Jouni Tirkkonen - perussuomalainen Keravalta. Tehdään yhdessä parempi huominen!

Kaikki blogit puheenaiheesta Yhteiskunnan kahtiajakautuminen

Oliko oikein rangaista persunuoria?

Vastataan asiaan heti alkuun oma mielipide: kyllä oli. Heidän toiminta oli häpeällistä, lain vastaista, toistuvaa, siitä oli varoitettu ja virheitä ei yritettykään oikaista. Vaan olisi minulla parempikin kysymys, nimittäin se johtaako valittu rangaistustoimenpide miltään osin parempaan lopputulokseen? Siitä olenkin jo vähän skeptisempi ja lopputulemasta hieman eri mieltä toimittaja Huuskon kanssa.

Kaksi kipinää

Ääriryhmien tapa osoitella sormilla tiettyjä ihmisryhmiä, kuten maahanmuuttajia, löytää monesta puheesta heijastuspintaa 1930-lukuun ja kansanmurhien alkulähteille. Pidän moisia väitteitä vahvasti liioiteltuna, mutta en täysin perustettomina. Näen kuitenkin myös toisen mahdollisen kipinän, joka voi olla aivan yhtä vakava uhka yhteiskunnalle.

Kommentti Uuninpankkopojan blogikirjoitukseen

Ajattelin, että samapa laittaa tämä kommenttikirjoitus tännekin. Linkki valtakunnan poliittisen ykkösblogistin Saku Timosen blogiin, johon kirjoitin seuraavan pätkän sisältäneen kommentin:

Suomi: tulossa totalitarismi

 

Yhteiskunnan kriisiytymisen perussyy on sosiaalisen eheyden hajoaminen. Kyseessä ei ole mikään erityisillä poliittisilla päätöksillä valittu tie. Esimerkiksi talouden kannalta kriisi on kehityksen kylkiäinen -- taloudellinen kasvu tapahtuu rahaohjasteisesti ja tuo mukanaan tuloerojen kasvun.

Totalitarismi, ilmiantokulttuuri, journalismi

 

Suomalaisia on noin kahdeksansataa vuotta hallittu vieraalla kielellä, ja kaikille historiallisesti alistetuille kansoille ominaiseen tapaan olemme sisäistäneet kaikkea kahtia jakavat, kahden kerroksen kaksinapaiset ajattelumallit. Kansallisesta historiastamme suoraan seuraa, että yhteiskunnalliset perusvastakohtamme, esimerkiksi kuilu hallitsevan ”eliitin” ja niin sanotun ”tavallisen kansan” välillä on korostunut ja jyrkkä. Sosiologiamme grand old man, Erik Allardt, puhui näistä kansallisista ominaispiirteistämme.

Maa oli autio ja tyhjä

 

Otsikko on meille jokaiselle tuttu, sehän on katkelma Raamatun ensimmäisestä lauseesta.  Oli luonnollista, että maa oli tyhjä ennen kuin mitään oli vielä luotu.

Tällä hetkellä vielä maa, maaseutu, sykkii elämää, mutta miten on tulevaisuudessa jos maaseudun kehittämisen nykysuuntaukset jatkuvat vuodesta toiseen? Onko meillä täällä maalla, maaseudulla, kohta esillä uudelleen sama tilanne; maa tyhjenee kaikesta, palveluista, ihmisistä ja rakennetusta luonnosta?

Olkaamme ylpeitä, Suomessa yli miljoona köyhää

Maailmanlaajuisia tilastoja katsottaessa Suomi on yksi rikkaimmista kansakunnista. Se on hyvä, oikeastaan erinomainen asia.

Monissa maailman valtioissa meitä katsotaan kadehtien. Monien, henkensä kaupalla kotimaastaan pakoon lähteneitten pakolaisten silmissä maamme kangastelee nykyajan Eldoradona, jonne pääsy olisi kaikkien toiveitten täyttymys.

Kaiken pitäisi siis olla hyvin, mutta kun ei ole. Tilastot antavat osittaisen valheellisen kuvan, eivätkä kerro lopullista totuutta maamme elintason jakautumisesta rikkaisiin ja köyhiin.

Korttikoulutusten hinta estää työllistymistä

Nykyään on rummutettu paljon turhien sääntöjen purkamisesta. Erilaisiin työelämässä vaadittaviin kortteihin, kokeisiin ja parin päivän koulutuksiin normienpurkutalkoot eivät näytä ulottuneen. Vaadittavia maksullisia pränikoita ja hilpakkeita tulee hiljalleen vain lisää. Näin toimimalla lainsäätäjä rakentaa muuria työelämässä olevien ja työelämän ulkopuolella olevien välillä.

Kutsu sopimukseen on käsky vallitsevassa tilanteessa

On helppo vihata kaikkea sitä mitä muutkin vihaavat. Yhteiskuntasopimus on inhimillisen olemisen uuden järjestelyn viimeistelyä pakolla. Senhetkisen ajan jälkeen nähdään mystinen miesjoukko mutustelemassa lihapiirakoita nakkikioskin edustalla. Välillä hahmottomat miehet tervehtivät toisiaan kohdistamalla onnistuneen kontrollin manipulaation merkiksi toistensa nyrkit vastakkain. Kansalainen on yhteiskuntansa olemuksen idean kopio. Harhojen lähteestä nousee tosioleva metafysiikka.

Olemmeko matkalla 1930-luvulle?

Suomi on päältä katsoen maltillisten ihmisten kansoittama, järjestynyt ja taloudellisesti kohtuullisen hyyvinvoiva yhteiskunta. Olemme tottuneet perinteisesti vierastamaan eteläisempien kulttuurien kiihkeitä poliittisia tunteita ja niiden laukaisemia väkivaltaisia yhteenottoja. Vaikka meilläkin ollaan eri mieltä, ongelmat on totuttu ratkomaan yhteisesti neuvotellen ja asiat keskenään sopien. Nyt tilanne saattaa muuttua.

Immosen purkaus haavojen aukaisijana

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä