Jouni Tirkkonen - perussuomalainen Keravalta. Tehdään yhdessä parempi huominen!

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansallisuusaate

Suomalaisuuden, saamelaisuuden ja juutalaisuuden ongelma

Saamelaisten asema hiertää kivenä kengässä suomalaisessa politiikassa. Jo vuosikymmenien ajan presidentit ja hallitukset toisensa perään ovat luvanneet ratkaista saamelaiskysymykseen liittyvät ongelmat, mutta ratkaisuja ei vain näy eikä kuulu.

Sinulla ei saa olla muita jumalia kuin Isänmaasi: PS-Nuoret ja kansalaisuus

Eilen isänmaallisuuden apostolit laskeutuivat jälleen kansankieliselle lähetysmissiolleen, kun Perussuomalaiset Nuoret ilmoittivat kansakunnalle uuden uskonkappaleensa. Tällä kertaa väkevää todistus annettiin Twitterin ekumeenisella alustalla, josta kannanoton luulisi kantautuneen kaikkien puhdasuskoisten korviin.

Heimo-ismikö korvaa kansallistunteen?

Olin 7.11.2018 seminaarissa, jossa aiheena oli Yhdysvaltain kongressin edellisenä päivänä pidettyjen välivaalien tulokset ja seuraukset, sikäli kuin niitä vielä siinä vaiheessa pystyttiin analysoimaan. Kovin syvällisesti ei pystytty, mikä ei ole tässä moite, korkeintaan vihje, että vaalien analysointia ei ehkä kannattaisi yrittäkään heti seuraavana aamuna, kun tuloslaskentakin on vielä kesken.

Kansallismielisten kansallistamisprojekti

Miten Suomessa tulee käymään jos ja kun kansallismieliset pääsevät Suomessa todella valtaan ja niskan päälle, vähän kuten Trump jenkkilässä ja Orban Unkarissa?

Luulenpa että se mitä olemme nähneet tapahtuvan Unkarissa ja Jenkkilässä on varsin laimeaa verrattuna siihen mitä kansallismieliset Suomessa voivat saada aikaan.


Kansallismieliset kannattavat kansallista kulttuuria ja he pitävät kansainvälistä kulttuuria ja kulttuurivaihtoa vahingollisena ilmiönä.

Tämä ei ole aprillipilaa

Näin sotaisia me olemme. Tässä on se marssi ja tässä on ne sanat, joita suomalainen urheilija haluaa kuulla radiossa, voitettuaan kultaa olympiakisoissa, tai maailmanmestaruuskisoissa. Tätä vaativat suomalaiset urheilufanit. Tällaisia he ovat, tällaiselta näyttää heidän maailmankuvansa.


Onneksi eivät vaadi tätä soitettavaksi näissä ulkomailla suoritetuissa palkintojenjakotilaisuuksissa sentään.


https://

Maakuntahallinto vahvistamaan ihmisten identiteettiä

Sosiaali- ja terveysuudistuksen myötä olemme saamassa valinnanvapauden ja maakuntauudistuksen. Valinnanvapaus on kokoomuksen ja maakuntauudistus keskustan hanke, kolmannella hallituspuoluejäämällä ei julkista uudistustavoitetta ole. On siis kyse kahden kaupasta, kahden puolueen taistelusta Suomen suunnasta, kolmas kun pudotettiin kelkasta, Suomen vahingoksi.

Elagu vaba Eesti!

Kävin ensimmäisen kerran koskaan katsomassa virolaista sotilasparaatia Viron itsenäisyyden 100-vuotisjuhlassa Tallinnan Vapauden aukiolla (Vabadus Väljak) 24.2.2018. 

Kuten Suomessakaan, Virossa ei yritetä tehdä vaikutusta valtavilla marssivien joukkojen ja ajoneuvojen määrillä, puhumattakaan strategisten aseiden esittelystä. Sen sijaan katsojalle ei jää epäselväksi, missä hengessä Viro valmistautuu pitämään puoliaan pahan päivän varalta. 

Mitä on nationalismi?

Viralliseti ahvenanmaalaiset ovat autonomian saavuttaneita nationalisteja ja saamelaiset erioikeuksia saaneita separatisteja. Suomi itsekkin on aikansa nationalismin tuote (kuten kuten koulun historian tunneilla hereillä olleet tietävät) ja noin 100 vuotta sitten se huipentui sortokausien venäläistämisyritysten jälkeen suurruhtinaskunnan itsenäistymiseen. En näe että nationalismi olisi mitenkään paha aate, sillä kyllähän ihmisillä on vapaus kuitenkin muodostaa identiteetti myös yhteisölleen ja puolustaa sitä silloin kun siitä ei ole muille haittaa.

Professori Kantolan analyysi suomalaisuuden syvimmästä olemuksesta

 Professori Anu Kantola on kirjoittanut tämän päivän Hesariin kolumnin nimellä ”Suomalaisuuden syvin olemus”. Koska kokemuksesta tiedän, että Hesari ei julkaise mielipidesivuillaan mitään kriittisiä arvioita kolumneistaan tai pääkirjoituksistaan, niin kirjoitan asiasta täällä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä