntöä. Sinällään vaatimus välittömästä reagoinnista on hyvin inhimillistä ja kumpuaa varmaan jo ajalta, kun metsästimme vielä ruokamme keihäin. Ennen some -aikaa päätöksentekijöiden oli kuitenkin paljon helpompaa odotella, että asiantuntijat tekevät työnsä ja ehdottavat tehokkaita keinoja. Someaikanakin kannattaisi kuitenkin malttaa odottaa, jotta saadaan tieto siitä mitä todella on tapahtunut ja mikä vaikuttaa mihinkin.

Minäkin

Abdirahim ”Husu” Hussein iloitsee Demokraatissa 6.8.2019 ”Sananvapauttani ei ole rajoitettu. Erilaiset suomalaisetkin saavat sanoa ääneen, mitä oikeasti ajattelevat”.  https://demokraatti.fi/husu-husseinin-kohutviitista-ei-aloiteta-esitutkintaa-sananvapauttani-ei-ole-rajoitettu  

Hänen toteamuksessaan oli kuitenkin ylimääräinen ”-kin” pääte – lieneekö toimittajan lipsahdus?

Onko sananvapaus menetetty?

Harva on pystynyt välttämään keskustelua sananvapaudesta ja siihen liittyvistä uskomuksista. Koska olen kiihkoton poliitikko ja lähestyn kaikkea kiinnostuneena olen käyttänyt aikaa tutkiakseni ilmiötä hiukan tarkemmin. Luonnollisesti olen myös huolestunut siitä, että sananvapautta ei Suomessa menetetä, koska se on äärimmäisen tärkeä meille kaikille. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että sananvapaus tarkoittaa toisille eri asiaa kuin toisille.

Perussuomalainen kehottaa suomalaista poistumaan maasta!

 

Odotan, että Jussi Halla-aho nuhtelee voimakkaasti SDP:n Abdirahim Husseinia maasta poistumaan kehottanutta  perussuomalaisten Maiju Tapiolinnaa siitä, että tämä on koettanut rajoittaa Suomen kansalaisen sananvapautta. 

Jos Halla-aho ei näe puolueen puheenjohtajana tässä mitään moitittavaa, se on kiinnostavaa. Sehän tarkoittaisi, että Jussi Halla-ahon oma "sananvapaus"-vaatimus koskee vain joitakin suomalaisia. Jos se ei koske kaikkia suomalaisia, se on syrjivä.

Ovatko rasistit kansanryhmä?

Mikä siis on laissa tarkoitettu (kansan)ryhmä. Itse pykälässä kansanryhmä mainitaan vain otsikossa, muuten puhutaan pelkästä ryhmästä. 

"Kiihottaminen kansanryhmää vastaan

Lasten poliittinen aivopesu

Viime vuoden lopulla nousi kohu siitä, miten sipolaisessa koulussa oli syyllistytty lasten poliittiseen aivopesuun ja siellä vieraillut Husu Hussein haukkui perussuomalaisten kannattajia rasisteiksi (jotain aika tuttua tässä on). Husu itse tietysti kiistää tuttuun tapaansa kaiken. Hieman aiemmin tamperelaisessa koulussa tehtiin osana kuvataideprojektia oppilastyönä teos nimeltä Suomeen vai kuoleen, josta saa vaikutelman, että kansanedustaja Laura Huhtasaarella sekä perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aholla olisi jotain tekemistä ihmisten kuolemisen kanssa.

Kansa + ryhmä = kansanryhmä?

Yksi tämän päivän eniten puhuttaneista aiheista on ehdottomasti ollut Abdarahim "Husu" Husseinin rasistikommentti perussuomalaisista ja heidän äänestäjistään. Paljon on pohdittu sitä seikkaa, että voivatko perussuomalaiset ylipäätään olla sellainen kansanryhmä jota lailla kiihottamisesta kansanryhmää vastaan on tarkoitus suojata. Jopa professorit ovat asiasta eri mieltä. Ihme sitten jos asiaan ei täällä blogeissa saada varmuutta.

Jos persujen lakialoite olisi mennyt läpi, Husulla ei olisi mitään hätää

Suomesta ei todennäköisesti löydy some-käyttäjää, joka ei olisi kuullut demarien kaupunginvaltuutettu Abdiraham "Husu" Husseinista. Hussein haukkui twitterissä kaikkia persujen äänestäjiä ja kannattajia rasisteiksi. Perussuomalaisten Jouni Kotiaho teki asiasta tutkintapyynnön poliisille. Kiitän vilpittömästi Husua tapahtuneesta, sillä pääsemme tästä hienosti sananvapauskysymysten äärelle.

Husu on syytön!

Olen varmaan hieman "erilainen nuori", mutta minusta vapaassa yhteiskunnassa Husu Hussein saa olla sitä mieltä, että kaikki Perussuomalaiset ovat rasisteja.

Se on Husun mielipide. Se on tyhmä mielipide. Mutta ainoa rangaistus tyhmästä mielipiteestä tulisi olla oman uskottavuuden menetys muiden silmissä. Ja näin on myös käynyt, ainakin minun silmissä.

Tekikö Perussuomalaisten poliitikko juuri suomalaista poliittista historiaa?

Nurmijärveläinen Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Maiju Tapiolinna ilmoitti juuri, että hän on tehnyt poliisille tutkintapyynnön Sosialidemokraattien poliitikko Husu Husseinin Twitterissä esittämästä rasismisyytöksestä perussuomalaisia sekä heidän äänestäjiään ja kannattajiaan koskien.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä