Jouni Tirkkonen - perussuomalainen Keravalta. Tehdään yhdessä parempi huominen!

Niistä nenäsi Greta

Olen seurannut mielenkiinnolla ruotsalaisen ihmelapsi Greta Thunbergin huimia seikkailuja. Greta on mm. kansainvälisen ilmastolakkoliikkeen keulakuva, hän on käynyt puhumassa YK:n ilmastokokouksessa, maailman talousfoorumissa ja on ehdolla tänä vuonna Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi. Viimeisin huomionosoitus on Amnestyn korkein kunnianosoitus -Ambassador of Conscience.

Tämä 16 vuotias lapsi on tottunut siihen että maailma pyörii hänen ympärillään. Gretan äiti on luopunut urastaan oopperalaulajana tyttärensä "uran" vuoksi. Perhe on luopunut autoilusta ja lentämisestä, koska Greta tahtoo niin. Hän on tottunut siihen että kukaan aikuinen ei keskeytä häntä tai kyseenalaista häntä.

Itselle herää kysymys miten tämä kaikki vaikuttaa lapsen psyykkeeseen. Kun lasta kohdellaan kuin Jumalaa, hän alkaa viimein käyttäytyä kuin Jumala. Milloin joku viheltää pelin poikki ja sanoo: "Niistä nenäsi Greta ja mene takaisin kouluun".

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (95 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vähän liian groteskisti ilmaistu, mutta periaatteessa olet oikeassa.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

Perustuen mihin tosiasioihin? Onko sinulla psykologin tutkinto? Oletko tavannut Gretan? Tunnetko hänet perhetuttavien kautta muunkin kuin median kirjoitusten ulkopuolelta?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ihan normipäättelykin auttaa usein ilman erityistitteleitä. Aivan liian paljon aivan liian nopeasti on yleensä resepti tuleville pettymyksille. Voihan tämä toki olla jokin poikkeusyksilö, johon eivät yleiset säännöt sovi.. joku äiti Teresa nuorempana versiona ( jätetään nyt huomioimatta että äiti Teresa taisi olla melko kauhea ihminen ).

////
No toivottavasti kyseinen henkilö vaikuttaa enemmän positiivisesti kuin negatiivisesti loppupeleissä. En jaksa olla erityisen vaikuttunut, vaikka moni tuntuu olevan. Toisaalta en jaksaisi olla yltiökriittinenkään (kyseessä on about lapsi). Ehtii seuraavan 10 vuoden aikana vaikka muuttamaan kantaansa ilmastonmuutokseen tai mihin vain, ja kirjoittaa kirjan vihervasurikorruptiosta muuttuen roistoksi entisten kannattajien silmissä. Tai sitten pysyy kannoissaan, pelastaa planeetan lähes yksin monien ihmeellisten vaiheiden jälkeen, ja joka puistossa on hänen patsaansa ja tittelinsä on maapallon presidentti.
Kuka näistä jutuista nyt varmuudella voi etukäteen tietää.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

" hän on käynyt puhumassa YK:n ilmastokokouksessa, maailman talousfoorumissa "
" Perhe on luopunut autoilusta ja lentämisestä, koska Greta tahtoo niin."

Eli tuo tyttö ei ole matkustanut autolla eikä lentäen "puhumaan", miten siis?
Koska tolkun ihmiset herää kyselemään että miksi "pakkomielteistä" lasta käytetään härskisti hyväksi punavihreän agendan ajamiseen?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Gretan lentely vastaa taudin torjumista rokottamalla. Kun Thunbergin tyttö kohoaa siivilleen, me muut voimme pysytellä maan pinnalla.

PS. Ulkoministeri Pekka Haavisto on rokotteen kakkosvaihe, ja hänen lentomatkustamisensa välttämätöntä vihreälle rauhantyölle.

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Osa meistä on kypsiä jo 16-vuotiaana havainnoimaan, ymmärtämään ja toimimaan. Osalla taas nenä valskaa, vaikka ikää karttuu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mitä hän on pystynyt oman elämänsä aikana havainnoimaan? Muutamia vuosia taitaa muistaa sääolosuhteista.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Havannoimaan ainakin hiilidioksiidin ihan omin silmin antifa-paita päällä äidin hyvässä ohjauksessa...

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

Minäkään en varmaan ole voinut havainnoida mitään maailman tapahtumia oman elämäni ulkopuolelta, koska niistä ei ole kukaan kirjoittanut, tehnyt tutkimuksia, dokumentteja, raportteja jne. Esimerkiksi toista maailmansotaa ei liene koskaan tapahtunut ja minun on mahdoton tietää siitä mitään, koska se tapahtui ennen syntymääni. Selvä, hieno argumentti...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Päinvastoin, et taida itse ymmärää, että muutaman vuoden säähavainnointi ei riitä tekemään johtopäätöksiä ilmastosta - havaintoihin perustuen.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Edes muutaman sadan vuoden...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ja Greta Thungbergkö on jossain vedonnut muutaman vuoden säähavaintoihin? Kommenttisi on järjetön.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #13

Vastasin Heikki Jokiselle, joka kirjoitti:

"Osa meistä on kypsiä jo 16-vuotiaana havainnoimaan ..."

Lisäksi hän on todennut, että "ilmastonmuutos näkyy jo nyt konkreettisessa arjessa."

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #21

"Jokinen ei sanonut sään havainnoimisesta mitään."

No mistä havainnoinnista uskot hänen tässä kontekstissa kirjoittaneen? Ilmastosta vai?

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen Vastaus kommenttiin #22

Juha Kuikka.
Minäkin olen havannoinut, että osa ikäisistäni miehistä pelkää, potee identiteettikriisiä ilmastonmuutoksen vuoksi ja kääntää nämä tunteet vihaksi ja ilkeilyksi 16-vuotiasta ilmastoaktivistia kohtaan.
Kiinnittää huomiota, observoida ja tarkkailla ovat synonyymejä sanalle havainnoida, kun nyt yhteen sanaan takerruit. Ihminen voi havannoida ilmiöitä, uutisointia, keskustelua ja vaikkapa asiatonta salaliittoteorioiden levittelyä nuoresta ruotsalaisesta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #22

Kuinka joku voi olla noin tyhmä? Jos edes vähänkään olet ilmastoaktivismia seurannut, niin sen ytimessähän on se, että tieteestä ei välitetä ja aika käy vähiin. Tämä voisi olla se ’havainto’, josta rupesit turhaan trollaailemaan.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #16

Et sitten ole huomioinut, että ilmastonmuutoksen havainnoinnin ei todellakaan tarvitse perustu siihen, että vaikkapa 4 vuotta tuijottaa Keravan taivaanrantaan ja tekee siitä johtopäätöksiä? Itseasiassa, sen ei pidä, vaikka monet idiootit aina ensimmäisen kylmän päivän tullen jaksavatkin aivopieruilla kommentteja tyyliin "se siitä ilmastonmuutoksesta!".

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #28

Tämä ei liity blogistin havainnointeihin mitenkään. Sellaisista hän ei ole maininnut mitään. Tämä liittyy mainintaan Gretan havainnoinneista ja kyselin mitä havaintoja hän on elämässään voinut tehdä ilmastonmuutoksesta.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #30

Ja minun pointtini oli, ettei hänen ole tarvinnut tehdä mitään havainnointeja elämänsä aikana ilmastonmuutoksesta voidakseen perustellusti väittää tai argumentoida että se on todellista. Ei ole niin vaikeaa. Se on ihan sama onko tieteellistä faktaa havainnoimassa 16-vuotias vai 96-vuotias, kunhan tämä kykenee loogiseen päättelyyn ja hoksottimet toimivat, sekä hankkii objektiivista taustatietoa havainnointinsa tueksi. Ei edes 96-vuotias kykene tutkimaan ilmastonmuutosta tarpeeksi pitkällä aikavälillä henkilökohtaisella havainnoinnilla, tai tarpeeksi laajalta alueelta, tai muutenkaan objektiivisesti, jotta tämän suorat elämän havainnot jotain todistaisivat. Tiedettä ja tämän todisteita voi sen sijaan jokainen tutkia. "Jopa" 16-vuotias.

Ja oma havaintoni on, että maailmassa on paljon ihmisiä, jotka eivät halua uskoa ilmastonmuutoksen olevan totta ja ihmisen vaikuttavan siihen, ja nämä keksivät jatkuvasti naurettavampia ja toinen toistaan typerämpiä perusteluja laidasta laitaan siihen miksi muka olisivat oikeassa, ja onnistuvat vakuuttamaan denialismissaan lähinnä itsensä ja ehkä toisensa, mutta ovat kaikki puhtaita omiin fantasioihinsa uskovia idiootteja. Onko siis tuo minun käsitykseni oikea, koska olen sitä havainnut koko tämän "nykyisen ilmastokriisin ajan", ja voin ikäni puolesta todistaa tämän pitävän havaintojeni perusteella paikkansa, vai onko mahdollista, että subjektiivinen tulkinta ei olekaan avain objektiivisuuteen?

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen Vastaus kommenttiin #13

Greta on vain hyväksikäytetty "ilmastonmuutos" hysteriassa...
Toteemi...
Äidin piikkiin...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Höpö höpö Tirkkonen, ei 16-vuotias tyttö ole lapsi vaan nuori nainen joka jo ajattelee omilla aivoillaan siinä kuin keski-ikäinen persumieskin, näin uskallan väittää nyt jo yli kolmikymppisen tyttären isänä. Esimerkiksi Anna-Leena Härkönen aloitti tuon ikäisenä kirjoittamaan palkitun ja myös tv-sasarjan ja teatterisovituksen saaneen "Häräntappoaseen" Moni varmaan muistaa myös Erkki Tuomiojan "Tupla ja Kuitti ohjelmasta jossa hän 16-vuotiaan voitti pääpalkinnon aihenaan tuon ikäiselle varsin "helpon" eikös vain Tirkkonen, kuin "kansaivälinen politiikka toisen maailmansodan jälkeen"

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Onhan ihmisissä eroja, toiset kypsyvät nuorempina kuin toiset. Hussein al-Taee kirjoitteli rasistisia viestejään vielä kolmissakymmenissä, Greta näki hiilidioksidin paljain silmin jo lapsena (ainakin äitinsä mukaan).

Käyttäjän LassiLappalainen kuva
Lassi Lappalainen

Hiilidioksidia ei näe paljain silmin kukaan. Se on hajuton ja näkymätön kaasu

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #48

Kyllä näkee, Gretan äiti tietää.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Moni varmaan muistaa myös Erkki Tuomiojan "Tupla ja Kuitti ohjelmasta..."

No nyt löytyi argumentti joka lopettaa kaiken Gretan ajatusmaailman arvostelun.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Lapsi parka, äiti on ainakin täysin sekaisin.

”Greta tillhörde det lilla fåtal som kunde se våra koldioxider med blotta ögat. Hon såg hur växthusgaserna strömmade ut från våra skorstenar, svävade uppåt med vindarna och förvandlade atmosfären till en gigantisk osynlig soptipp.”

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

"Lapsi parka, äiti on ainakin täysin sekaisin."

Sama tuli minulle mieleeni kun luin tämän Hesarin jutun : Lapsi parat, isä on ainakin täysin sekaisin .

Juttu on ikävä kyllä maksumuurin takana : https://www.hs.fi/elama/art-2000006198641.html?fbc...

"LEO Stranius poti huonoa omaatuntoa ilmaston vuoksi viimeksi aamulla.

Edellisenä iltana hän luki lapsille iltasatua. Kirjastosta oli lainattu lastenkirja, jossa kerrottiin muun muassa ilmastonmuutoksesta. Yhdessä kuvassa jääkarhu nökötti jäälautalla.

Mitä sille tapahtuu, kysyi Straniuksen viisivuotias. Jäät sulavat, eikä karhulle jää paikkaa maapallolla, Stranius kertoi.

Aamulla viisivuotias kysyi, milloin ilmastonmuutos tulee. Se on jo täällä, Stranius vastasi rehellisesti. Ilmasto on jo lämmennyt ja muutos on käynnissä.........

”Poden huonoa omaatuntoa siitä, että lapsia se asia selvästi ahdistaa. Sitä miettii, mitä ihmettä meidän sukupolvi on aiheuttanut tämän päivän lapsille ja nuorille”, Stranius, 44, sanoo nyt keittiössään Helsingin Käpylässä."
"Hankkimalla lapsia Stranius on itsekin moninkertaistanut hiilijalanjälkensä ja tuonut uusia ihmisiä kärsimään mahdollisen ilmastokatastrofin seurauksista.

Se on hänen elämässään ratkaisematon ristiriita.

”Siinä muut arvot ovat ajaneet edelle: halu kokea vanhemmuutta ja usko siihen, että uudesta ihmisestä tulee hyvin ympäristötietoinen”, Stranius sanoo.

Hän muistaa, kuinka itse törmäsi ensimmäisen kerran ilmastokysymyksiin vasta 17-vuotiaana ammattikoululaisena. Nyt hänen lapsensa saavat jo paljon aiemmin kotoa, päiväkodista ja koulun ensimmäisiltä luokilta lähtien paremmat valmiudet käsitellä ympäristöongelmia ja elää hiilipihiä elämää.

”Vanhassa vitsissä kysytään, mikä on maailman suurin riisi. Vastaus on Pariisi. Meidän 7-vuotias korjasi, että ei vaan ilmastokriisi”, Stranius kertoo ja hymyilee.

Lapset antavat myös toivoa."

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Onko Artolla pätevyys kumota se väite että tyttö on "autistinen"?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Yrtiän ainoastaan kommentillani kumota Tirkkosen väittämän, etteikö 16-vuotias kykenisi ajattelemaan omilla aivoillaan.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Greta on itse kertonut sairaudestaan Aspergerin oireyhtymästä: "Thunberg kertoo kokeneensa masennusta, syrjääntymistä, ahdistusta ja häiriöitä, mutta hän kirjoittaa uskovansa, ettei hän olisi koskaan aloittanut ilmastolakkoilua ilman Aspergerin oireyhtymää."

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Ilmastoloiset kehtaavat käydä vielä lapsenkin kimppuun. Ei mitään tapoja.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Ja toiset ratsastaa lapsella...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #25

Aika moni Gretan tapauksessa. En ihmettelisi vaikka olisit yksi heistä.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi Vastaus kommenttiin #25

Gretan ideapankkina on ollut Extinction Rebellionin anarkistiliikkeen Ruotsin osaston puuhamiehet. Extinction Rebellion kertoo toimintaperiaatteistaan sen, että se pyrkii hyödyntämään ja käyttämään hyväksi heikoimpien, lasten ja vanhuksien, asemaa. Liikkeen päämääränä on tuhota ja hävittää kaikki nykyiset hallitukset. Tästä liikkeestä Greta on oppinsa saanut ja olisikohan jälleen vanhemmilla jotain tekemistä tämänkin asian kanssa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #47

#47

Tuskin Greta vaan hänen vanhempansa, jotka käyttävät Gretaa agendan ajaamisen sympaattisena "maskottina".

Ja hyvinhän tämä valittu tie tuntuu toimivan.
Nobelia sataa.... ympäri maailmaa pääsee julistamaan asiaa.... ja junalla tietenkin.

Ja valitun strategian kritisoiminen on hyökkäys ilmastonlämpeneemistä vastaan.

Markku Hatakka

Eikö Greta siis olekaan 16-vuotias kypsynyt aikuinen, kuten Erkki Tuomioja aikoinaan?
Kumpi hän nyt sitten on, lapsi vai varhaiskypsä aikuinen?!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ja toiset ratsastavat ihmisten tietämättömyydeellä ja vanhakantaisilla asenteilla kuten Tirkkonen ja persut yleensäkin ja on syytä jättää ne omaan arvoonsa

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

Olipa hienosti taas aivan turhan tyypilliseen tapaan eräältä suunnalta heitetty ilmaan vihjauksia ilman väitteitä, koska niitä ei voi eikä tarvitse todistaa oikeaksi eikä vääräksi. Kysymyksiä esitellään, mutta mitään vastauksia ei edes tahdota esittää, koska niistä paljastuisi kysymysten itsensä tyhjyys ja puolueellisuus. Tärkeintä on leimata ja luoda epäilystä. Sisältö ja todistettavat väitteet sen sijaan loistavat poissaolollaan,

Perussuomalaisten retoriikka ja politiikka vaikuttaa olevan ehdottomasti parhaimmillaan ja toimivimmillaan kunhan se ei yritäkään puuttua mihinkään asiakysymyksiin tosissaan, vaan ratsastaa puhtaasti mielikuvilla, tunteilla ja perättömillä väitteillä. Maahanmuutto taitaa olla se yksi asia, josta tämä porukka on koskaan vaivautunut juuri kaivamaan mitään faktapohjaista perusteluakaan esille, ja yleensä senkin puolueettomuudesta voidaan olla mieltä jos toista. Muiden asioiden suhteen taktiikka vaikuttaa olevan "mikä tahansa roska menee tietämättömille hölmöille läpi, kunhan se kääritään nättiin pakettiin, ja on mitä nämä haluavat tunnetasolla kuulla".

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

EU-parlamentaarikko Hakkarainen totesi viime viikolla oleellisimman. "Taivaalla on aurinko ja Taivaan Isä säätää ilmat". Että semmosta. Alkaa Lauran vaikutus näkyä.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Laskekaa vaikka omaa hiilipersunjälkeänne ja jättäkää lasten ja nuorten mollaaminen väliin. Uskokaa Hakkaraiseenne, jonka mukaan Taivaan Isä säätää ilmat. Meillä ne säädetään huoltoasemalla.

Kasvakaa aikuisiksi ja niistäkää omat nenänne. Nuorten halveksiminen ei ole merkki sukukypsyydestänne.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

#35

En ole persu, mutta Toivosen hippokratismi tässä suhteessa ylittää jo komiikankin rajat. Eiköhän syrjäkylien uuninpankopoikien tai Keravalla asumistukien varassa kituuttavien persumiesten elintaso ja hiilipersunjälki ole melko vaatimatonta luokkaa, verrattaessa niitä Samoalla viihtyvän erikoislääkärin lentomatkojen tuottamaan giganttiseen määrään poltettua lentopetrolia.

Käyttäjän MikaSevn kuva
Mika Sevón

Yleensä toivoset ohittavat nuo faktat olankohautuksella.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Mitä on hippokratismi? Liittyykö lääkärinvala asiaan?

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti Vastaus kommenttiin #62

#62

Jos järjestäisit aiheesta viikon verbaalivisan?

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #64

??? Et siis voi vastata yksinkertaiseen kysymykseen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #64

Haa - verbaalivisa mainittu! Älä ensi kerralla tyydy katsomopaikkaan, vaan osallistu.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #96

Saarilahti ei ilmeisesti tiedä edes itse käyttämiensä sanojen merkitystä, joten ehkä verbaalivisa voi käydä yli ymmärryksen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ilmastomuutos, perussuomalaiset ja puheenvuoro, ja siihen vielä Greta.

Ei paljon muuta tarvitsekaan sanoa :)

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Ja jotkut aikuiset miesoletetut palvovat Gretaa, kuin vassarit Che Guevaraa aikanaan - huvittavaa.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

”Greta tillhörde det lilla fåtal som kunde se våra koldioxider med blotta ögat. Hon såg hur växthusgaserna strömmade ut från våra skorstenar, svävade uppåt med vindarna och förvandlade atmosfären till en gigantisk osynlig soptipp.”

Gretan äiti lienee näitä ilmastolakkoliikkeen primus motoreita ja lapsi toteuttaa lähinnä äitinsä toiveita, parhaansa mukaan. Lapsen kannalta hieman harmillinen tilanne, sillä lapsimessiaiden elämä ei loppupeleissä ole yleensä ollut kovinkaan auvoista :(

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Olet päivän myöhässä tuon lainauksesi kanssa. Laitoin sen jo eilen, mutta sinähän et muiden kommentteja lue?

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

#51

Lainauksiin ei taida olla tekijänoikeutta ja se on pyörinyt lehdissä ja somessa siitä lähtien kun kirja julkaistiin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #54

Tuollaistako minä esitin? Tuskinpa, mutta sinä ymmärsit nyt sitten tuonkin väärin. Kannattaa lukea kommenttiketju ennen kuin itse kommentoi.

Markku Hatakka

https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/...

Greta kävi ympäristöaktivistien valloittamassa metsässä ja nostettiin puumajaan, jonka aktivistit ovat rakentaneet puuhun 16 metriä korkeuteen. ’Jeanne D’arc’ messiatar kävi opetuslastensa luona, ja henkinen täyttymys näkyi opetuslasten kasvoilta ...
https://mobile.twitter.com/anettselle/status/11601...

Bildin artikkelin videolla 3 minuutin pläjäys Gretan ajatuksia (englanniksi), toimittajan saksannoksia. Kyllä koulu saksalla ymmärtää ...

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Miksei julkisuudessa kerrota enempää siitä, että Greta Thunberg on vain Bo Thorénin globaalia vallankumousta ajavan Extinction Rebellion anarkistiryhmän keulahahmo ja tämä ryhmä ideoi yhdessä Thunbergin PR-toimiston kanssa myös hänen koululakkoilunsa?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

.....siksi, että kannatta tehdä mieluummin hyviä lehtijuttuja kuin kertoa totuus

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Olisikohan rahalla myös osansa Greta Thunbergin hypetyksessä.

Hänen vanhempansa jättivät työnsä ja kirjoittivat Gretasta kirjan ja he ovat palkanneet mainostoimiston edistämään Gretan ja hänen kirjansa markkinointia. Gretan julkkisvanhemmat saavat näin itsekin enemmän julkisuutta kuin koskaan elämässään olisivat toivoneet.

Gretan ideapankkina on ollut Extinction Rebellionin anarkistiliikkeen Ruotsin osaston puuhamiehet. Extinction Rebellion kertoo toimintaperiaatteistaan sen, että se pyrkii hyödyntämään ja käyttämään hyväksi heikoimpien, lasten ja vanhuksien, asemaa. Liikkeen päämääränä on tuhota ja hävittää kaikki nykyiset hallitukset. Tästä liikkeestä Greta on oppinsa saanut ja olisikohan jälleen vanhemmilla jotain tekemistä tämänkin asian kanssa.

Greta on itse kertonut sairaudestaan Aspergerin oireyhtymästä: "Thunberg kertoo kokeneensa masennusta, syrjääntymistä, ahdistusta ja häiriöitä, mutta hän kirjoittaa uskovansa, ettei hän olisi koskaan aloittanut ilmastolakkoilua ilman Aspergerin oireyhtymää."

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Vain hiili- ja öljylobby ja äärioikeiston think-tankit saa käyttää ammattilaisia ja rahaa ilmastonmuutoskampanjoinnissaan, niinkö?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Vertaat sitten Gretaa hiili- ja öljylobbyyn? Ovatko nekin setämiesten arvostelun ulkopuolella?

Ai niin, niitä sopii arvostella koska eivät käytä lasta keulakuvanaan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvarila

Joskus aina tuntuu et persut voisivat kasvattaa munat

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#52

No siitähän ne feminsitit saisivat taas aseen hakata persuja.

"kaikilla persuilla on munat... missä on persunaiset"?
Tosin olen ymmärtänyt, ettei munat tai munattomuus vielä ole kriteeri miehelle tai naiselle.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Jos arvostelee Gretan äidin älyllistä kapasiteettia, on persu.

Jos epäilee hallitusten ponnistelujen tuloksellisuutta sen suhteen, että maapallon lämpeneminen pysäytetään ”yhdessä sovittuun” tavoitteeseen eli 1,5:een asteeseen, on kreatonisti.

Ilmeisesti minun kommenttini persublogeihin ovat liian älyllisinä menneet yli leimakirveiden ymmärryksen. Silmät suorastaan leimuavat ”lapsen puolesta”. On tämä aivan perkeleellistä leimaamista. Ja muuten, mukuloitten kuuluu käydä koulua, se ei ole valinta, se on saatana velvollisuus.

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Greta Thunbergista leviää netissä valtava määrä poskettomia salaliittoteorioita. Niitä levittävät aktiivisesti nykyiseen alt right-liikkeeseen kytköksissä olevat sivustot. Gretan vanhempia syytetään rahastuksesta tyttärellään, todisteeksi kelpaa äidin kirjoittama kirja. Todisteeksi ei sen sijaan kelpaa se, että kirjan tuotot tuloutetaan seitsemälle ilmastonmuutosta vastustavalle järjestölle ja yhdelle aspergerjärjestölle. Kirjasta on nostettu esille äidin kuvannollista kieltä käyttävä ilmaisu, jossa puhutaan siitä kuinka Greta näkee hiilidioksidin. Se on levinnyt kulonvalkean tavoin noilla mainitsemillani sivustoilla ja siteerataanpa sitä tälläkin blogialustalla. Kuvannolliset ilmaisut ovat hankalia tosikoille ja esimerkiksi aspergerpotilaille, jotka lukevat kaiken kirjaimellisesti. Pysyitkö kärryillä ja pystyit tunkeutumaan kirjoitukseni ytimeen ja ymmärsit kirjoittamani kristallinkirkkaasti? Havaitsitko kaavan? Osasitko siepata sanomani? Näitkö asiayhteyden? Pureskelitko tekstini huolella? Vai rämmitkö edelleen rumien salaliittoteorioiden syvässä kaivossa?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Jokinen, sinä epäilitjoka aikaisemmin Gretan äidin, Malena Ernmanin tyttärestään esittämää väitettä ja leimasit sen paskapuheeksi. Ole vähän varovaisempi noiden salakiittoteorioittesi kanssa. Minä siteerasin suoraan kirjasta ottamaani äidin lausumaa.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Alun perin Greta Thunbergin nosti julkisuuteen ruotsalainen pr-ammattilainen Ingmar Rentzhog, jonka on sosiaalisessa mediassa esitetty tavanneen Greta Thunbergin äidin jo aikaisemmin. Ingmar Rentzhog myi pois sijoittajasuhteisiin erikoistuneen konsulttifirmansa ja perusti start-up -yrityksen nimeltään We Don’t Have Time, jonka tarkoituksena on rakentaa ilmastoon keskittyvä sosiaalisen median verkkopalvelu (”climate-focused social media network, similar to Facebook and Twitter, which could help build public engagement”).

Greta Thunberg tuli nuorisoneuvonantajaksi säätiöön, joka omistaa enemmistön tästä voittoa tavoittelevasta start-up -yrityksestä, ja sitten hänen nimeään ja kuvaansa käytettiin sijoittajille suunnatussa mainonnassa. Greta Thunberg irtautui säätiöstä ja sitä kautta yrityksestä. Ingmar Rentzhog pahoittelee sitä, että on se syntynyt se käsitys että Greta Thunbergia käytettäisiin taloudellisesti hyväksi:

”The founder of the green social network startup We Don't Have Time has hit back at press claims that he used his links to teen activist Greta Thunberg to raise millions of kronor.

In an interview with The Local, Ingmar Rentzhog insisted that the climate crisis, not profit, was his driving motive and that he remained on good terms with Greta Thunberg and her parents.

"If my interest were to earn money, I should have stayed in my old company, because this is much, much higher risk. It's not money which is driving me."”

https://www.thelocal.se/20190210/businessman-hits-...

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Greta itse kertoo facebook-sivuillaan mm. näin:"2018 I was one of the winners in a writing competition about the environment held by Svenska Dagbladet, a Swedish newspaper. I got my article published and some people contacted me, among others was Bo Thorén from Fossil Free Dalsland. He had some kind of group with people, especially youth, who wanted to do something about the climate crisis.

I had a few phone meetings with other activists. The purpose was to come up with ideas of new projects that would bring attention to the climate crisis. Bo had a few ideas of things we could do. Everything from marches to a loose idea of some kind of a school strike (that school children would do something on the schoolyards or in the classrooms). That idea was inspired by the Parkland Students, who had refused to go to school after the school shootings."

https://www.facebook.com/gretathunbergsweden/posts...

Käyttäjän artonikkola kuva
Arto Nikkola Vastaus kommenttiin #77

Peruskoulun opettajalta oikein mallikasta ja asiallista kommentointia. Loppukaneetti suorastaan esimerkillinen oppilaille.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #85

Mitä se tähän kuuluu, mitä minä töissäni teen? Itse olet pelkuri, joka ei uskalla kertoa itsestään mitään, mutta vänkytät kyllä toisten ammatista.

Käyttäjän artonikkola kuva
Arto Nikkola Vastaus kommenttiin #91

Jos ihminen työkseen opettaa toisia voisi ymmärtää olla rakentavana esimerkkinä omissa kirjoituksissaankin, mot. Sinä voit vänkyttää lämpimiksesi pelkuruudesta ja muusta niin paljon kuin haluat mutta lopputulema voi olla pettymys. Omat tietoni pidä omina tietoinani; ei niitä ole kenenkään pakko kertoa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #95

Mäkisen jutut kannattaa ilmoittaa asiattomiksi aina kun on aihetta, ja siihen on paljon aihetta.

En oikein ymmärrä miksi Mäkisen annetaan jatkaa tuota henkilöönkäyvää solvaamistaan vuosi toisensa jälkeen. Itse sain varoituksen kun kutsuin häntä kansankynttiläksi, on kuulemma vastoin keskusteluohjeiden kohtaa "älä haasta riitaa".

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä Vastaus kommenttiin #98

Mädättäjämäkiset eivät solvaa vihervasemmistolaisia, jotka ovat suojeltuja mediassa.

Käyttäjän artonikkola kuva
Arto Nikkola Vastaus kommenttiin #100

Kova olet toisia nimittelemään Käkinen. Oppilaitasi käy sääliksi. Ehkä sitten poliisikin voi vapaa-aikanaan harrastaa rosvoilua.

Käyttäjän juliuslaurilehtinen kuva
Julius Lehtinen

En koskaan jaksa lakata hämmästelemästä tätä pohjatonta vihaa, pelkoa, vähättelyä ja kateutta joka Thunbergiin kohdistetaan. Kyllä on ilmeisesti nainen paikallaan, ainakin reaktioista päätellen.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Vähättelyä kyllä mutta vihaa? kateutta? Kuka hemmetti kadehtisi Thunbergia ja mistä?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

#60

Minä en lakkaa ihmettelemästä erilaisten vouhottajien sananvalintoja silloin, kun joku ei kritiikittä tue heidän omakseen kokemaa asiaa: persun ja kreationistin leiman saa välittömästi, ilmastorasisti ei vielä kuulu vokabulääriin. Kun kirjoittaa lapsen äidin pöljästä ja täysin tieteenvastaisesta (mielestään oikeassa olevien yksi argumentti epäilijöistä) lausumasta tämän kirjoittamassa, lähinnä tragikoomista tekstiä sisältävässä kirjassa, yllättäen vihaa, pelkää, vähättelee ja kadehtii lasta.

Enpä muista sanoneeni tästä lapsesta mitään muuta, kuin että kouluun pitäisi mennä. Äidistä sanon, että mielenterveyttä kannattaa hoitaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ilmastoskeptikoiden ja persujen hermostuttamiseen ei tarivta enää nykyään muuta kuin 16-vuotias tyttö. :)

Te hävisitte tän pelin, teidän aseenne on puheenvuoro, Gretalla hieman paremmat aeet ja foorumit.

No hävitä voi niin monella tapaa, ja tämä itkuvirsi on yksi niistä.

Persujen tuska on huvittavaa.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Jälkijättöistä jankuttamista ja syyttelyä, kun Jamie Margolin (17 v.) on liiketoiminnallisesti jo korvannut Greta Thunbergin. Ks. esim. video ”Patriarchy, racism, and colonialism caused the climate crisis | Jamie Margolin”, https://www.youtube.com/watch?v=amGyIqIBzEk

Onhan se nyt ilmeistä, että jos haluaa perustaa Facebookin ym. kanssa kilpailevan sosiaalisen median, pitää saada nuoria käyttäjiä, ja nuoria saadaan esikuvallisten nuorten avulla. Jäljempänä lopussa mainittu Jamie Margolin (youth advisor) oli alun perin Greta Thunbergin paikka. Ei tämä ole mikään salaliittoteoria vaan julkista tietoa.

”We Don’t Have Time is a movement and a tech startup that leverages the power of social media to hold leaders and companies accountable for climate change.

The company: WeDontHaveTime AB (publ) is a Swedish establishment registred in Stockholm, Sweden (reg no 559126-1994). The company operates the social network We Don’t Have Time. Board of directors: Anette Nordvall (Chairwoman), Ingmar Rentzhog (CEO & founder), David Olsson (COO & co-founder),, (jatkuu)

The foundation: The company’s majority shareholder is stiftelsen WeDontHaveTime Foundation. The non-profit foundation was founded by Ingmar Rentzhog and David Olsson, and is based in Stockholm, Sweden. Its principal purpose is to contribute to a reduced climate impact and an ecologically sustainable environment. Board of directors: Cathy Orlando, Stuart Scott, Per-Espen Stoknes, Ingmar Rentzhog, David Olsson, Jamie Margolin (youth advisor).”

https://www.wedonthavetime.org/about-us

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Jälkijättöistä jankuttamista ja syyttelyä, kun Jamie Margolin (17 v.) on liiketoiminnallisesti jo korvannut Greta Thunbergin"

Bisnesidea on siis kopioitu. Mutta se oli oikeastaan odotettavissakin. Hyväksi osoittautuneille apajille tapaa ilmestyä uusia kalastajia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Gretaa ei kannattaisi ärsyttää liikaa röyhkeiden kilpailijoiden toimesta. Hän voi vielä vihapäissään paljastaa koko stoorin jossain vaiheessa, kun on itsekin todennut omista syndromistaan, jotka puskevat toimintaan.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Ei bisnesideaa ole kopioitu vaan Greta on kopioitu saman liikeidean ja firman sisällä. Voi olla että Greta oikeasti hyvinkin hallitsee näitä tapahtumakulkuja.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #81

#81:
Ahaa. Kyse olikin siis firman laajentamisesta eli business as usual.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Vähän yleisemmin jonkun random tytön nostaminen julkisuuteen ja esikuvaksi jollekin asialle nyt ei ole uusi keksintö. Esim. Malala Yousafzai taitaa kuitenkin olla konkreettisempi hahmo monin tavoin.

https://en.wikipedia.org/wiki/Malala_Yousafzai

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Jouni. pidin kirjoituksestasi. Hyvä. Kivan oikea päätelmä; alkaa käyttäytyä, kuin jumala. Maailmahan tarvitsee "kasvattaa": oman antikristuksen. "Näin konkreettinen, "sijaiskotilapsihan" heiltä vielä puuttuikin". Pilaavat "hyvän" lapsen, kun, että hänet olisi pitänyt,/ja vieläkin pitäisi viedä, Jeesuksen Kristuksen luo; kun Hän sanoo: sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä. Kiitos. Siunaten, Lasse Hietanen.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Ei ole mikään ihme että äärioikeisto ja vanhakantaiset perussuomalaiset sovinistit kokevat Gretan kaltaiset uhaksi, koska he ovat aina pelänneet varsinkin nuoria naisia. Oikeistokonservatiivien ideologiassahan naisten ja varsinkin nuorten kuuluisi vain olla hiljaa ja ottaa vastaan käskyjä kyseenalaistamatta mitään, eikä varsinkaan protestoida.

Jos käyttäytyy eri tavalla kuin oikeistokonservatiivit ja äärioikeistolaiset haluavat, niin joutuu näiden ryhmien organisoimien silmittömien viha- ja kiusaamiskampanjoiden kohteeksi, mikä on nähty jo mm. Puolassakin, jossa Greta sai tiedevastaisten äärioikeiston vihan päälleen.

Ilmastonmuutos ei muuten ole mikään mielipideasia, vaan se on yhtä lailla tosiasia niin kuin evoluutiokin. Se, että äärioikeisto ja oikeistokonservatiivit harrastavat denialismia tämän(kin) asian suhteen, ei yllätä, sillä tiedevastaisuus kuuluu äärioikeiston ja oikeistokonservatiivien ideologiaan.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Perhe on luopunut autoilusta ja lentämisestä, koska Greta tahtoo niin.

ooo

Voisko toistaiseksi sanoa niin, että perheen väitetään luopuneen autoilusta ja lentämisestä.....

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Gretahan näyttää esimerkkiä meille kaikille purjehtimalla ilmastokokoukseen Santiago de Chileen, joka sijaitsee Chilen keskellä yli puolen kilometrin korkeudessa meren pinnasta, sata kilometriä Tyynestä valtamerestä itään Tyynenmeren rannikkovuorten ja Andien välissä. Jonkun kruununprinssin 60-jalkaisella purjeveneellä.

Ihan tyhmää lentää kun aina voi ottaa pestin jonkun siniverisen luxusjahdille ja seilata vuoristoon.

https://www.ts.fi/uutiset/maailma/4654050/Ilmastoa...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Se paatti purjehtii Atlantin yli Yhdysvaltoihin. Ota edes vähän selvää asioista. Et näköjään jaksanut edes Turkkarin juttua lukea kunnolla.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Monet asperger lapset etenevät loistaviksi lääkäreiksi tai tiedemiehiksi tai naisiksi. Toiset päätyvät keräämään koko elämänsä Aku Ankkoja ja dinosaurusleluja. Sosiaalinen kanssakäyminen on puolestaan samaa tasoa kuin ”Rillit Huurussa” -sarjan Sheldon Cooperilla. Asperger -lapsille hyvin selkeä piirre on jumittuminen yhteen asiaan. Oli se dinosaurusten kerääminen tai ilmastomuutoksesta paasaaminen.
En tiedä tästä kohutusta ruotsalaisesta lapsesta, mutta olen lukenut että hän olisi asperger -lapsi.

En väitä etteikö 16 vuotias asperger -lapsi voisi olla oikeassa, mutta jotenkin kääntää vatsaa hänen ympärillään hääräävien aikuisten tohina. Joku käyttää nyt lasta hyväkseen ja rajusti. Muistaakohan kukaan, että ylistämällä voi myös alistaa? Alistetaan erilaisilla palkinnoilla yksi lapsi manipuloimaan muita lapsia.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Keravalainen nuoren tytön pilkkaamisesta kicksejä saava persu taitaakin seurata alt-right -maailman trendejä:

https://www.scientificamerican.com/article/climate...

Markku Hatakka

Saksassa ministeri varoittaa Gretaa vääristä ihmisistä, jopa rikollisista.
https://www.merkur.de/politik/greta-thunberg-foto-...

Metsää valloittaneet anarkistit jopa tehneet ihmisiin liittyviä henkilärikoksia!

Toimituksen poiminnat