Jouni Tirkkonen - perussuomalainen Keravalta. Tehdään yhdessä parempi huominen!

Ole rasisti - et voi menettää mitään

Olen seurannut viime päivinä Suomessa käytyä rasismi keskustelua hämmentyneenä ja hieman huvittuneenakin. Tässä muutamia johtopäätöksiä:

Kun yksityinen henkilö väittää sinua rasistiksi vaikkapa äänestyskäyttäytymisesi perusteella, sinun ei kannata oikeastaan selittää mitään, koska poliittiset vastustajat eivät usko sinua ja omalle väelle sinun ei tarvitse selittää mitään.

Silloin kun media pyrkii leimaamaan sinut rasistiksi, mitä hävittävää sinulla on - olet saanut jo tuomion.

Kun yhteiskunta tuomitsee sinut rasistiksi - riippumatta siitä oletko sellainen vai et, voit aivan yhtä hyvin olla koko kulmakunnan paras rasisti. Voit olla sitä silloin täysin tietoisesti ja nauttia siitä. Ole rasisti - et voi menettää mitään.

 

Tämän blogin mielipiteet ovat kirjoittajan omia, eivätkä välttämättä edusta perussuomalaiset -nimisen puolueen näkemyksiä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (133 kommenttia)

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Mielestäni on asiatonta antaa vaikutelma että rasismi on ok. Näitä palstoja saattavat lukea myös lapset ja ymmärtää asian niin että heidänkin on sallittua tai jopa toivottua olla rasisti.

Rasistia on vaikeaa palkata, ihan jo yrityksen maineenkin vuoksi. Rasisti ei myöskään suostu tekemään työtä "väärää" rotua tai uskontoa edustavan työtoverin kanssa, ja on vaikea järjestää työryhmiä ainakaan kansainvälisessä yrityksessä pelästään etnisyyden perusteella.

Rasisti usein pyrkii myös sabotoimaan yrityksen tuotteita jos niitä ollaan viemässä ulkomaille. Jokunen vuosi sitten Helsingin alueella yksi rasisti sylki ruokaan jota tarjottiin ulkomaalaisille ja siitä seurasi sitten sylkijälle potkut.

Risto Laine

Jos herra maahanmuuttaja on solvannut ihmisiä Rasisteiksi 24h, 15-20 vuotta ja he ovat omaksuneet aivokoppaan sen tehotoiston ja että se on fakta, niin miksi sitten kiellät heitä olemasta Rasisti. Anna kaikkien kukkia, niin kukit itsekkin. ;)

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Kenestä herrasta mahtaa olla kommentissasi kyse? En toki kiellä ketään olemasta rasisti, mutta se on samanlainen asia kuin huono hygienia: peseytymättä voi toki olla mutta siitä voivat muut vetää omat johtopäätöksensä.

Lapsia pitää suojella vääristä maailmankuvista. Etkö ole samaa mieltä?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #50

"se on samanlainen asia kuin huono hygienia: peseytymättä voi toki olla mutta siitä voivat muut vetää omat johtopäätöksensä."

Joskus keskiajalla peseytyminen ei ollut muotia, ei edes ylhäisön keskuudessa. Se on varmaan vähän outo juttu kun vanhalla ajalla roomalaiset olivat kovia kylpijöitä.

Mutta kristittyjen mielestä kylpeminen oli pakanallista ja syntistä ja lopettivat peseytymisen vuosisadoiksi. Orjuutta kristityt eivät lakkauttaneet, vaan se jatkui läpi keskiajan ihan niinkuin Roomalaistenkin aikaan. Rasismi oli silloin tuntematon käsite ja se keksittiin kai Euroopassa samaan aikaan kuin kansallistunne ja isänmaallisuus ja kansat.

Näin ajat muuttuu, joskus peseydytään ja joskus ei peseydytä, joskus ollaan rasisteja ja isänmaallisia ja joskus ei. Joskus kannatetaan orjuutta ja joskus ei.

Ei mitään uutta auringon alla. Kai se peseytyminenkin joskus menee taas pois muodista.

Käyttäjän MarkusPeltonen kuva
Markus Peltonen Vastaus kommenttiin #51

>>Mutta kristittyjen mielestä kylpeminen oli pakanallista ja syntistä ja lopettivat peseytymisen vuosisadoiksi.>>

Ei ihan noinkaan.

http://www.medievalists.net/2013/04/did-people-in-...

Orjuus kyllä väheni keskiajalla roomalaisaikaan verrattuna.

https://en.wikipedia.org/wiki/Slavery_in_medieval_...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #129

Hyvä linkki, luin sen kokonaan. Minulla on ollut asiaste erilaista tietoa ennen tätä, mutta ilmeisesti keskiajallakin peseydyttiin.

Jostakin olen lukenut että peseytymistä olisi pidetty pakanallisena, syntisenä, epäsiveellisenä ja epäterveellisenä, mutta ilmeisesti tässä suhteessa on ollut myös erilaisia käytäntöjä.

Varmaan myöskään roomalaisella ajalla kaikki eivät peseytyneet, joskaan ei uskonnollisesta syystä.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

No tietenkin asia on aina näin. Jos sinut tuomitaan pelkästään kuulumisesta Perussuomalaiset-puolueen kannattajaksi rasistiksi, et voi enää menettää mitään olemalla rasisti aivan oikeasti. Vastuu jää silloin tuomitsijoille.

Siis näin kävisi täydellisessä maailmassa. Mutta todellisessa, epätäydellisessä maailmassa on äärimmäisen vaikeaa (lue:mahdotonta) puolustautua tuontapaisia syytöksiä vastaan. Eikä syyttäjillä ole mitään vastuuta mistään. Hohhoijaa. No, loppujenlopuksi on aivan samantekevää mitä sen jälkeen teet, sinuthan on jo tuomittu.

Niin se vain toimii, juuri kuten Tirkkonen tuossa totesi. En mitenkään pääse muuhun johtopäätökseen.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Minua edelleen hämmästyttää tuo rasisti -kategorian karuus. Olisiko mahdollista saada suunnilleen yhtä monta eri alakategoriaa tälle käsitteelle samaan tapaan kuin sukupuoliselle suuntautuneisuudelle on? Tässä olisi jollekin pakinoitsijalle tai aivoriihelle näytön paikka. Tarvittaisiin myös lyhyt ja ytimekäs terminologia ja toimiva lyhennejoukko.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ehdotan samanlaista luokitusta kuin nyrkkeilyn painoluokat:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_nyrkkeilyn_...

"Korsisarjasta raskassarjaan".

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Tuo on kovin yksiuloitteinen luokittelu. Pitäisi saada enemmän värikylläisyyttä ja lisää dimensioita! (Minä voisin olla korsi- tai kärpässarjan rasisti!?)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #20
Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #21

Mallia voisi ottaa siitä Halla-ahon skriptassaan ehdottamasta mamu-luokittelusta. Paluumuuttajille omat hihamerkit, turvapaikan hakijoille omansa, opiskelijoille omansa jne.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Nollatoleranssi rasismille toimii alistamisen välineenä, vaikka taustalla voi olla ihan vilpitöntäkin asiaa. En kuitenkaan ole koskaan havainnut näiden nollatoleranttien olevan huolissaan neekereiden rasistisuudesta, että ehkä niitä vilpittömiä ei ole juurikaan.

Nyt sitten blogisti Tirkkonen tarjoaa erästä ratkaisua tilanteeseen, jossa rasisteista on tullut kansalaisten enemmistö: ole oma itsesi. Kommentoija Salakari esittää, että tämäkään ei olisi ihan hyvä vaihtoehto, eikä sano, että olisi edes parempi kuin tuo nollatoleranssi.

Kun rasismia ei mainittavasti esiintynyt lapsuudessani, eikä ollut mitään antirasistista toimintaakaan, niin voisiko olla niin, että aktiivinen antirasistinen toiminta on lisännyt huomattavasti rasismia Suomessa? Tässähän on tarve, jota pitää tyydyttää. Jos ei ole rasismia, antirasistien tyhjänpäiväisyys näkyy kaikille. Kun on rasisteja, antirasistit voivat kokea olevansa tärkeitä. Sama vikaa on epäilty raittiusseuroissakin.

Maahanmuuton lisääntymisen ei pitäisi lisätä kantaväestön rasistisuutta, koska tutustuminen vähentää ennakkoluuloja.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Alkavatko perussuomalaiset käyttää neekeri-sanaa, pari päivää sitten sitä käytti toinen persu.

Wikipedia lähdemainintoineen:

Eräässä suomalaisten keskuudessa tehdyssä kyselytutkimuksessa vastaajat pitivät ilmauksia ”neekeri”, ”ryssä” ja ”manne” kaikkein loukkaavimpina vähemmistöjen nimityksistä.[10]

https://fi.wikipedia.org/wiki/Neekeri

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Ei kannata takertua neekeri-sanaan. Sillä on pitkä historia täysin neutraalina nimityksenä, ja moni muukin kuin perussuomalainen käyttää sitä edelleen vanhassa merkityksessä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #17

Sen käytöstä on kuitenkin persuilla ohje, joka tosin ei tehonnut Hakkaraiseenkaan:

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kehotti Hakkaraista puhumaan vastedes "tummista" tai "mustista".

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/teuvo-hakkarai...

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen Vastaus kommenttiin #18

Milloinn saadaan ohjeistus esim. romanien käyttämälle "valkolaiselle"? Ainiin, se on täysin ok koska se on osa heidän kultuuriperinnettä ja koska vähemmistö niin sen kieltäminen loukkaavana terminä ei voi tulla kuuloonkaan koska silloin enemmistö yrittää tuhota vähemistökultuureja...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #31

Onko neekeri- sanan käyttö oikeasti kielletty lailla?

En tiedä vastausta, mutta jos se ei ole kielletty, niin ei sen käytölle ole rajoituksia, vaikka se onkin loukkaavaa ja rasistista kielenkäyttöä, tosin ei välttämättä kaikkien mielestä.

Koska kuitenkin on niin että neekeri- sanan käyttö loukkaa joitakin ihmisiä, voidaan sen käyttämisen katsoa olevan tahallinen loukkaus ja rasistinen ilmaus ja sen sanan käyttäjä on samalla ilmaissut olevansa itse rasisti.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #31

Asia lienee perussuomalaisten harkinnassa. Tai no, tarkalleen ottaen kai perussuomalaisten eduskuntaryhmän harkinnassa. Ehkäpä ohjeistus tulee, kun heillä on romanikansanedustaja, joka käyttää tuota ilmaisua halventavasti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #31

Milloin valkolainen / ihon väri on luokiteltu loukkaavaksi? Ilmeisesti siitäkin voi joku herkkä loukkaantua.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #38

Joskus on puhuttu siniverisistäkin.

Yleensä on kohteliaampaa käyttää sellaisia ilmauksia jotka eivät loukkaa, jos ei halua loukata, mutta jos haluaa loukata niin varmaanin on sallittua haukkua neekeriksi, jos sitten itse kestää sen että pidetään rasistina. ;)

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen Vastaus kommenttiin #38

"Milloin valkolainen / ihon väri on luokiteltu loukkaavaksi?"

Riippu täysin siitä, mitkä tahot tämän "luokituksen" tekee. Eli mielestäsi mustalainen on yhtä hyväksyttävä ja ei loukkaava termi kuin valkolainen, jota voi huoletta käyttää? Epäilen...

"Ilmeisesti siitäkin voi joku herkkä loukkaantua."

Siinäpä se, tämä herkästi loukaantuminen tuntuu olevan nimenomaan etnisten vähemistöjen "etuoikeus" :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #52

Valkoinen on Suomessa valtaväestön itsestään käyttämä nimitys ja on kunnia olla valkoinen. Valkoiseksi nimittäminen on siis kunnioitusta osoittava ele, joskin sekin on rasistinen, mutta toisella tavalla kuin mustaksi neekeriksi nimittely. Neekeri on vähemmistöstä käytetty halventava nimitys.

Tosin kyllä siniverisyyskin on vähemmistön ominaisuus, mutta sekään ei ole rasistisesti halventava nimitys vaan se on luokkajakoa kuvaava ja parempaa väkeä kuvaava nimi, sekin on kunnianimitys ylemmästä luokasta, joka erottaa aateliset rahvaasta.

anita frisk Vastaus kommenttiin #54

"Valkoinen on Suomessa valtaväestön itsestään käyttämä nimitys" onkin aika mielenkiintoinen väite. Itse olen kuullut valtaväestön edustajien käyttävän itsestään vain ilmaisua suomalainen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #52

"Eli mielestäsi mustalainen on yhtä hyväksyttävä ja ei loukkaava termi kuin valkolainen, jota voi huoletta käyttää?"

Mustalainen ei ole ihonväri, ja sitä paitsi romanit eivät ole mustia - joku heistä kysyi kauan sitten omakotitalon pihassa ollessani että missä täällä asuu tummia.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen Vastaus kommenttiin #55

Johan alkoi selittely :) Mustalainen viittaa samalla lailla etniseen ryhmään kuin valkolainenkin. Mustalainen on yhtä paljon ihon väri kuin valkolainenkin eli ne ovat kielellisestä antonyymejä. Katsotaan vaikka wikin määritelmät valkolaiselle ja mustalaiselle:

Valkolainen:
"Valkoihoinen henkilö, joka ei ole romani. Käytetään VASTAKOHTANA romaniväestöön kuuluvasta henkilöstä käytettävälle nimitykselle MUSTALAINEN"

Mustalainen:
"Mustalainen on suomen kielen sana, jota on aikaisemmin käytetty Suomessa yleisenä nimityksenä romaneista, mutta jota nykyään pidetään usein halventavana."

Nyt mustalainen on rasistinen mutta valkolainen ei ole. Ihon väristä inttääminen on vain säälittävää. Ja eikö valkolaisen oikeaoppinen nimi ole valkoihoinen tai valkoinen???

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #72

"Nyt mustalainen on rasistinen mutta valkolainen ei ole."

Näin on.

Vuonna 2010 Rovaniemen hovioikeus tuomitsi romania mustalaiseksi nimittäneen kunnianloukkauksesta. Hovioikeuden mukaan mustalaiseksi nimittely voi täyttää kunnianloukkauksen tunnusmerkistön, jos nimitystä käytetään loukkaamistarkoituksessa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Mustalainen

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen Vastaus kommenttiin #78

Hyvä Seija. Tämä hovioikeuden päätös on malliesimerkki kaksoismoraalista, joka oli koko asian pointti: vähemmistöjen käyttämät termin eivät jostain syystä ole rasistisia mutta enemmistöjen taas ovat vaikka määritelmällisesti termit olisivat samalla viivalla ja yhtä lailla loukkaavia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #93

Edelleenkin valkolainen on rinnastettavissa valkoihoiseen, mutta mustalainen ei ole ainoa romaneista halventavaksi luokitettu nimitys: saksan Zigeuner ja ruotsin zigenare eivät myöskään ole enää suositeltavia.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #96

Kaikkialla on kai halventavia nimityksiä eri ihmisryhmistä.
Virossa me olemme poroja.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #99

"Virossa me olemme poroja."

Rasismia sekin. Virolaiset ovat raisteja suomalaisia kohtaan, mutta vielä kovempia rasisteja lähi-idän ja afrikan ihmisten suhteen kuin suomalaiset.

Rasismi liittynee vahvasti matalaan itsetuntoon ja siksi se on itäisessä euroopassa niin luonteenomainen asia. Itä-eurooppalaiset tuntevat huonommuutta öänsieurooppalaisia kohtaan ja purkavat kaunansa neekereihin ja mutakuonoihin, se tuottaa heille helpitusta kun ajattelevat olevansa ainakin neekereitä ja mutakuonoja parempia.

Suomalaisten ei tarvitse olla kovin rasistisia virolaisia ja venäläisiä kohtaan koska tuntevat muutenkin ylemmyyttä heitä kohtaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #103

Sillä että virolaiset kutsuvat suomalaisia poroksi, ei ole mitään tekemistä rasismin kanssa.
Se on vain nimitys, vähän ehkä ilkeämielinen mutta eihän kaikesta voi ottaa itseensä ja loukkaantua.
Ymmärrät Arto, vaikka tuskin, mihin tällainen sanojen kieltäminen johtaa? Tai on jo osittain johtanut.
Kun kutsu ihmisjoukkoa rasistiksi, syyllistyt typerään parjaamiseen ja solvaukseen jonka teet myös solvaustarkoituksessa.

Meillä kotona jo kiellettiin lapsia nimittelemästä muita ihmisiä. Siitä sai korvatillikan jos erehtyi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #122

"Kun kutsu ihmisjoukkoa rasistiksi, syyllistyt typerään parjaamiseen ja solvaukseen jonka teet myös solvaustarkoituksessa."

Olen kuullut monen persun täällä väittävän että rasismi on luonnollista ja normaalia, tai jotain sinneppäin. Kenties sinäkin Jocke olet niin sanonut, tai jotain sinneppäin. Itsekin olen samaa mieltä.

Ihmiselle on luontevaa joukkoontuminen tai heimoontuminen, eli se että samaistutaan johonkin joukkoon. Samalla syntyy tarve korostaa oman joukkueen, oman joukon tai heimon itsetuntoa ja se käy kätevästi toista heimoa mollaamalla. Se alkaa jo lapsena ja näyttäytyy kiusaamisena ja nahisteluina ja jengi- ja kylätappeluina.

Virolaiset varmaankin tuntevat suurta nautintoa ja heidän omanarvontuntonsa nousee kun he kutsuvat suonalaisia poroiksi.

Kysymyksessä ei ehkä ole rasismista sen sanan varsinaisessa merkityksessä, kuten se Wikipediassa määritellään tai kuten se muuten yleisesti määritellään, mutta.

Rasistinkin,sen oikean rasistin, itsetunto on samalla tavalla kiinni siitä että hän voi pitää itseään, tai omaa ryhmäänsä, mihin hän tuntee kuuluvansa, tai mihin hän haliuaa kuulua, parempana ryhmänä. Suomalaisten mollaamisessa ja nimittelyssä on siis samasta ilmiöstä kuin rasismissa, vaikka se ei täytäkään rasismin määritelmää johon pitää liittyä jotain konkreettisempaa syrjintää, kuten ettei vaikkapa oteta työhaastatteluun nimen perusteella, tai ravintolan portsari ei päästä sisään ulkonäön perusteella.

Jos minä sanon persuja rasistiseksi porukaksi, niin voi olla että syyllistyn itse samanlaiseen rasismiin kuin virolaiset, haukkuessaan suomalaisia poroiksi, jos ajatellaan että rasisti on halventava ilmaus. Mutta tämä ei muuta miksikään sitä tosiasiaa että myös persut on rasisteja ja syyllistyvät siihen mollatessaan mamuja, tai haukkuessaan minua suvakiksi. Persut käyttävät siis minusta halventavaa nimitystä korostaakseen itseään ja omaa paremmuuttaan minuun nähden.

Onko rasisti tai suvakki sitten halventavia ilmauksia?
Voi ollakkin, mutta on niillä muukin merkitys.

Rasisti voi ihan kirjaimellisesti tarkoittaa vaikkapa lähi-idän tai Afrikan maista tulleisiin nuivaa suhtautumista ja sitä että heitä pidetään yleensä ryhmänä alempiarvoisina ja kenties henkisesti jälkeen jääneinä, sekä myös muilta ominaisuuksiltaan sellaisena että he eivät ole oikein kelvollisia otettaviksi mukaan länsimaiseen elämänmenoon.

Suvakki taas on suvaitsevaisempi, ei välttämättä mikään sellainen äärisuvaitsevainen, millaiseksi rasistit hänet useimmiten kuvaavat, mutta kuitenkin suvaitsevaisempi kuin rasisti ja hän on rasismiin nuivasti suhtautuva henkilö.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #99

Ja Venäjällä tšuhna, mutta eihän se tähän liity.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #105

Liittyy se.
Ruotsalainen kutsuu meitä yksinkertaisesti vainb "finne".
Onko sekin rasistista?

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen Vastaus kommenttiin #96

"Edelleenkin valkolainen on rinnastettavissa valkoihoiseen, mutta mustalainen ei ole ainoa romaneista halventavaksi luokitettu nimitys"

"Suomessa on käytössä nimitykset mustalainen, tumma, romani ja kale.[4] Romanit itse käyttävät itsestään joskus sanaa mustalainen"

Täysin päätön väite. Mustalainen on rinnastettavissa romaneihin mutta jossain vaiheessa siitä tuli rasistinen ja loukkaava nimitys. Mille taholle pitää ilmoittaa, jotta "valkoilaisesta" tulisi samala lailla loukkaava koska se loukkaa minua. Jos et haluaa ymmärtää niin sille ei vaan voi mitään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #113

"Mille taholle pitää ilmoittaa, jotta "valkoilaisesta" tulisi samala lailla loukkaava koska se loukkaa minua."

Valitettavasti en tiedä, mutta kysäisepä persujen puoluetoimistosta, siellä kun kaikesta päätellen tiedetään loukkaantumisista ja niistä valittamisesta.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen Vastaus kommenttiin #119

""Mille taholle pitää ilmoittaa, jotta "valkoilaisesta" tulisi samala lailla loukkaava koska se loukkaa minua."

Valitettavasti en tiedä, mutta kysäisepä persujen puoluetoimistosta, siellä kun kaikesta päätellen tiedetään loukkaantumisista ja niistä valittamisesta."

Tämä oli retorinen kysymys mutta sait tähänkin vedettyä persut mukaan. Onnitelut siitä! :) Mihinkään muuhun sulla ei sitten ollutkaan enää mitään järkevää sanottavaa...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #135

Teki kyllä mieli vastata että jos sellaisestakin loukkaannut niin loukkaannu kaikessa rauhassa ja odottele mistä seuraavaksi niin voit valittaa samalla siitäkin.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen Vastaus kommenttiin #137

Tuli jo selväksi ettei sulla oo järkiargumenttejä enää tähän keskusteluun. Seuraavaksi otappas selvää mitä tarkoittaa "retorinen kysymys".

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #145

Kirjoitit #113

"Mustalainen on rinnastettavissa romaneihin mutta jossain vaiheessa siitä tuli rasistinen ja loukkaava nimitys."

Ei se niin mene: eri maissa annettiin romaneille nimityksiä, jotka myöhemmin luokiteltiin loukkaaviksi.

- Jo tuohon kommenttiisi olisi pitänyt vastata että älä jankkaa, se on keskustelusääntöjen vastaista.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #55

No ovatkos sitten "valkoiset" valkoisia?
Taidan olla värisokea.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Silloin joskus kun kävin koulua ,niin siellä opetettiin että nekkeri on neekeri, sillä sipuli, ilman sarvia ja hampaita.Ei ollut haukkumasana ollenkaan vaan ilmaisi että tulee Afrikasta ja siellä ihmisiä kutsuttiin neekereiksi.
On ihmisten kakkasessa mielikuvituksessa se, mitä sillä nykyisin ajetaan takaa.
Vähän kun lasten ohjelman Tiivi, Taavi ja Laalaa lopetettiin, kun joku sai päähänsä että yksi niistä oli homo, kun kantoi käsilaukkua.Samoin Nakkenakuttaja ja Aku Ankka olivat pannassa, ainakin Pohjois Suomessa, kas kun niillä ei ollut housuja.
Ihmisten pääkopan aivoitukset ovat välillä ihan sairaita.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi Vastaus kommenttiin #76

Nykyään ei saa sanoa neekekriä neekeriksi, ei ryssää ryssäksi, ei mustalaista mustalaiseksi eikä huoraa huoraksi.

Nykyajan huoratkin ovat joko seksityöläisiä tai keski-ikäisten miesten tyttöystäviä.

Mikä tätä nimihurskastelua vaivaa?

https://www.iltalehti.fi/rakkausjaseksiartikkelit/...

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#5:
Kun pirua ahkerasti kutsuu niin piru lopulta tulee. Mitä ilmeisimmin se pätee myös tähän rasismiin. Kun sitä ahkerasti ja antaumuksella hoetaan niin sitten sitä aletaan nähdä joka käänteessä, niin kuviteltua kuin todellistakin. Kun sitten rasismia aletaan nähdä lakritsapatukoissa, piparkakuissa ja Peppi Pitkätossussa, ei niillä vakavasti otettavilla rasismin esiintymillä enää sen jälkeen ole erityisempää väliä. Yhtä ja samaa rasismia kaikki.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Rasismi - sana on jo kärsinyt inflaation.
Näin siinä käy kun sanaa aletaan käyttämään kaikissa mahdollisissa yhteyksissä.
Lopulta köy niin että kukaan ei välitä vaikka kuinka kutsuttaisiin rasistiksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #19

"Lopulta köy niin että kukaan ei välitä vaikka kuinka kutsuttaisiin rasistiksi."

Ei kai rasisti siitä mitään piittaa, hänhän on rasisti.

Jos taas ihminen tietää ettei ole rasisti, miksi hän piittaisi siitä että häntä sellaiseksi sanotaan.

Vain sellainen rasisti joka ei halua että häntä sanotaan rasistiksi suuttuu siitä että häntä sanotaan rasistiksi, koska hän haluaa pitää rasisminsa salassa ja tietenkin hän puolustautuu niinkuin vain voi ja yrittää estää hänen rasisminsa ilmitulemisen.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Ai onko muka uusi asia tämä rasismisyyttely? Katsokaapas joskus YouTubesta joskus Huovisen Lentsu elokuva 70-luvulta. Siinä esiintynyt kommunisti aktivisti toimi Neuvostoliitosta omaksutun agendansa mukaan kehottaen kutsumaan rasistiksi yrittäjähenkistä roolihenkilöä sanoin että se on aina ennenkin toiminut kiistatilanteessa tukkimaan sora äänet suomettuneessa Suomessa. Rasistiksi kutsuminen on siis vanha Neuvostoliiton perustajana tunnetun Trotskin kehittämä psykologinen lyömäase vaikutusvaltaisimpia vähemmistöryhmien edustajia vastaan. Tarkoituksena oli lujittaa keskus johdon valta ja valloitus politiikka, jolla kansanmurhattiin tverin karjalaiset hitaasti mutta varmasti. Samaa taktiikkaa käytetään nykyään eurostoliittovaltion valtapyrkimyksissä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Jääskeläistä voi sitten viimeistään tästä eteenpäin ihan hyvällä syyllä kutsua rasistiksi.
Omaan lapsuuteen vetoaminen ei auta asiaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Blogisti on oikeassa.

Rasismista on tullut Suomessa uusi normaali.
Nyt on coolia olla rasisti.

Varmaan pian alkaa niiden vainoaminen jotka sanovat etteivät ole rasistia.

Moni miettii tällä hetkellä että kannattaako siirtyä voittajan puolelle.

Rasistit näyttäväs saavan koko ajan lisää kannatusta.

Kannattaa siis olla reilusti rasisti,
voi olla niinkuin muutkin,
sillä tavoin sopeutuu paremmin rasistiseen yhteiskuntaan.

------------------

Rasistisia yhteiskuntia on ollut ennenkin, Ameriikassa ja Etelä-Afrikassa.
Ei tämä Suomalaisten rasismi sen kummempaa rasismia ole.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Etelä-afrikassa jotkut mustat jopa haikailee takaisin vanhan apartheid- hallintoon siksi että siellä mustille järjestettiin paremmin töitä valkoisten toimesta. Ja onhan se totta että nykyinen vasemmistolainen hallinto tappaa kaiken yritteliäisyyden, joka sitä työtä tarjoaisi. Ja sekin on totta että valkoihoiset ovat olleet tuotteliaanpia yritysjohtajia, koska mustien johtavana korruptio on pilannut monet hyvät yrityshankkeet.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

"Maahanmuuton lisääntymisen ei pitäisi lisätä kantaväestön rasistisuutta, koska tutustuminen vähentää ennakkoluuloja."

Rasistiksi leimaavat sekoittavat myös tahallaan ennakkoluulon ja rasismin.
On aivan luonnollista että ihminen on ennakkoluuloinen vierasta kohtaan. Aivan samoin olemme ennakkoluuloisia kantaväestöön kuuluvaa kohtaan. Ei siinä ole mitään rasismia.
Lapsesta lähtien äidit yrittävät opettaa lapsilleen varovaisuutta vieraiden suhteen.
Nykyään on lähes päivittäin mediassa varoituksia erilaisista nettihuijaus- ja muista huijaustavoista, lapsia varoitetaan lähtemästä vieraiden mukaan. Tämä kaikki on vain varovaisuutta ja se on samalla ennakkoluulojen lähde: Ole varovainen kun kohtaat vieraan.

Rasismi o n sitten aivan muuta. Perussuomalaiset eivät ole rasisteja jos puoluekokouksessa on afrikasta tänne muuttaneita muiden osallistujien joukossa.

Pahimpia rasisteja ovat itse asiassa ne jotka "ratsastavat" rasismilla. Rasismi on muutaman puolueen elinehto. Ilman jatkuvaa rasismisyyttelyä ne menettäisivät suuren osan kannattajistaan. Ja syyttelyn kohteena täytyy olla jokin yksi taho.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kyse onkin siitä, mistä ennakkoluulot johtuvat. Jos ennakkoluulon syy on kohteen etnisyys, on kyse todennäköisesti rasismista. Ei pitäisi kuitenkaan sekoittaa ennakkoluuloja ja varovaisuutta toisiinsa. Ei varovainen ole välttämättä ennakkoluuloinen.

Joidenkin puoluekokousosallistujien syntyperä todistaa mahdollisesta rasistisuudesta yhtä vähän kuin vaikkapa   Jackie Arklövin kuuluminen ruotsalaisiin uusnatseihin aikanaan. Osapuolten kognitiivisesta kapasiteetista se saattaa kertoa jotakin, mutta ei organisaation tai sen jäsenten rasistisuudesta.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Millä lajittelet "kohteenetnisyydestä" johtuvan ennakkoluulon muusta ennakkoluulosta vierasta kohtaan?
Onhan myös selvää että mitä erilaisempi vieras on sitä suuremmat ennakkoluulot ovat.

Rasismia on vasta sitten kun toimitaan syrjivästi erilaisuudesta johtuen.

Voiko siis olla niin että ihminen on "rasistinen" yhtä tummaihoista kohtaan mutta ei toista?
Siis valikoiko rasisti ketä erilaista yksilöä kohtaan on "rasistinen"?

Jos siis toimit yhdessä erilaisen kanssa yhteistyössä samoilla ehdoilla niin voit siis silti olla rasisti?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #43

Totta ihmeessä ihminen voi toimia vaikka miten epäjohdonmukaisesti. Kyllä sovinisti saattaa aidosti rakastaa naista ja rasisti voi tehdä yhteistyötä ja arvostaakin toisen etnisyyden edustajaa. Pointtini oli, että vaikuttimet määrittelevät onko ennakkoluulo rasistista.

Miksi ihmeessä erilaisuus johtaisi automaattisesti ennakkoluuloon? Tarkoititko ehkä että erilaisuuden lisääntyessä tietämättömyyskin lisääntyy?

Käyttäjän SimoHyytinen kuva
Simo Hyytinen Vastaus kommenttiin #59

Eiköhän Max tässä suvakoidessaan jo pariinkin otteeseen todistanut blokistin kirjoituksen todeksi. Vaikka antaisit minkälaisen todisteen tahansa, niin olet silti rasisti. MOT

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #83

En tiedä mitä kuvittelet tulleen todistetuksi? Pahoittelen, jos olen antanut itsetäni jotenkin suvaitsevaisen kuvan, mikäli "suvakointi" nyt sitä tarkoittaa. Voin vakuuttaa olevani hyvinkin suvaitsematon. Sitä ihmettelen, että ketä olen pitänyt rasistina ja missä?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #59

Sinä olet Max vääristelyn ja väärinymmärryksen mestari.
Kirjoitin että vierasta kohtaan on ennakkoluuloja ja että mitä erilaisempi tuo vieras on sitä enemmän ennakkoluuloja.
Tämähän on ikuisesti ollut ylipäätään eläimen selviytymisen ehto.
Sinäkö se olet joka määrittelee toisen ihmisen vaikuttimet? Voi kiesus.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #90

En minä kenenkään vaikuttimia määrittele, enkä ole niitä myöskään arvioinut. Kerroin että vaikuttimet määrittelevät onko ennakkoluulo rasistista. Jos ennakkoluulo perustuu etnisyyteen, lienee se rasistinen.

Toistanpa kysymykseni, kun et ilmeisesti tuohtumukseltasi huomannut siihen vastata. Miksi erilaisuus lisäisi ennakkoluuloja? Selviytymisen elinehtona on ollut varovaisuus, ei se että on kuviteltu asioita.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #92

Rinnastin tuossa epäluulon ja ennakkoluulon.
Niillä ei liene suurtakaan eroa?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #101

Taisin tuota epäillä jo kommentissa #22, vaikka käytinkin termiä varovaisuus epäluulon sijaan. Ero on valtava, eikä noita pitäisi sekoittaa tai rinnastaa. Voi sitä olla varovainen tai epäluuloinenkin, kehittelemättä mielikuvituksessaan mitään ennakkoluuloja.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #92

Max, sinulla taitaa olla vaikeuksia käsittää mitä ennakkoluulolla edellä Jocke tarkoitti? Kun hän puhuu kaikista vieraista, niin ei siinä ole ensinnäkään rasistisuudella, etnisyydestä puhumattakaan, mitään tekemistä vaan lapsia on kehotettu olemaan varovaisia tuntemattomien kanssa. Varovaisesti esiintyminen ei voi olla rasistista käytöstä vaan ihan normaalia nykymaailmassa. Ainakin näin pitäisi olla lasten kohdalla. Pahaa ei kyllä tekisi vähän vanhempienkaan kohdalla tietty varovaisuus. Muuten tuntematon voi olla jopa kantasuomalainenkin.

Asettelet jouhevasti aina lisäkysymyksiä, kute tuossa "Miksi erilaisuus lisäisi ennakkoluuloja?" Miksi puhut erilaisuudesta, kun kyse on tuntemattomista?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #107

Sirpa, itse otin tuon erilaisuuden kun kirjoitin että mitä erilaisempi sitä enemmän ennakkoluuloja.
Näinhän asia myös on. Jos vastaan kävelee nelipäinen ja kuusijalkainen ihminen niin kyllä siinä herää kaikenlaisia ennakkoluuloja että mitähän tuo aikoo, voiko kävellä vaan vastaan?
Mielestäni tämä on aivan normaali ja luonnollinen reaktio.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Rasismi o n sitten aivan muuta. Perussuomalaiset eivät ole rasisteja jos puoluekokouksessa on afrikasta tänne muuttaneita muiden osallistujien joukossa."

Miksi näitä "ihmissaastoja" on hyväksytty rasistien puoluekokoukseen?
Rasistithan ovat sitä mieltä että y"ihmissaastat" ovat kykenemättömiä sopeutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan ja siksi heiltä pitäisi evätä pääsy Suomeen, kategorisesti kaikilta.

Miksi heitä siis näitä "ihmissaaastoja" voi bongata persujen puoluekokouksessa?

Tämä on kovin ristiriitaista minun mielestäni.
Epäilen että kysessä on hämäystarkoituksessa tehty operaatio, jonka tarkoitus on vain hämmentää ja vaientaa persujen kritisoijat.

En usko että mustien miesten esiintymisellä persujen puoluekokouksessa on mitään muuta tarkoitusta tai funktiota kuin tämä hämäys.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Kutsutko afrikkalaisia ihan vakavissasi "ihmissaastaksi"?

Kuvittelin etä sinä et ainakaan ole rasisti mutta harvoinkos sitä erehtyy.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #47

Saattaa erehtyä, tai sitten lukutaidon ja yhteiskunnallisen keskustelun seuraamisen puute saattaa aiheuttaa ymmärtämättömyyttä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #47

"Kuvittelin etä sinä et ainakaan ole rasisti mutta harvoinkos sitä erehtyy."

Olet kuvitellut ihan oikein, minäkin kuvittelen etten olisi rasisti, mutta voihan olla että molemmat erehdymme. :)

Ihmissaasta on persujen puheenjohtajan mamuista käyttämä nimitys, vai, olikohan kyse homoista? en nyt varmasti muista.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #64

Käytetty ilmaus oli "Afrikan sarven ihmissaasta".    Ylen artikkelissa asialle kontekstia ja Halla-ahon vahvistus, että seisoo kirjoittamansa takana. Koko teksti löytyy    Halla-ahon Scripta-blogissa.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Niin, miksiköhän ovat liittyneet perussuomalaisiin? Kysyppä itseltäsi. Miksi SDP haalii epämääräisiä jäseniä ja pukkaa heitä eteenpäin, huolimatta heidän arvomaailmastaan ja jopa valehtelee heidän eteensä. Mietippä sitäkin.
Perussuomalaisten eri etnisten jäsenten ja demarien vastaavien välillä on iso kuilu, varsinkin arvomailman kohdalla, persujäsenten eduksi.

*Epäilen että kysessä on hämäystarkoituksessa tehty operaatio, jonka tarkoitus on vain hämmentää ja vaientaa persujen kritisoijat.

En usko että mustien miesten esiintymisellä persujen puoluekokouksessa on mitään muuta tarkoitusta tai funktiota kuin tämä hämäys.*

Sinulla taitanee olla mielessä, että on salaliittoteoria sinun / teidän päänne menoksi.
Ole rauhassa, kaikki on ihan hyvin perussuomalaisilla etnisillä jäsenillä ja lisää on tulossa.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

'Perussuomalaiset eivät ole rasisteja jos puoluekokouksessa on afrikasta tänne muuttaneita muiden osallistujien joukossa.'

Millä perusteella persut eivät ole rasisteja jos heillä onkin erilaisia etnistä taustaa olevia kannattajia? Kyllä neekerit ja vinosilmätkin osaa olla rasisteja, eikö vain? Muutenhan pitäisit heitä erilaisina ihmisinä, kyllä ihmiset etnisyydestä riippumatta voivat olla rasisteja.

Mutta jos tälle linjalle lähdetään niin kukaan valkoinen ei voi myöskään olla 'anti-valkoinen' eli rasistinen omaa etnisyyttään kohtaan, eikö totta? Koska kyllähän valkoisella on oltava vähintään valkoiset vanhemmat, joten eihän silloin voi olla rasisti... Vai mikä ihme tää logiikka lienekään? Kyllä ne persuneekeritkin voi olla rasisteja siinä missä demarineekerit. Tyhmää mielestäni vedota 'en ole rasisti koska mulla on kaveri joka on musta/keltainen/kehitysvammainen', ihme hyvesignalointia. Oksettavaa suorastaan.

Jos joku mua pitää rasistina niin en aio välittää asiasta pätkääkään, tiedän kuitenkin itse miten asia on. Säälittää tuo persujen jatkuva uhriutuminen ja selittely asiasta. Rasismi on kuitenkin säälittävää, aika sama asia kuin koulukiusaaminen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Rasismi on kuitenkin säälittävää, aika sama asia kuin koulukiusaaminen."

Aika hyvä vertaus. Rasismilla paikataan omaa egoa samaistumalla ryhmään jonka egoa pönkätään halventamalla jotain muuta ryhmää.

Aivan sama ilmiö esiintyy myös jengitappeluissa ja kylätappeluissa ja vaikkapa luokkasodissa. Ensin puheilla riistetään toisilta ihmisarvo ja sitten voidaankin käydä hyvällä omallatunnolla käsiksi ja voidaan pahoinpidellä ja viedä vaikkapa henki.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #49

Arto Vihavainen kertoo itsestään mainolla tavalla "Aika hyvä vertaus. Rasismilla paikataan omaa egoa samaistumalla ryhmään jonka egoa pönkätään halventamalla jotain muuta ryhmää." Tuotahan hän tekee jokseenkin päivittäin yrittäen nostaa omaa egoaan samalla kun halventaa muuta ryhmää eli PS:sia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #110

"Tuotahan hän tekee jokseenkin päivittäin yrittäen nostaa omaa egoaan samalla kun halventaa muuta ryhmää eli PS:sia."

Pötyä.

Yrität vain minua halventamalla pönkittää omaa egoasi osana perussuomalaisten ryhmää.

Minulla ei ole ryhmää eikä egoa. joita pitäisi pönkätä. :)

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos Vastaus kommenttiin #49

"Ensin puheilla riistetään toisilta ihmisarvo ja sitten voidaankin käydä hyvällä omallatunnolla käsiksi ja voidaan pahoinpidellä ja viedä vaikkapa henki."

Joo- Noin tehtiin juuri Tverin karjalaisille Neuvostoliitossa, jossa oli tapana haukkua rasistiksi pieniä kansoja jotka piti alistaa keskusvallan alaisuuteen.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos Vastaus kommenttiin #49

"Ensin puheilla riistetään toisilta ihmisarvo ja sitten voidaankin käydä hyvällä omallatunnolla käsiksi ja voidaan pahoinpidellä ja viedä vaikkapa henki."

Joo- Noin tehtiin juuri Tverin karjalaisille Neuvostoliitossa, jossa oli tapana haukkua rasistiksi pieniä kansoja jotka piti alistaa keskusvallan alaisuuteen.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

*Kyllä neekerit ja vinosilmätkin osaa olla rasisteja, eikö vain? Muutenhan pitäisit heitä erilaisina ihmisinä, kyllä ihmiset etnisyydestä riippumatta voivat olla rasisteja.*

Nyt sanoit sen villakoiran ytimen, mitä nk suvaitsevaiset ja Husukaan eivät edes myönnä. Jokaisessa ihmisryhmässä on / ja voi olla rasistisesti ajattelevia ja puhuvia ihmisiä, turha sitäkään on naama punaisena yrittää kieltää. Ihan noissa maahanmuuttajissakin löytyy heitä. Olen läheltä seurannut Myyrmäen touhuja eikä se paljon naurata.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #84

En tiedä kuka olisi väittänyt etteivät muut kuin valkoiset voisi olla rasisteja, kai se on ihan itsestään selvää että urpoja löytyy joka kansasta.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos Vastaus kommenttiin #87

Ootko varma että ne ovat urpoja? Entäs jos rasismilla on ihan hyvin perustellut syynsä? Varmasti moni muu kansa suhtautuu hyvin ennakkoluuloisesti vaikkapa Papua New Guinean ihmissyöjäheimoihin tai vaikkapa jatkuvasti tappeleviin somalikansoihin, jotka eivät saa omaa maataan kehitettyä.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #124

Ennakkoluuloistaan voi päästä yli hankkimalla tietoa asioista, näin minulle on käynyt lukemattomia kertoja. Miksi sinusta esim. Papua-Uuden Guinean ihmissyöjäheimot ovat huonompia ihmisiä kuin sinä tai joku muu? Johtuuko ihmissyönti heidän rodustaan vai kulttuurista? Luuletko että he myös syövät kenet tahansa joka mailleen astuu?

Tietysti jos on jäänyt henkisestä kehityksestä jälkeen, rotu on ainoa asia josta voi tuntea edes hieman ylpeyttä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #147

Ja tohtoriopiskelija?

Eivät heimot enää syö toisiaan Papua Uusi Guineassakaan.
Onko tämä sinun ennakkoluulojasi?

Kyllä minulla kuitenkin olisi ennakkoluuloja, kuten sinullakin tuntuu olevan, jos pitäisi käydä heidän maillaan.
Johtuu ehkä nyt osittain levittämistäsi ennakkoluuloista.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #148

Ja suomen kieli lienee äidinkielesi?

Ehkä ennakkoluuloinen asenteesi saa sinut kuvittelemaan minun sanoneen jotain mihin en kommentissani ottanut edes kantaa.

Kerro toki mitä ennakkoluuloa levitin vai erotatko kysymystä väittämästä?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #150

Kyllä tohtoriopiskeijan täytyy tuo ymmärtää.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #151

Kerro toki lisää. En ymmärrä mitä tarkoitat. Ehkä olet viettänyt liikaa aikaa Rajat kiinni -ryhmässä kun olet noin ennakkoluuloinen ja oletat että tohtoriopiskelijuus tekee jotenkin erikoisemmaksi ihmiseksi?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #152

Itse taisit retostella tohtoriopiskeliuudellasi. Se siitä ennakkoluulosta.

Mistä sinä tiedät missä vietän aikaani. Sinä sitä vastoin tunnut tietävän mitä mainitsemallasi sivustolla kirjoitellaan.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #153

"Itse taisit retostella tohtoriopiskeliuudellasi. Se siitä ennakkoluulosta."

Niin, olen maininnut asian täällä pariin otteeseen kun kyse on ollut esim. vertaisarvioinnista josta minulla on omakohtaista kokemusta opintojeni kautta. En tykkää laittaa mitään tietojani esim. tuonne profiiliin, koska kaltaisillesi tyhjänpuhujille se antaa vain ainekset ad hominemiin aivan kuten nytkin. Kun ei sinulla ole oikeasti mitään sanottavaa, vetoat siihen että olen tohtoriopiskelija.

"Mistä sinä tiedät missä vietän aikaani. Sinä sitä vastoin tunnut tietävän mitä mainitsemallasi sivustolla kirjoitellaan."

Googlasin nimesi ja se pomppasi esiin kys. ryhmästä. Oletko eri Jocke Rantanen? Mainitsemallani sivustolla kirjoittelun näkee ihan kuka vain Facebookista. Siksipä minäkin voin tietää mitä siellä kirjoitellaan ilman että kuuluisin tai olisin koskaan kommentoinut ryhmään.

Ehkä tällaiseen kykenee sitten vain tohtoriopiskelija, kun se sinut noin hämmentyneeksi sai.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Pahimpia rasisteja ovat itse asiassa ne jotka "ratsastavat" rasismilla."

Miten tuo tuntuu niin tutulta?

Ai niin, se Unkarin Orban taisi vastikään syyttää Suomea siitä ettei Suomi ole oikeusvaltio.

Hyökkäystä pidetään edelleen parhaana puolustuksena ja niin se taitaa olla.

EU syyttää Orbania siitä että se on muuttamassa Unkaria epäoikeusvaltioksi.
Suomea ei ole syytetty samalla tavalla.

Miksi Orban sekoittaa asioita. Mitä telemistä Suomella on sen asian kanssa että Orban romuttaa Unkarissa oikeusvaltioperiaatteen?

------------

Miten se muka todistaa etteivät persut ole rasisteja jos persujen arvostelijat ovat rasisteja.

Jos persujen arvostelijat ovat rasisteja, niin näytettäkööt se toteen ja tuomittakoon heidät rasismista, jos he ovat rasisteja, mutta ei pidä päästää persuja sen takia pälkähästä.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

"Jos persujen arvostelijat ovat rasisteja, niin näytettäkööt se toteen ja tuomittakoon heidät rasismista, jos he ovat rasisteja, mutta ei pidä päästää persuja sen takia pälkähästä."

Kaikkia persuja siis voi sanoa syyttä suotta rasisteiksi, mutta persujen arvostelijoita ei ole. Joko trollaat tai sitten et oikein ymmärrä kaksinaismoralismia.

Mitä mieltä muuten olet maahanmuuttajien positiivisesta syrjinnästä esim. työhönotossa?

Ja yleisemminen, tarvitsevatko vähemmistöt esim. maahanmuuttajat suojelua mielestäsi suojelua?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kaikkia persuja siis voi sanoa syyttä suotta rasisteiksi, mutta persujen arvostelijoita ei ole. Joko trollaat tai sitten et oikein ymmärrä kaksinaismoralismia."

Joo, minua saa kritisoida ja pitää kritisoida, mutta en valitettavasti ymmärrä tästä kritiikistä mitään.

Se mitä tarkoitin siinä mihin tämä kritiikki ilmeisesti liittyy, on se että toinen rikos ei mitätöi toista rikosta. Jos persujen kritisoijat ovat rasisteja, se ei tosista etteivät persut olisi rasisteja.

"Mitä mieltä muuten olet maahanmuuttajien positiivisesta syrjinnästä esim. työhönotossa?"

Minusta positiivista syrjintää voidaan harjoittaa vaikeasti työllistyvien työllistämisessä, olkootpa nämä vaikeasti työllistettävät liian vanhooja, liian nuoria, mamuja, tai muusta syystä vaikeasti työllistettäviä.

Minusta hallitus tekee oikean ratkaisun jos se käynnistää kokeilun negatiivisen tuloveron käytöstä vajaatyökykyisten työllistämiseksi. Meillä on työllistettävien listalla jokaista mamua kohti varmaan kymmenen suomalaista vaikeasti työllistettävää. Negatiivinen tulovero voisi auttaa sekä mamuja että näitä suomalaisia työllistymään. Toki menetelmää pitää kaikessa rauhassa testata ja kokeilla ja sitten vasta ottaa käytäntöön jos näyttää siltä että se toimii.

Muuten en mitään positiivista syrjintää kannata, toki kieltä pitää opettaa ja kulttuuria ja tapoja. Monille suomalasillekkaan kielen opetuksesta ei olisi haittaa, on olemassa jopa kansanedustajia jotka eivät oikein hallitse edes suomen kieltä ja kulttuuripuolenkin ja tapojenkin osalta ovat vähän jälkijunassa, niin että ei oppi olisi pahitteeksi heillekään.

"Ja yleisemminen, tarvitsevatko vähemmistöt esim. maahanmuuttajat suojelua mielestäsi suojelua?"

Kaikki suomalaiset tarvitsevat suojelua, poliisi, palokunta, ensiapu jne. on tarkoitettu ihmisten suojaksi. Eivät vähemmistöt voi olla tässä asiassa eri asemassa kuin valtaväestö.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #23

Sinä:

Kaikki persut ovat rasisteja ja siihen ei tarvita mitään todisteita.

Persujen arvostelijat voivat olla rasisteja, mutta tarvitaan todisteita, että he ovat oikeasti rasisteja.

Minä:

Kaikki syytökset tarvitsevat todisteita taakseen.

Sinun rasistisuudesta:

"Minusta positiivista syrjintää voidaan harjoittaa vaikeasti työllistyvien työllistämisessä, olkootpa nämä vaikeasti työllistettävät liian vanhooja, liian nuoria, mamuja, tai muusta syystä vaikeasti työllistettäviä."

Tässäpä se tuleekin. Rinnastat mamut vanhoihin ihmisiin, lapsiin tai muuten vajavaiseen. Eli näet itsesi ylivertaisena mainitsemasi ryhmien jäsenten suhteen. Vanhempien ja nuorten kohdalla ymmärrän. Toisella toimintakyky on heikentynyt vanhuuden takia ja toiset ovat sen verran nuoria, ettei heiltä voi edellyttää samaa kuin täysi-ikäsiltä aikuisilta.

Eli tuon ulostulosi perusteella ajatusmaailmasi on mielestäni selvästi rasistinen. Olet siis rasisti, etkä yhtään sen parempi kuin nekään, jotka sanovat suoraan olevansa rotunsa puolesta ylivertaisia mamuihin nähden.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #41

Meni suunnilleen 10 - 0 sinun eduksesi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #41

"Rinnastat mamut vanhoihin ihmisiin, lapsiin tai muuten vajavaiseen. Eli näet itsesi ylivertaisena mainitsemasi ryhmien jäsenten suhteen."

Kiistän tämän väitteen.

Peruste:

Rinnastan itsen vajaatyökykyisiin, sellaisiin joihin pitäisi kohdentaa positiivista syrjintää jos halutaan että nämä henkilöt, siis minä myös, osallistuvat työelämään. Paitsi vanhuutta, minulla on työkykyä rajoittavana tekijänä myös vajaakuntoisuus.

Huolimatta siitä että olen vajaasti työkykyinen, minusta voisi olla vielä hyötyä yhteiskunnalle, minulla on vielä jäljellä työkykyä, joskaan palkkasäännösten takia minusta ei ole hyötyä työnantajalle, en pystyisi niin tehokkaaseen työntekoon että työllistämiseni olisi kannattavaa muuten kuin pienellä palkalla.

Hallituksemme kokeilema negatiivinen tulovero voisi osoittautua sellaiseksi käytännön toimeksi jolla kaltaiseni kannattaisi ottaa töihin.

Mamujen ja nuorten osalta töihin pääseminen tarkoittaa sitä että työkyky todennäköisesti paranee, joten heidät voidaan todennäköisesti myöhemmin palkata täydellä palkalla, josta pitää myös maksaa veroja. Minun kaltaisteni työkyky toki vain heikkenee heikkenemistään, mutta ehkä voisimme vähän paimentaa ja opettaa niitä nuorempia, tai mamuja, joten meistä voisi siinä mielessä olla enemmän hyötyä kuin se työ mitä saamme itse tehtyä. :)

Vanhempien ja nuorten kohdalla ymmärrän. Toisella toimintakyky on heikentynyt vanhuuden takia ja toiset ovat sen verran nuoria, ettei heiltä voi edellyttää samaa kuin täysi-ikäsiltä aikuisilta.

Eli tuon ulostulosi perusteella ajatusmaailmasi on mielestäni selvästi rasistinen. Olet siis rasisti, etkä yhtään sen parempi kuin nekään, jotka sanovat suoraan olevansa rotunsa puolesta ylivertaisia mamuihin nähden.

-----------------

"Eli tuon ulostulosi perusteella ajatusmaailmasi on mielestäni selvästi rasistinen. Olet siis rasisti, etkä yhtään sen parempi kuin nekään, jotka sanovat suoraan olevansa rotunsa puolesta ylivertaisia mamuihin nähden."

Sinulla on tietenkin lain ja sananvapausperiaatteen perusteella oikeus ajatella miten haluat ja sanoa niinkuin ajattelet, mutta niin minullakin ja minä käytän sananvapauttani sanomalla että perusteesi tuolle väitteellesi ovat perin heppoiset. :)

Kauko Aalto

Juuri kuultiin Perussuomalaisten kannatuksen kasvaneen. Pitäisikö puolueen kiittää Husua? On selkeästi havaittavissa, että rasismista puhuvat eniten maahanmuuttajat jotka ovat tulleet islamilaisesta maailmasta. Mutta on rasimin kasvamiseen myös se syy, että maahanmuuttajille on vuosikymmenet toitotettu suomalaisten rasistisuutta. Kyllä se toiston kautta menee tajuntaan, vaikkei rasismia olisi kokenutkaan. Muistan tapauksen vuosien takaa, kun televisiossa haasteltiin somalimiestä joka oli pankkivirkailija, haastattelun lopuksi toimittaja kysyi oletko kokenut rasismia, mies vastasi, että ei ole, toimittaja lähes toisti kysymyksen, sanomalla ”etkö todellakaan”? Suomalainen media on, lähes jokaisessa mahdollisessa tilanteessa kysynyt rasismikokemuksista, vaikkei niitä olisi ollutkaan, tämä on mahdollisesti johtanut siihen, että vastaaja ajattelee, että vastaamalla myöntävästi siitä on etua hänelle. Tästäkö kehittyi rasismilla ratsastaminen?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Juuri kuultiin Perussuomalaisten kannatuksen kasvaneen. Pitäisikö puolueen kiittää Husua? "

Nyt Husu- parkaa syytetään jo suomalaisten rasismistakin.

No, sehän on selvää, kun mamuja syytetään muutenkin kaikesta, niin kyllähän suomalaisten rasismi voidaan lisätä mainiosti siihen syntilistaan.

Jos mamut poistetaan Suomesta niin suomalaisten rasismikin paranisi.

Joopa joo ..... kuulostaa loogiselta. Poistetaan mamut, niin rasismikin katoaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Neljä vuotta sitten ajattelin, että Husu on tehnyt kepusta pikkasen positiivisemman ilmiön. Persujen parkumisesta päätellen ei se demareitakaan onnistunut pilaamaan.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

*Jos mamut poistetaan Suomesta niin suomalaisten rasismikin paranisi.*
Eiköhän tuo rasismilla mässäily alkanut toden teolla 2015 jälkeen?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Persuista on tutkimuksen mukaan noin puolet rasisteja, onko se toinen puolisko sitten maahanmuuttokriittisiä? Vai olisiko niin, että puolueen rasistit kutsuvat itseään maahanmuuttokriittisiksi ja se toinen puolisko olisikin kunnon ihmisiä?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Vai olisiko niin, että puolueen rasistit kutsuvat itseään maahanmuuttokriittisiksi ja se toinen puolisko olisikin kunnon ihmisiä?"

Miten kunnon kansa voisi äänestää rasistipuoluetta?

Tietenkin jos he ovat sitä mieltä että rasismi on hyvä.

Rasistipuoluetta äänestävät ovat siis kaikki rasismin kannattajia ainakin, he haluavat että Suomi muuttuu rasistiseksi maaksi ja äänestävät puoluetta joka pyrkii tähän päämäärään, ovatko he itse rasisteja onkin sitten sivuseikka jolla ei ole merkitystä

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

"Miten kunnon kansa voisi äänestää rasistipuoluetta?

Tietenkin jos he ovat sitä mieltä että rasismi on hyvä."

Tai sitten kyse on siitä, että persut eivät yksinkertaisesti ole rasistinen puolue vaikka monet tuntuu epätoivoisesti toivovan ja hokevat sitä esim. Uuden Suomen puhenvuoro palstoilla:)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #33

"Tai sitten kyse on siitä, että persut eivät yksinkertaisesti ole rasistinen puolue vaikka monet tuntuu epätoivoisesti toivovan ja hokevat sitä esim. Uuden Suomen puhenvuoro palstoilla:)"

Mitennniin epätoivoisesti?

Minusta näyttää siltä että persut yrittävät epätoivoisesti kieltää olevansa rasisteja, vaikka jopa tutkimuksen perusteella puolet persujen äänestäjistä on rasisteja.

Tottakai rasistit äänestävät rasistipuoluetta, mikseivät äänestäisi? Persuuomalaisnen puolue on sellainen puolue josta rasistit tykkää, siis rasistipuolue.

Jos puolet persujen äänestäjistä eivät ole rasisteja, miksi he äänestäisivät rasistipuoluetta? En ymmärrä.

Yksinkertaisinta on päätellä että rasistipuoluetta äänestävät rasistit ja jos ei ole rasisti, sitten äänestetään jotain muuta puoletta kuin rasistipuoluetta, joita on kyllä tarjolla.

Käyttäjän SimoHyytinen kuva
Simo Hyytinen Vastaus kommenttiin #37

Sait sitten yhteen vastaukseesi mahdutettua 12x rasisti sitä ja tätä.

Plogisti täten hyvin todisti, että teille ei riitä mikään todiste vaan rasisti on aina rasisti jos te niin sanotte. Ette edes ole tainneet lukea plogia otsikkoa pidemmälle. Annatte itse ulostuloillanne itsestänne vähintäänkin imbesillistisen, ellei jopa idioottimaisen kuvan.

Lain mukaan syyllistyt tässäkin tekstissäsi kunnianloukkaukseen yksittäisiä persuja äänestäneitä kohtaan käyttäessäsi rasisti-sanaa pilkkaamistarkoituksessa, sekä kiihottamiseen kansanryhmää kohtaan pilkatassessasi kaikkia persuja äänestäneitä.

Itse antaisin anteeksi, sillä te ette itse edes ymmärrä mitä teette.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #98

Vihavainen käyttää tai yrittää käyttää Göebbelsin tapaa että kun jotain riittävän monesti sanoo niin alkaa lopulta uskomaan siihenb itsekin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #100

"Vihavainen käyttää tai yrittää käyttää Göebbelsin tapaa että kun jotain riittävän monesti sanoo niin alkaa lopulta uskomaan siihen itsekin."

:)

En ole ottanut oppia ainakaan Gobbelssiltä, mutta ehkäpä persuilta. Sama asia ilmeisesti, vaikka en Göbbelssin puheista oikein perillä olekaan. Ei oppi ojaan kaada. :)

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #111

Enhän ole Arto väittänytkään.
Kirjoitin vain että yrität käyttää.
Ei edes tullut mieleen että tietäisit jotain Göebbelsistä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #126

"Ei edes tullut mieleen että tietäisit jotain Göebbelsistä."

Kyllä kai minä Göbbelssistä jotain tiedän, mutta en hänen puhetekniikoistaan mitään sellaista mitä väitit minun matkivan. :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #98

"Itse antaisin anteeksi, sillä te ette itse edes ymmärrä mitä teette."

Kiitos että olet niin ymmärtäväinen ja anteeksiantavainen minulle, mutta miksi Husun rasismisyytökset ottivat niin koville?

Voisi tietenkin käyttää sanan rasisti tilalla sanaa maahanmuuttokriittinen, mutta se sana johtaa ajatukset harhateille koska se kuvaa enemmän minun ja vihervasemmiston ja kepun ja kokoomuksen ajattelua kuin persuajattelua.

Persuajen "maahanmuuttokritiikkiin" kuuluu oleellisena osana vihapuhe, muut kritisoivat maahanmuuttoa sivistyneemmällä tavalla.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ehkä olet oikeassa. Yritin olla positiivinen.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Tässä hyvää lukemista rasismista höpöttäville. Alan ripittää suvakkeja.

"Suvaitsevaisten kaksoisstandardit"

"Suomi on välillä jännä maa. Riittää että maahanmuuttaja kuuluu tiettyjen suvaitsevaisten ryhmään, niin nämä peittävät kaiken alleen vaikka henkilö olisi tehnyt ties mitä pahaa. Nämä suvaitsevaisiksi itseään nimittävät tahot ilmeisesti ihailevat islamisteja ja nostavat ihmisoikeuksien polkijoita sankareiksi. Esim. joku suvaitsevaiseksi itseään tituleeraava mies tai nainen saattaa puolustaa kynsin hampain toisen henkilön oikeutta harjoittaa omaa patriarkaalista kulttuuriaan. Tätä olen aina ihmetellyt.

Näille “suvaitsevaisille” ryhmille olisi hyvä tiedottaa, että jos he asuisivat Irakissa, Iranissa, Somaliassa tms, heidän täällä puolustamansa tahojen liittolaiset todennäköisesti teloittaisivat heidät heidän seksuaalisen tai poliittisen suuntauksen takia. Lähi-idän pahimmat roistot ovat islamistit."

https://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2019/0...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Vai että ripittää. Ensin rakentaa olkiukon, eikä edes kovin hyvää sellaista, ja sitten sortuu whataboutismiin. Ei kovin vakuuttavaa, eikä ainakaan minun kirjassani mitään ripittämistä. Miksi meidän pitäisi kohdella kanssaihmisiä täällä mitenkään muuten kuin yhdenvertaisesti, vaikka joku muu tekisi muualla mitä karmeuksia tahansa?

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Alan vaan on ihan oikeassa tuossa, sillä mukamassuvaitsevaisilla tosiaan usein on kaksoisstandardit käytössä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #42

Miten voisi olla väärässä itse rakentamansa olkiukon suhteen? Tuo lienee ihan määritelmällisesti mahdotonta, joten totta ihmeessä Alan on siltä osin oikeassa. Onko tuolla sitten reaalimaailmassa relevanssia, onkin toinen kysymys.

Yleensä olkiukkojen mätkimistä ja whataboutismia pidetään argumentointivirheinä, jotka syövät keskustelijan uskottavuuden aika lailla totaalisesti, muiden kuin omien lahkolaisten keskuudessa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ilman rasistien ääniä Perussuomalaiset olisivat pienpuolue. Siksi Perussuomalaisten onkin normalisoitava rasismi. Näyttää, että Husu teki persuille palveluksen. Nyt sielläkin on herätty huomaamaan, että avoimen rasistinen puolue voikin olla "uusi normaali".

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tätä vauhtia Suomesta on hyvää vauhtia tulossa rasistinen maa, niinkuin Tanskasta tai Itävallasta on jo tullut. Saamme jättää hyvästit ihmisten tasa-arvoisuuden ihanteelle ja läntisille arvoille yleensä.

Putinin trollitehtaat ovat saaneet ihmeitä aikaan.

Mutta voi olla että vielä tulee vastaisku tälle rasismin ihannoinnille.

Mikään muoti-ilmiö ei yleensä kestä kauaa,
eivät hipitkään kestäneet,
eivätkä jupitkaan.

Nyt on tämä rasistinen aikakausi.
Koetetaan kestää
Ja kyllä se kestetään.

Tivotaan vain ettei tämä mene liian pitkälle.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Tanska nyt on kaikkein viimeiseksi rasistinen maa.
Sen verran paljon olen siellä oleskellut.
Tanska on yksi Euroopan ja maailman vapaamielisimmistä maista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #48

Eikös silä demaripuolue tee rssistista politiikkaa sikäläisten persujen pelosta. Tanskan peesut ei ole hallituksessa, mutta sanelevat oppositiosta käsin demarihallitukselle mitä pitää tehdä.

Demarit ei uskalla tehdä demarpolitiikkaa siellä Tanskassa, kun pelkäävät Tanskan persujen kasvattavan suosiotaan.

Säälittävää.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Eipä taida kestää ihmastohömppä. Luulen että se kutistuu kaaan ennen persuja.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Ovatko ne Putinin trollitehtaat olleet asialla kaikkialla muuallakin ja varsinkin tuolla lähi-idässä jossa ollaan niin rasistisia ettei oteta lainkaan pakolaisia? Esimerkkinä mainittakoon Saudi-Arabia jolla on miljoonalle pyhiinvaeltajalle ilmastoidut teltat mutta ne ovat yleensä tyhjinä.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #120

En nyt sanoisi, että lähi-idässä ei kategorisesti oteta lainkaan pakolaisia.
https://www.globalis.fi/Tilastot/Pakolaiset-kohdem...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #139

Saudit ei ota pakolaisia, mutta kai ne siteen rahallisesti avustaa niitä leirejä jotka on muissa maissa ..... luulisin.

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Äänestin perussuomalaisia lipasasian enkä maahanmuuttoasian takia: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/248278-jussi-hall...
Toivoin, että he joustaisivat maahanmuuttoasiassa päästäkseen hallitukseen korjaamaan aselakia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Toivoin, että he joustaisivat maahanmuuttoasiassa päästäkseen hallitukseen korjaamaan aselakia."

Eivät ne joustaneet.

Ymmärrän ja otan osaa.

Minä olisin toivonut että kokoomus olisi joustanut vappusatasen kohdalla, jotta olisi päässyt hallitukseen, korjaamaan SOTE:a oikeaan suuntaan.

Ei se joustanut.

Käyttäjän RaimoHmlinen11 kuva
Raimo Hämäläinen

Olen ollut PS:n jäsen jo useita vuosia mutta en edelleenkään ole rasisti, eikä sellaiseksi muuttuminen ole tulevien vuosien tavoite mutta basisti olis kiva olla, tiedä olisiko siihen vielä tässä iässä mahdollisuuksia?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Basistiksi voit ilmoittautua omalla päätöksellä, iästä riippumatta. Paha sitä on kenenkään kiistää. Mahdollisen rasistisuutesi arvioivat ihmiset ympärilläsi. Ei siihen ole omalla näkemyksellä juuri vaikutusta.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Keskusteluihin pitäisi vähitellen keksiä jo joitain muitakin haukkumasanoja kuin rasisti tai rasismi. Kumpaakin sanaa vilautetaan heti, jos joku on jostain asiasta kriittisesti eri mieltä. Asiallinen keskustelu päättyy siihen ja tilalle tulee ritaloiden ja muutaman persun eipäs-juupas-vittuilut.

Aivan sama on ilmastonmuutoksen kanssa. Jos joku esittää kritiikkiä jostain ilmastonmuutokseen liittyvästä asiasta, niin ei kestä kuin sekunnin murto-osan, niin palstalla on jo muutama denialistiksi nimittelijä. Asiallinen keskustelu päättyy siihen.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Tosiaankin nämä rasisti-kortit, natsi- kortit ja fasisti-kortit ovat olleet aina poliittisen sanasodan välineenä. Niillä on hiljennetty poliittisesti eri mieltä olevat oikeistolaiset toimijat vasemmistolaisen globalisti agendan tieltä pois, mutta jos asiaa tarkemmin tutkii niin usein nimittelijät ovat itse juuri sitä mitä mistä toisia nimittävät. Suurin osa ihmisistä ei tunne fasistisen rasismin tai natsismin todellista merkitystä ja historiaa, koska ihmisiä on tieten tahtoen johdettu harhaan piilottamalla historiasta niitä seikkoja, jotka todistavat tätä nykyistä globalistien vasemmistolaista narratiivia vastaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kaikilla ihmisillä on ennakkoluuloja, ainoastaan rasistisilla älykääpiöillä se tulee myös suusta ulos.

Perussuomalainen puolue on rasistinen puolue.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Ja jokaisessa kommentissa, joka-ainoa päivä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Oli varmasti henkisesti vapauttava kaapista ulostulo. Mitä sitä selvää asiaa kieltämään.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Valitettavasti rasisti-sanaa on käytetty niin leväperäisesti, että sen merkitys on kokenut eräänlaisen mutaation ja alkuperäinen rotuun perustuvan syrjinnän merkitys on kadonnut. Pahimmillaan rasisti-sanaa on heitelty täysin holtittomasti. Suorastaan yli-innokkaasti lähes aiheesta kuin aiheesta.

Yli-innokas rasisti-sanan käyttäminen tuo mieleeni sen vanhan tarinan paimenesta ja sudesta. Paimen tylsyyttään helpottaakseen huusi aiheettomasti "Susi, susi!", ja kyläläiset ryntäsivät auttamaan. Sutta ei kuitenkaan ollut. Kun paimen oli tarpeeksi monta kertaa huutanut aiheettoman hälytyksen, niin kukaan ei hänen huutojaan enää uskonut. Lopulta oikea susi tuli, mutta kukaan ei paimenen huutoa uskonut. Perättömiä huutoja oli ollut liian monta. Susi söi paimenen ja hänen laumansa suihinsa hyvällä halulla.

Rasismia sen aidossa, rotuun perustuvassa, mielessä on käsittääkseni paljon vähemmän kuin aiheettomia huutoja. Perättömät huudot tekevät, valitettavasti, sen aidon asian havaitsemisesta ja siihen reagoimisesta paljon hankalampaa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Nämä ovat niitä tarinoita joilla meille opetettiin pikkuskideinä sitä minkälaista elämä on ja kuinka tulee toimia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Perättömiä huutoja oli ollut liian monta. Susi söi paimenen ja hänen laumansa suihinsa hyvällä halulla."

Yrität vain pelotella. Rasistit tulevat ja syövät minut jos vielä käytän sanaa rasisti, eikä kukaan tule minua auttamaan. :)

"Rasismia sen aidossa, rotuun perustuvassa, mielessä on käsittääkseni paljon vähemmän kuin aiheettomia huutoja. Perättömät huudot tekevät, valitettavasti, sen aidon asian havaitsemisesta ja siihen reagoimisesta paljon hankalampaa."

Rasismi on tosi yleistä, sitä on jokapaikassa, mutta yleensä se on vaaratonta ja sitä voidaan pitää harmittomana, tai vain leikinlaskuna tai huvitteluna. Tällaista se arkipäivän rasismi tavallisesti onkin, harmitonta, mutta ne rasismin toisen laidan äärimuodot ovatkin jotain ihan muuta.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Niin, no. Kirjoitin jotain siitä kuinka rasismi-sanaa käytetään leväperäisesti ja täysin holtittomasti. Suorastaan järjenvastaisesti.

Todistit väitteeni oikeaksi.

Risto Laine

Minusta on ihanaa kun ihminen uskaltaa tulla omana itsenään kaapista ulos ja kertoo suuntautumisensa Rasistiksi. En ymmärrä tuota ihmisvihaa mitä täällä viljellään, sen ei pitäisi olla keneltäkään pois. He ansaitsevat inhimillisen elämän, yhdenvertaisen kohtelun ja samat oikeudet kuin muillakin.

Se on tutkittua ja faktaa, että se on synnynnäistä. Äärivasemmisto yrittää eheyttää pseudoideologiallaan ihmisiä, houkuttelemalla ne mitä ihmeellisempiin uudelleenohjelmointi terapialaitoksiin. Ei se tule edes Al Taeetakaan muuttamaan mitenkään ja todennäköisesti hän masentuuu vain entisestään, alkaa hautomaan itsemurhaa, kun yhteiskunta ei hyväksy häntä.

Kun ei olla lähimmäisen rakkaita, vaan kaikki perustuu vihaan ja rasistifobiaan.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Vääräuskoisia koiria kaikki tyynni.

Toimituksen poiminnat