Jouni Tirkkonen - perussuomalainen Keravalta. Tehdään yhdessä parempi huominen!

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmastonmuutos

"Hiilen imijät"

HIILEN IMIJÄT?

 

 

 

Helsingin sanomien Tiedesivulla oli 12.8 mielenkiintoinen artikkeli ”Kauanko mantereet jaksavat imeä hiiltä”.

 

Muutama asia hyvässä jutussa jäi kuitenkin hieman kaivertamaan:

 

”Mantereet nielevät yhä itseensä selvästi enemmän hiiltä kuin päästävät ilmaan. Ilmaston lämmetessä mantereiden kyky niellä hiiltä ehkä heikkenee...Emme kuitenkaan tiedä, kuinka iso pommi on, ja milloin se laukeaa.”

Kasvihuoneilmiöstä ilmastonmuutokseen

1970-luvulla puhuttiin alikehittyneistä (underdeveloped) maista. Tämä ilmeisesti loukkasi kehitysmaiden diktaattoreita, joten piti keksiä siistimpi termi. Alettiin puhua kehitysmaista (developing). Kun kehitystä ei tapahtunut diktaattoreille syydetyistä miljardeista huolimatta, piti keksiä epämääräisempi termi. Nyt taidetaan suomeksi puhua kehittyvistä maista - ja englanniksi sana on "emerging".

 

Brasilia on poliittinen todiste siitä, että ilmastohysteria on huijausta

Väitetään, että ilmastonmuutos on ihmiskunnan suurimpia huolen aiheita tällä hetkellä. Se on aihe joka nousee gallup-tulosten kärkisijoille, kun ihmisiltä kysytään mistä tulevaisuuden uhkakuvista he ovat huolestuneita. Kansan mielipiteiden aallonharjalla surffaava poliittinen eliitti jakaa huolenaiheen vilpittömällä sydämellä.

Lopettakaa lihansyönnistä paasaaminen, sillä ei ole mitään merkitystä

Juha Karjalainen kirjoitti kiinnostavan ehdotuksen, miten vankiloiden ruokatarjonta kannattaisi muuttaa kasvispohjaiseksi, tarjoten näin erinomaisen alustan lisätä kasvissyöntiä.

Ilmastonmuutoksen torjunnassa kannattaa käyttää markkinatalouden keinoja

Vapaa markkinatalous on puhtaan energiantuotannon ohella paras tapa torjua ilmastonmuutosta. Sen sijaan että politiikot yrittävät pähkäillä puolestamme mitkä asiat arjessamme ovat tärkeitä, ja missä voimme tehdä muutoksia, on paljon järkevämpää tuoda valinnoista syntyvät päästöjen kustannukset tuotteiden hintoihin ja antaa meidän itse valita. Yksikään politiikko ei voi tietää mitkä asiat ovat juuri meidän elämässä ovat tärkeitä, mutta jokainen on oman elämänsä asiantuntija.

Monilapsiset perheet eivät saa riittävästi kiitosta

Monilapsiset perheiden vanhemmat ovat monesti väärin ymmärrettyjä sankareita. On väärin, että erityisesti monilapsisten perheiden äitien valintaa varjostetaan usein kysymällä uskonnollisesta taustasta tai matalasta koulutuksesta olettaen niistä löytyvän syyt lasten hankintaan. Naisten työmarkkina-asemaa tarkastellessa monilapsisten perheiden äitejä osoitellaan helposti sormella aliarvioiden heidän elämänvalintojaan. Monilapsisia perheitä kuvaillaan jopa ilmastovihamielisiksi, kannustetaan lapsettomuuteen tai neuvotaan tavoittelemaan pienempiä perhekokoja (HS 18.8).

Ilmastokeskustelu on menossa kohti fasismia

Helsingin Sanomat (HS) kirjoitti viime sunnuntaina ruotsalaisen Lundin yliopiston tutkimuksesta, jossa oli listattu tehokkaita ilmastotekoja. Ruotsin oppineiden mukaan kasvissyönti, vihreä sähkö, lentämisen välttäminen ja ilman autoa eläminen ovat kuuluvat tämän lista kärkipäähän. Kaikkein tehokkain keino olisi kuitenkin se, että jätetään yksi lapsi tekemättä.

Kasvisruoka Suomen vankiloihin

Ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa yksilön eri ilmastotekojen vaikutuksia luetteloidaan* ajoittain. Lihansyönnin (ja muun eläinperäisen ruoan) välttäminen tai toisin sanoen kasvissyönti nousee niin luetteloissa kuin julkisessa keskustelussa tärkeimpien keinovalikoimien joukkoon. Mm.

Aurinko selittää merenpinnan vaihtelua IPCC:n harmiksi

 Tänään näyttää olevan hyvä ilmastonmuutospäivä US:n kirjoitusten määrän perusteella. Nämä US:n kirjoitukset asiasta ovat pääsääntöisesti skeptikkojen tekemiä, jotka kyseenalaistavat ns. virallista konsensus-totuutta ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta. Hyvä niin, koska valtamedia ei anna tilaa muille tuloksille ja käsityksille.

Suomalaisen on helppoa torjua ilmastonmuutosta

Seurasin eilen hämmästyneenä, kun eräs vihreän puolueen aktiivi kehuskeli twitterissä retkimuonansa ilmastoystävällisyydellä. Ilmastoystävälliseksi väitetty sekoitus sisälsi muun muassa soijasuikaleita, riisiä sekä kookosmaitoa. On vaikea käsittää, kuinka rajallinen näiden ilmastosankareiksi itsensä julistavien ymmärrys tuntuu olevan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä