Jouni Tirkkonen - perussuomalainen Keravalta. Tehdään yhdessä parempi huominen!

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmailumuseo

Ilmailumuseo Keravalle

Allekirjoittanut jätti alla olevan valtuustoaloitteen Keravan kaupunginvaltuustolle 29.4.2019. Aloitteen allekirjoitti lisäkseni 20 valtuutettua.

Suomen ilmailumuseo on vuonna 1972 perustettu Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä sijaitseva ilmailun erikoismuseo. Museon kokoelmissa on noin 80 ilma-alusta, runsaasti ilmailuun liittyvää esineistöä ja arkistomateriaalia. Museossa käy noin 40 000 vierailijaa vuosittain. Museotontin vuokrasopimus päättyy kesäkuussa 2022.

Ilmailumuseon paikka on Vantaalla

On erikoista, että Tampereen lentoliikenteen kehittämisjohtaja Marja Aallon täytyy todeta, että ”Ilmailumuseo on lähes kansallisaarre” (Vantaan Sanomat 24.11.). Samalla hän pohtii Twitterissä, löydettäisiinkö Ilmailumuseolle paikka Tampereelta

Pitäkööt Tampere Muumi- ja Lenin-museonsa, Ilmailumuseon paikka on itseoikeutetusti Vantaalla. Ilmailukaupunkina Tampere ei ole mitään Vantaaseen verrattuna. Vantaalaiset ovat pienestä pitäen hengittäneet sisäänsä kerosiinia, tänne ei tarvitse muuttaa, jos lentomelu häiritsee. 

Malmin lentokenttä on Helsingin tärkeimpiä menestystekijöitä

Tänään käsitellään Suomen suurin kuntalaisaloite Malmin lentokentän säilyttämisestä ilmailukäytössä Helsingin kaupunginvaltuustossa. Suunnitelmia kentän sulkemiseksi ja asuntokäyttöön ottamiseksi on tehty jo vuosikymmeniä ja samalla alueen kehittäminen yritystoiminnan ja lentotoiminnan kehittämiseksi on ollut jäissä. Rakennuskielto lentoasemalla on ollut jo 17 vuotta aiheuttaen lähes käsittämättömän muurin kehitykselle.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä