Jouni Tirkkonen - perussuomalainen Keravalta. Tehdään yhdessä parempi huominen!

Ilmailumuseo Keravalle

Allekirjoittanut jätti alla olevan valtuustoaloitteen Keravan kaupunginvaltuustolle 29.4.2019. Aloitteen allekirjoitti lisäkseni 20 valtuutettua.

Suomen ilmailumuseo on vuonna 1972 perustettu Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä sijaitseva ilmailun erikoismuseo. Museon kokoelmissa on noin 80 ilma-alusta, runsaasti ilmailuun liittyvää esineistöä ja arkistomateriaalia. Museossa käy noin 40 000 vierailijaa vuosittain. Museotontin vuokrasopimus päättyy kesäkuussa 2022.

Suomen ilmailumuseo on etsinyt kumppania uudelle museorakennukselle jo jonkin aikaa. Suomen valtio on lupautunut tukemaan ilmailumuseon muuttoa kolmella miljoonalla eurolla opetusministeriön kautta. Suomen Ilmailumuseo käynnisti joulukuussa 2018 rahankeräyskampanjan kahden miljoonan omarahoitusosuuden hankkimiseksi. Museokeskus vaatisi noin 6000-10 000 neliön rakennuksen ja museon kokoelma ja arkistokeskus vaatisi puolestaan noin 3000 neliön tilan. Yhteensä siis vähintään 9000 neliötä.

Me allekirjoittaneet esitämme, että Keravan kaupunki selvittäisi löytyisikö ilmailumuseolle tiloja Keravalta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

En vastusta ilmailumuseon sijoituspaikkana Keravaa.

Oleellista olisi kuitenkin saada värikäs ilmailuhistoriamme yhden katon alle tai edes samaan paikkaan tyyliin panssarimuseo Parolassa ja mahdollisimman suuren yleisöjoukon nähtäville.

Nyt arvokkaita ja harvinaisia koneita on Helsinki-Vantaan lentoasemalla, Tikkakoskella ja jopa Utin varuskunnassa.

Erityisesti maailmanlaajuisesti huippuharvinainen ja siten mittaamattoman arvokas hävittäjänä toiminut ja jopa pudotusvoittoja saavuttanut Messerchmitt bf-109 G6 MT-452 tulisi entisöidä lentokelpoiseksi ja saada Utista paremmin nähtäville asialliseen museoon.

Ilmailusta kiinnostuneet turistit kun eivät hevillä Uttiin osu.

Käyttäjän jounitirkkonen kuva
Jouni Tirkkonen

Malmin lentokenttä voisi olla myös hyvä paikka ilmailumuseolle. Ymmärtääkseni Helsinki tai Vantaa ei ole kovin kiinnostunut hankkeesta.

Toimituksen poiminnat