Jouni Tirkkonen - perussuomalainen Keravalta. Tehdään yhdessä parempi huominen!

Onko Suomi rasistinen maa

Kahdessatoista Euroopan unionin jäsenmaassa tehtiin juuri tutkimus nimeltä being black in the EU. Tässä tutkimuksessa Suomi rankattiin Euroopan rasistisimmaksi maaksi. Suomesta tähän tutkimukseen osallistui noin 500 vastaajaa. Hieman samaa aihetta sivuaa ammattikorkeakoulu Diak:n työnimi -kampanja. Tässä kampanjassa neljä media-alan henkilöä haki töitä romani nimellä, mutta käyttäen omaa CV:ä. Kun kutsuja työhaastatteluun ei tullut, tämän oletettiin automaattisesti johtuvan rasismista.

Tässä Euroopan unionin tutkimuksessa on sellainen ongelma, että se ei täytä tieteellisen työn kriteereitä koska otanta on niin suppea. Viidensadan ihmisen perusteella ei voida sanoa että yli 5 miljoonaa suomalaista on punaniskoja. Tässä Diak:n työnimi -kampanjassa on vähän samanlainen ongelma. Kun henkilö jolla on 20 vuotta työkokemusta mm. televisiotyöstä ja suurista mediataloista, hakee töitä ja kun työnantaja googlettaa tätä nimeä mitä hän löytää? Hän ei löydä mitään vaikka media-alalla kaikki tuntevat toisensa. Sitten kun jekutus ei onnistu työnantajaa on hyvin helppo syyttää rasismista.

Näissä tutkimuksissa ja kyselyissä on sellainen mielenkiintoinen piirre, että kun lähdetään hakemaan jotain tiettyä vastausta se yleensä myös saadaan. Mikäli kysymyksen asettelu on: "Suomi on rasistinen maa, onhan". Niin vastaus kysymykseen on yleensä aina kyllä. Tälläiset tutkimukset ovat nollatutkimusta parhaimmillaan. Kun minä luin sairaanhoitajaksi, meille korostettiin kolmen vuoden ajan lähdekritiikin merkitystä. Esimerkiksi minun opinnäytetyötäni ei oltaisi koskaan hyväksytty niin pienellä otannalla kun tämä Euroopan unionin jäsenmaissa tehty tutkimus on tehty, koska se koskee yli viittä miljoonaa suomalaista.

Vaikuttaa siltä että kun tutkimuksen aiheena on rasismi, niin kukaan ei kysy mitään lähdekritiikin perään. Tälläisillä tutkimuksilla ei olekkaan tarkoitus tehdä tieteellisesti merkittävää tutkimusta vaan päämäärä on puhtaasti poliittinen. Tarkoituksena on saada aikaan ihmisille huono omatunto. Näin poliitikot pystyvät paremmin perustelemaan miksi he nostavat pakolaiskiintiötä, miksi he laittavat lisää rahaa kehitysapuun tai rasismin vastaiseen työhön. Rasismin vastainen työ tarkoittaa käytännössä sitä, että vääristä mielipiteistä jaetaan sosiaalisessa mediassa julkaisukieltoja.

Minä kehoitan teitä kaikkia lähdekritiikkiin, etenkin näin vaalien alla. Ota selvää onko lähde luotettava, onko otanta tarpeeksi laaja, onko tutkimuksen tekijällä poliittisia tai yhteiskunnallisia päämääriä. Esimerkiksi tämä blogi on puhtaasti poliittinen blogi ja tällä on poliittinen päämäärä. Mitä taas tulee rasismiin niin Oulussa on juuri paljastunut koko maata järkyttänyt lasten hyväksikäyttö rinki, jota pyöritti maahan turvapaikanhakijoina tulleet henkilöt. Tämän lisäksi Loimaalla ja Uuraisissa linja-auto yritettiin ohjata vastaantulevan kaistalle. Näissä molemmissa tapauksissa epäilty oli tullut Suomeen turvapaikanhakijana ja saanut hakemukseen kielteisen päätöksen.

Minä en ole nähnyt yhtään ainoaa mielenilmaisua näiden tapausten johdosta. Ei minkäänlaisia protesteja toisin kuin esimerkiksi Ranskassa, jossa ihmiset lähtevät barrikaadeille jo sen jälkeen kun poliitikot ilmoittavat nostavansa bensan hintaa. Suomalaiset sietävät roistomaista käytöstä paljon pidempään kuin muut kansat. Toisaalta kun suomalaiselta pinna katkeaa, se katkeaa lopullisesti. Sekään ei ole pelkästään aina hyvä asia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Oma rasistisuustavoitteeni on, etten olisi sen rasistisempi kuin neekerit keskimäärin.
Muutoin en oikeasti usko, että suomalaiset olisivat mitenkään erityisen rasistisia, vaan noissa mittauksissa on saatu todellakin tulos, jota on haettu. Mutta aikido-periaatteella tätä pitäisikin sitten hyödyntää suomalaisten parhaaksi Guernseyn antaman mallin mukaisesti.

Guernseyssä vedottiin asukkaiden rasistisuuteen tai islamofobiaan, jolla perusteella saarelle ei otettu ainoatakaan syyrialaisena esiintyvää (elintaso)pakolaista:
https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/is...

Jos Suomi on "tutkimusten" mukaan Euroopan rasistin maa, sehän on yksi syy lisää lopettaa maahanmuuttajien lisäkärsimykset.

Käyttäjän ilpoilvesluoto kuva
Ilpo Ilvesluoto

Uskomatonta... Ajoin taksia 7 vuotta ja silti täällä on suurempaa hulluutta. Mopo lähtenyt käsistä pahemman kerran.

Eli jos Riston "neekerit", ovat Riston mielestä tosi rasisteja keskimäärin, oikeuttaa Risto oman rasistisuutensa sillä. Jos ne taas on vähän, niin Riston mielestä on ihan oikein olla vähän rasistinen.

Palautanpa Ristolle mieleen yhden vanhan arvon, koska olet ainakin jossain määrin niitä pitänyt arvossa -Toisen väärä ei oikeuta omaa väärää.

Tietenkin, jos et pidä rasismia vääränä, vaan pidät oikeana arvotella ihmisiä eri arvoisiksi ihonvärin tai muun ominaisuuden perusteella, niin palautan toisenkin vanhan arvon mieleesi -Ihmisarvo on 100% riippumatta ihmisen ominaisuuksista tai teoista. Tämä 100% arvo säilyy pahimmallakin rikollisella.

Ekstrana annan vielä kolmannen vähemmän tunnetun vanhan arvon -Anna tilaa katumiselle

.
.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Pöyristelyä riittää. Jouni Tirkkosen aloitusessakin tulee ilmi, että rasisminvastaisella työllä on pyritty lyömään rasismileimaa yhteen etniseen ryhmään maassamme. Ja tuossa oli vielä mittariksi valittu mustien kokema rasismi. Kolmantena asiana on sitten se, että täysin älytön nollatoleranssivaatimus kohdistuu vain tähän syyllistettävään ryhmään. Kun asetan omat tavoitteeni noin, se pöyristyttää harhaisesti ajattelevia, mutta on oikeasti realistisempaa kuin vallitseva antirassismmi.

Käyttäjän ilpoilvesluoto kuva
Ilpo Ilvesluoto Vastaus kommenttiin #8

Pöyristyminen on kivaa. Sitä tuntee itsensä jotenkin sivistyneeksi. Toiset pöyristyy tutkimukseen ja toiset rasismiin. Nollatoleranssi vaatimus on kyllä älytön, mutta tietoinen rasismi on sitten eri asia.

Hulluna pidän edelleen sitä, että sidot omaa rasismin määrää jonkun toisen/toisten rasismiin. Siitä on realismi kaukana. Kun katsoo maailmaa, niin huomaa, että ihmiset ovat rasistisia lähes kaikkialla, myös täällä Suomessa.

Myös näissä sinun "neekereissä" on rasisteja. Osa saattaa olla myös hyvin avoimesti sitä ja toitottaa sitä kovastikin. Heistä syntyy kuva rasistisena porukkana, kuten suomalaisista tuon tutkimuksen mukaan.

Mitä siitä seuraa, jos molemmat pitävät tuon sinun logiikkasi? Ehkäpä meillä on siinä sitten kaksi rasistista porukkaa. Yleensä tällainen tilanne rauhoittuu sillä tavalla, että joku ulkopuolinen tuo tilanteeseen uuden näkemyksen ja toinen tai molemmat kuuntelevat sitä.

Suomi on toistaiseksi nähty yhtenä maailman sivistyneimmistä maista. Syy siihen on se, että ei olla lähdetty tuollaiseen epäsovinnaiseen toimintaa mukaan vaan on oltu rauhan asialla.

Tuosta sinun tavoitteesta vielä. Kun asetat tavoitteesi noin, voin ajatella kyllä sen realistisuuden olevan ihan yhtä epärealistista kuin antirasistien nollatoleranssi vaatimukset, joita he eivät itsekkään kykene noudattamaan. Sinun realismi perustuu siihen, että pystyt helposti olemaan vähän rasistinen, jopa avoimesti. Antirasistit eivät pysty olemaan ainakaan avoimesti.

Tahallinen provokaatio asian tiimoilta voi ehkä olla jollain tavoin perusteltua. Pidän kuitenkin asiallista keskustelua parempana vaihtoehtona.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #8

#8:
No mutta Risto, tiedäthän sinä, että pöyristymistarve on sellainen pakottava tarve, että jos sitä ei pääse tyydyttämään, siitä voi seurata terveydellisiä haittoja. Mutta onneksi sopiva yhdistelmä väärintulkintaa ja tosikkomaisuutta auttaa tuon tarpeen purkamisessa.

Pekka Pylkkönen

Jos mittari on objektiivinen, sama tulos olisi saatu kysymällä kantasuomalaisilta rasismin määrästä. Nythän kysyttiin vain vähemmistöiltä joilla voi monestakin syystä olla vääristynyt näkemys aiheesta. Esimerkiksi vähemmistössä saatetaan kuvitella että kantaväestö ei koskaan kohtaa haukkumista, tönimistä, pahoinpitelyitä, alentavaa kohtelua viranomaisilta jne yms.

Tilastojen perusteella maahanmuuttajat tappavat ja pahoinpitelevät useammin kantaväestöä kuin päin vastoin. Silti kantaväestöä syytetään rasismista.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Hyvä blogi minusta, ei varmaan hätäisesti sutaistu.

Ja mitä tähän rasismiin tulee niin väittäisin ennen Ruotsissa asuneena, että Ruotsi on varmasti rasistisempi maa kuin Suomi.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Suomessa puhutaan suorempaan ja ollaan hiljaisempia omissa oloissa se voi tuntua ulkomaisesta että on vihamielinen.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Vuosien ulkomailla työskenneltyäni voin kertoa, että suomalaisilta sujuuu rasismi sujuvasti myös oman maan ulkopuolella.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Etkä ole koskaan huomannut että se ei ole suomalaisten ainutlaatuinen ominaisuus?

Risto Salonen

Se rasismi tuntuma ulkomailla johtuu siitä, että me vaan olemme niin paljon parempia kuin muut. Siksi myös ulkomaalaiset kokevat sen rasismina.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

ML # 5. Hah, nojoo, suomalainen on niin rasistinen, että kertoo kotimaassaan kuinka meidät sinisilmäiset, tökerösti käyttäytyvät, pottunenä-pallinaama-tyylittömät-suomalaiset kuulemma voi hyvin erottaa katukuvassa missä päin maailmaa tahansa. Olen kuullut tuollaista. Sitä en tiedä, yrittääkö noin puhuva kohottaa itsensä "suomalaisen" yläpuolelle vai mikäkö lie viesti.
Siis suomalainen rohkenee luokitella ja nipuittaa rasistisesti yleistäen omia kansalaisiaan. (kirj. hiukan kieliposkessa, mutta onko perrää?)

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Tekee mieli todeta provosoiden: Suomi ei ole rasistinen maa.
Perusteluja:
- Suomella ei ole siirtomaataustaa.
- Ensimmäinen värille (black) nähtiin 1952 olympialaisissa.
- Vielä 1960 - ja 70-luvuilla Helsingissä asuvat värilliset (blacks) saattoi kuulemma laskea yhden käden sormilla.
- Suomalaiset eivät ole tottuneet sofistikoituneeseen "rasismiin" àla esim. jenkit, jotka suostuvat vain sanomaa "tunnen yhden 'mustan', joka on ihan ok" - ja ne muut pelaavat eivätkä huolehdi perheistään, jne.
- Suomalaiset sanovat mitä ajattelevat, mutta kun / jos saavat tilaisuuden tutusta ihmiseen, kohtelevat kaikkia ystävällisesti. Pieniä poikkeuksia voi olla, mutta niin on kaikkialla maailmassa.
- Suomalainen ei siis ole rasisti, vaan vain varautunut uuden edessä - ja kuten totesin saattaa silloin tomia hiukan töksähtävästi.

Matti Simonaho

Jonkinlaista ristiriitaa on havaittavissa, kun "Maailman parhaimman koultuksen omaava kansa" on "Euroopan rasistisin".

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Suomessa nyt tietenkin on rasismia, myös rakenteellista, joten voihan silloin halutessaan todeta Suomen olevan rasistinen. Mielenilmauksia Oulun tapahtumien johdosta on kyllä oltu järjestämässä.

Näyttää siltä ettei rasismista kannata kysyä niiltä joihin rasismia kohdistuu ja joihin se eniten vaikuttaa, vaan kaikilta muilta. Vaikka nyt selaisen puolueen kuntapolitiikoilta jonka puheenjohtaja on tuomittu kiihottamisesta kansanryhmä vastaan.

Toimituksen poiminnat