Jouni Tirkkonen - perussuomalainen Keravalta. Tehdään yhdessä parempi huominen!

Sinä olet seuraava

Perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaita on viime päivinä puhututtanut Facebookin jakamat käyttökiellot eli bannit. Näitä käyttökieltoja on jaettu etenkin sen jälkeen kun ehdokas on virallisesti nimetty ehdolle. Yhteistä näillä ehdokkailla on se, että he ovat aktiivisia sosiaalisessa mediassa ja heillä on puolueen sisällä kannatusta.

Minä ajattelin aluksi että näiden bannien takana täytyy olla tekoäly. Samanlainen tekoäly on esimerkiksi YouTubessa - välillä se toimii ja välillä se ei toimi. Nämä Facebookin jakamat käyttökiellot olivat niin sattumanvaraisia että pidin itsestään selvänä, että niiden takana ei voi olla loogiseen ajatteluun kykenevä järkevä ihminen vaan kyseessä täytyy olla kone.

Totuus on kuitenkin tarua ihmeellisempää, Facebookilla nimittäin on oma Suomen toimistonsa. Se ei vain sijaitse täällä Suomessa eikä Yhdysvalloissa vaan se on Irlannissa, tarkemmin sanottuna Dublinissa. Tuossa kyseisessä paikassa Facebookin suomalaiset työntekijät käyvät manuaalisesti lävitse käyttäjien tekemiä ilmiantoja. Facebookin käyttäjät tuntevat heidät paremmin yhteisönormit -osastona.

Näissä käyttökielloissa on sellainen ongelmallinen puoli että näistä kielloista ei juurikaan voi valittaa, eikä päätöksiä pahemmin perustella. Perussuomalaisten keskuudessa onkin herännyt jopa kysymyksiä siitä yrittääkö Facebookin suomenkieliset moderaattorit vaikeuttaa perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaiden vaalityötä. Kaikkein pisimmät käyttökiellot ovat tulleet sellaisesta hieman epämääräisestä termistä kuin vihapuhe. Mutta mitä sitten oikeastaan on vihapuhe?

Euroopan unionin määritelmän mukaan vihapuhetta on ilmaisu jolla levitetään, yllytetään, edistetään tai oikeutetaan rotuvihaa, muukalaisvihaa, antisemitismiä tai muunlaista vihaa joka perustuu suvaitsemattomuuteen. Toisin sanoen mielipide joka saattaa johtua suvaitsemattomuudesta on vihapuhetta. Koska määritelmä on näin ympäripyöreä, niin silloin mikä tahansa mielipide voi olla vihapuhetta.

Saksassa Facebookkia vastaan nostettiin joukkokanne, jonka nämä kanteen nostajat voittivat. Saksalainen tuomioistuin totesi että Facebookin käyttämä vihapuhe käsite on epäselvä eikä se ole juridisesti hyväksyttävä. Tätä kannetta avustanut asianajaja Christian Stahl totesi että vihapuhe käsite on todellisuudessa piiloitettu muoto mielipidekontrollista. Suomi muuten rahoitti tätä mielipidekontrollia vuonna 2017 peräti 8,5 miljoonalla eurolla.

Mitä sitten ehdokkaat voivat tälle asialle tehdä? He voivat ilmaista asiat niin että siihen on vaikea puuttua keksimällä esimerkiksi erilaisia kiertoilmaisuja. Käytännössä he siis sensuroisivat itseänsä. Ehdokas voi luoda itselleen varaprofiilin siltä varalta että varsinainen profiili sattuisi katoamaan. Hän voi siirtyä käyttämään esimerkiksi YouTubea, mutta sielläkin on mahdollista tehdä ehdokkaalle kiusaa erilaisilla ilmiannoilla. Sitten on tietenkin Twitter ja erilaiset blogit.

Minusta vaikuttaa siltä että perussuomalaisia ollaan laittamassa ruotuun vähän isommalla kädellä sekä sosiaalisessa mediassa ja muualla. Useampi puolue onkin jo ilmoittanut että he eivät tee perussuomalaisten kanssa hallitusyhteistyötä vaikka vaaleja ei ole vielä edes käyty. Minun näkemykseni mukaan nämä muut puolueet, moderaattorit ja media eivät ole perussuomalaiset -nimisen puolueen kimpussa. He ovat perussuomalaisia äänestävien äänestäjien kimpussa. Me ehdokkaat vain satumme olemaan heidän tiellään, vähän niin kuin matkan varrella. Kun meidät on hoideltu - sinä olet seuraava.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Oli mitä mieltä persuista vaan niin sensuuri on perseestä .

Katsokaapa vaikka Netflixistä mainio pätkä "lapsi 44" , siinä tuodaan esille mitä tapahtuu kun omaa mielipidettä ei saa olla jos se on "väärä"

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Epäilen onko oikeasti facebookilla sellaista henkilöstökapasiteettia, jolla kävisivät kaikki ilmiannot läpi. Eiköhän ne valitse satunnaisotannalla jonkun pienen määrän automaattisesti bannatuista. Tuskin edes pystyvät käsittelemään ilmiannettujen valituksia. Käyttäjämäärä on niin valtava.

Käyttäjän jounitirkkonen kuva
Jouni Tirkkonen

Jorma, uskon että asia on juuri näin. Esimerkiksi YouTubessa ilmianto tarkistetaan manuaalisesti vasta kun videolla on yli tuhat näyttökertaa viikossa. Tekoäly bannaa automaattisesti ilmiannon perusteella.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Jep. Ja ilmiannoista pystyy muuten tekemään Facebookille reklamaation.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Yhdeksän kymmenestä persujen bannista on täysin aiheellisia.

Kyse on edelleen siitä, että persut eivät ymmärrä, mitä on arvostelu ja kritiikki.

Homma karkaa aina käsistä, ja sitten syytetään muita.

Ei mitään uutta auringon alla.

Ja sitten itkemään blogeihin väärästä kohtelusta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Leikitään, että olet oikeassa ja 9/10 bannista on aiheellisia. Onko siis oikein, että tuon yhden sananvapautta ja kykyä käydä vaalikampanjaa rajoitetaan? Syyttömien perusoikeuksien polkeminen "suuremman hyvän" edessä tietysti on luonnollista vassarille, mutta länsimaista oikeusvaltiokäsitettä vastaan se rikkoo todella törkeästi. Askel askeleelta kohti totalitarismia käy Petterin tie.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Onko siis oikein, että tuon yhden sananvapautta ja kykyä käydä vaalikampanjaa rajoitetaan?"

Ei sellaista tapahdu. Kyse on siitä, että perussuomalaiset eivät tunnu ymmärtävän Facebookin yhteisösääntöjä ja Suomen lakia. Miksi eivät voi noudattaa lakia ja sääntöjä?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

"Ehdokas voi luoda itselleen varaprofiilin siltä varalta että varsinainen profiili sattuisi katoamaan."

Varaprofiilin luominen on Facebookin säännöissä yksiselitteisesti kielletty.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Ei pitäisi olla suurikaan ihme että niitä banneja tulee jos suhtautuminen jonkun alusta sääntöihin on noin kavaljeerimaista.

Käyttäjän jounitirkkonen kuva
Jouni Tirkkonen

Taru, aika monella poliitikolla (siis muillakin kuin perussuomalaisilla) on niin sanottu ” poliitikko profiili” vaikka se on yhteisönormien vastaista.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Toteat: "Saksassa Facebookkia vastaan nostettiin joukkokanne, jonka nämä kanteen nostajat voittivat. Saksalainen tuomioistuin totesi että Facebookin käyttämä vihapuhe käsite on epäselvä eikä se ole juridisesti hyväksyttävä. Tätä kannetta avustanut asianajaja Christian Stahl totesi että vihapuhe käsite on todellisuudessa piiloitettu muoto mielipidekontrollista. "

Mistä tästä tapauksesta löytyy tietoa, jotta voisi tutustua sen sisältöön? Itse en oikein löydä mitään itse päätöksestä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Saksalaisilla höpösivustoilla (esim. Philosophia Perennis) on jotain viittauksia kahteen maaoikeuden päätökseen, mutta ei jostain syystä itse päätöksiä. Tämä näyttää olevan yhden saksalaisen juristin bisnes, jota hän pyörittää asiakkaiden oikeusturvavakuutusrahoilla.

https://facebook-sperre.de/

https://www.presseportal.de/pm/129090/3945962

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Tämä näyttää olevan yhden saksalaisen juristin bisnes, jota hän pyörittää asiakkaiden oikeusturvavakuutusrahoilla."

Loistavaa, että juristina puolustaa sensuurivapaata internettia. Suomessakin vain Persut ja Piraatit pitävät ääntä EU:n nettisensuuripyrkimyksistä. Muut näkyvät hyväksyvän kyttäys- ja ilmiantokulttuurin uudeksi normaaliksi.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Oma veikkaus on ollut jo pitemmän aikaa, että näistä raportoinneista tulee ase vaalisodassa... mikä on halveksittavaa.

Tottakai on eri asia jos oikeasta asiasta raportoidaan, mutta veikkaan että näitä raportointeja tehdään myös tietyissä porukoissa organisoidusti, jolla pyritään vaientamaan vastapuolta.

Toivottavasti tekijät jäisi kiinni ja saisivat ansaitsemansa julkisuuden ja jos jotenkin olisi mahdollista, niin myös rangaistuksen.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Näinhän se menee varsinkin vassarit ottavat kohteeksi jonkun tietyn ihmisen kuten oli aiemmin junes Lokka, josta tehtiin aiheettomia ilmoituksia youtubessa vaikka kuinka paljon.. Twitterissä kehoitettiun tekemään Turhia ilmoituksia jotta kanava suljettaisiin jne..

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Eikös oikeus määrännyt Lokan poistamaan julkaisujaan somesta?

Et, tiedä onko häntä koskevat ilmiannot ihan huuhaata vai ei. Aika harhainen tyyppihän on.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #18

"Käräjäoikeus on määrännyt, että lainvastaisiksi todetut osat kirjoituksesta ja siihen johtavat linkit pitää poistaa yleisön saatavilta ja hävittää."
https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/junes-lokalle-s...

X

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Eipä sitä paljoa tarvitse ihmetellä, ei se hyökkäys ole persuja vastaan vaan lokaalisuutta ja nationalismia vastaan ja heitä jotka eivät liputa globalismin/rajattoman maailman puolesta!

Käyttäjän PeterLindberg kuva
Peter Lindberg

Laitan tämän nyt jakoon. Hiukan joudun miettimään sitä, että saako tällä eleellä bannia, kun olen jo muutenkin oletettu "ajatusrikollinen" ja vähintään natsistinen ihmisvihaaja. Näin kuitenkin tunnustan tuomioraatini edessä, että olen sujuvasti jo omaksunut itsesensuurin alkeet. Olkoon suvaitsevainen hyveellistö armollinen, vaikka en vielä täysin ole omaksunut "oikean ajattelun" sisintä olemusta.

Hyvää joulua Petterille ja kumppaneille ja hyvää joulua kaikille pahiksillekin. Ollaan vapaita ja rohkeita. Rakastetaan lähimmäistä, vaikka se olisikin eri mieltä ihan kaikesta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mikäköhän tuossa kommentissa voisi aiheuttaa bannin?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Minä ajattelin aluksi että näiden bannien takana täytyy olla tekoäly. Samanlainen tekoäly on esimerkiksi YouTubessa - välillä se toimii ja välillä se ei toimi. Nämä Facebookin jakamat käyttökiellot olivat niin sattumanvaraisia että pidin itsestään selvänä, että niiden takana ei voi olla loogiseen ajatteluun kykenevä järkevä ihminen vaan kyseessä täytyy olla kone."

Kyseessä on tietokoneohjelmien ja ihmisten yhdistelmä.

"Näissä käyttökielloissa on sellainen ongelmallinen puoli että näistä kielloista ei juurikaan voi valittaa, eikä päätöksiä pahemmin perustella. Perussuomalaisten keskuudessa onkin herännyt jopa kysymyksiä siitä yrittääkö Facebookin suomenkieliset moderaattorit vaikeuttaa perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaiden vaalityötä. Kaikkein pisimmät käyttökiellot ovat tulleet sellaisesta hieman epämääräisestä termistä kuin vihapuhe. Mutta mitä sitten oikeastaan on vihapuhe?"

Kun kyseessä on poliittikko niin sitä asettaa sitten itsensä silmätikuksi, että höpinöitä tarkastellaan enemmän.

Kyseessä ei ole vaalityön vaikeutus tai liity mitenkään puolueeseen. Kannattaa huomioida että osa yhteisösäännöistä on juurikin tehty demagogiaa vastaan että ei ole mitään kansankiihotusta joten poliitikkojen tarkkailu on aika selkeää.

"Toisin sanoen mielipide joka saattaa johtua suvaitsemattomuudesta on vihapuhetta. Koska määritelmä on näin ympäripyöreä, niin silloin mikä tahansa mielipide voi olla vihapuhetta."

Ei ole. Käytännössä yksinkertaistettuna mihinkään ihmisryhmään ei saa liittää mitään negatiivista. Negatiivinen asia pitää kohdistaa kaikkiin tai ei keneenkään.

"Mitä sitten ehdokkaat voivat tälle asialle tehdä?"

Lopettaa sääntöjen rikkomisen. Ei pidä liittää mitään negatiivisiksi miellettäviä asioita mihinkään ihmisryhmään. Kyllä voi ihan vapaasti sanoa Facebookissa mielipiteen, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita pitää karkoittaa ripeästi jos on sitä mieltä.

Kysehän on vain siitä, että perussuomalaisilla on toistuvasti ongelmia ymmärtää sitä, että ihmisryhmiin ei saa liittää negatiivisia asioita.

"Useampi puolue onkin jo ilmoittanut että he eivät tee perussuomalaisten kanssa hallitusyhteistyötä vaikka vaaleja ei ole vielä edes käyty."

Onko tuo nyt mikään ihme kun perussuomalaiset harjoittavat demokratian vastaista toimintaa. Jatkuvasti banneja joka puolelta joiden juurisyy on demagogia, eli kansankiihotusta kun politiikkaa harjoitetaan vetoamalla tunteisiin tai ennakkoluuloihin. Sehän on demokratian vastaista toimintaa ja kun Suomen perustuslaissakin on se demokratia (ja myös yhdenvertaisuus) ja jossain puolueessa toistuvasti toimitaan vastoin sitä mikä on suomalaisuutta aidoimmillaan niin tietysti kaikki muut toteaa että ovat hallituskelvottomia.

Käyttäjän jounitirkkonen kuva
Jouni Tirkkonen

Matti, mikäli perussuomalaiset vastustaisivat oikeasti demokratiaa, me emme olisi eduskuntapuolue vaan harjoittaisimme ulkoparlamentaarista toimintaa. Mitä tulee ihmisryhmiin niin tilastokeskuksen mukaan Afgaaneilla ja Irakilaisilla on yliedustus raiskaustilastoissa, jos heidän määränsä suhteutetaan muuhun väestöön. Harjoittaako tilastokeskus mielestäsi kansankiihoitusta?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Jos poliittista valtaa pyritään saavuttaa vetoamalla kansan tunteisiin, pelkoihin, ennakkoluuloihin tai odotuksiin niin se on demagogiaa, ja se on demokratian vastaista toimintaa.

Antiikin kreikan toogaväki ymmärsi jo demokratian haavoittuvuuden (samat tyypit jotka tämän keksi) demagogeille joten siitä syystä johtuen se on kiellettyä ja se on demokratian vastaista. Asia ilmaistaan myös Suomen laissa.

Joten asia on varsin yksiselitteistä, eli ei mitään mielipidekirjoittelua missä panetellaan väestöryhmiä. Jos tilastokeskuksella on tällainen tilasto, se on raportoitu tilasto eikä mikään mielipidekirjoitus.

On toki täysi vapaus kirjoittaa miksi meidän yhteiskunnassa on näin ja mitä me voidaan asialle tehdä. Pitää vaan tapahtua niin että ei tehdä mitään negatiivista kytkentää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella.

Käyttäjän jounitirkkonen kuva
Jouni Tirkkonen Vastaus kommenttiin #25

Matti, kaikki puolueet vetoavat äänestäjien tunteisiin tai toiveisiin. Joitain esimerkkejä. Tarja Halonen: ”Ajatelkaa mitä muut maat ajattelevat meistä” (häpeä). Eva BIaudet: ”Mitä minä kerron lapsille” (sääli). Paavo Arhinmäki: ”Hallitus vie Suomen Natoon ja suomalaiset sotilaat kuolevat Naton konflikteissa” (pelko). Antti Rinne: ” Me laskemme veroja” (toiveisiin vetoamista).

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #25

Nyt jää kyllä epäselväksi, että saako kertoa sen tosiasian, että irakilaiset ja afganistanilaiset ovat väkilukuun suhteutettuna yliedustettuina seksuaalirikostilastoissa vai ei? Tuohan on selkeästi negatiivinen asia, mutta samalla kiistämätön fakta.

Kiistämätön tosiasia on myös, että somalialaiset ovat työllistyneet äärimmäisen huonosti. Sekin on negatiivinen somaleita koskeva asia. Saako tätä faktaa kertoa?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #35

"Nyt jää kyllä epäselväksi, että saako kertoa sen tosiasian, että irakilaiset ja afganistanilaiset ovat väkilukuun suhteutettuna yliedustettuina seksuaalirikostilastoissa vai ei?"

Saa toki copypastettaa tilastokeskuksen tilaston ja viitata lähteeseen.

Sen sijaan mielipidekirjoittelu missä tehdään päätelmiä kansallisuuden perusteella, vaikka jotain "ei afganistanilaisia suomeen koska tilasto", ei sitten ole ok. Toimeenpiteet jonkun kansallisuuden, uskonnon jne. perusteella onkin sitten rasisimia (yhdenvertaisuuslaki) ja mielipidekirjoittelut kansankiihotusta.

Kaiken aikaa ongelma on lähtöisin perussuomalaisista jotka eivät tätä yksinkertaista asiaa käsitä. Se on ihan oma vika jos ei osaa harjoittaa politiikkaa ilman jotain kansankiihottelua tai eriarvoistamispyrkimyksiä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #39

Ai mielipiteitä ei saisi muodostaa faktojen ja tilastojen pohjalta. Kuulostaa äärimmäisen typerältä mielivallalta ja totalitarismilta.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki Vastaus kommenttiin #39

Mmm. Suomessa ja maailmalla on iän kaiken ollut käytössä viisumit, ja niiden tarve perustuu nimenomaan ihmisten kansallisuuteen. Onko se mielestäsi sitten rasismia?
Joidenkin maiden passeilla ei pääse juuri mihinkään maahan, ja sitten suomalaisella passilla pääsee yli sataan maahan muistaakseni. Onko sekin rasismia?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kun puhe on Facebookista, niin mitäs ihmettä tämä virke oikein tarkoittaa: ”Suomi muuten rahoitti tätä mielipidekontrollia vuonna 2017 peräti 8,5 miljoonalla eurolla.”

Käyttäjän jounitirkkonen kuva
Jouni Tirkkonen

Esa, poliisi sai vuonna 2017 8,5 miljoonaa euroa vihapuheen tutkimus- ja torjuntatyöhön. Tuolla summalla pystyy palkkaamaan noin 200 poliisia. Heidän tehtävänään on valvoa jos joku on ilkeä netissä. Minusta heidän pitäisi valvoa aikuisia miehiä jotka saalistavat siellä pikkutyttöjä, mutta vihapuhe näyttää johtavien poliitikkojen mielestä olevan suurempi ongelma.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Eli ei mitään tekemistä Facebookin kanssa, vaan pelkkää persuhouretta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #23

# 23

Ei tuon porukan kirjoittelua kannata muutenkaan enää mitenkään vakavasti ottaa, näytöt on jo annettu ja punnittu.
Kun suhtautumisessa rehellisyyteen on vähän haasteita, ei kannata ihmetellä miksi yhteistyö noiden kanssa ei oikein suomalaisia kiinnosta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Siihen on aika hyvä syy.

Sitä kun tiedetään, että sodat alkavat väestöryhmän eläimellistämisestä (sille on ihmislajissa heikkous) ja tässä nyt on Internetin ihmeaikana tajuttoman nopeata tiedonvälitystä, että tuosta alkoi tulla ongelma. Vasta reilut parikymmentä vuotta sitten tavalliset ihmiset Euroopassa hinasivat naapuria hirteen lyhtypylvääseen ja tuollaista ei haluta Suomeen.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Jouni. Siunausta, Lasse.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ei tuo sensuuri nimenomaan Persuja koske, vaan kaikkia, jotka suvaitsevat olla eri mieltä EU:sta, eurosta, Natosta, jopa USAsta kuin valtamedia.

Toisin sanoen Suomen kansan enemmistö ajattelee Facebookin mukaan väärin, eikä heille tule suoda mahdollisuutta kertoa mielipidettään.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#28

Kyllä noiden mainitsemiesi tahojen kritisointi on ihan mahdollista, kuten itsekin varsin hyvin tiedät. Se vaan pitää tehdä alustojen sääntöjen mukaisesti. Maassa maan tavalla tai maasta pois, kuten blogistin puolueesta usein kuullaan. Palstoilla palstojen ehdoin ei poikkea tuosta mitenkään.

Vaan jos suhtautuminen yhteisiin sääntöihin on noin alhaisella tasolla niin ei kannata ihmetellä miksi noita pidetään epäluotettavina hylkiöinä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Minusta eurossa on valuvikoja, sakemannit pelkää inflaatiota ja me kärsitään siitä.

Kokeillaan jättää tämä nyt tähän, että poistaako sen joku vihapuhepoliisi, Usarin ylläpito vai poistaako blogisti sen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Helpointa olisi miettiä, voisiko asian esittää ilman toisen ihmisryhmän halventamista. Jollei pysty, voi jättää kirjoittamatta.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Naamakirjan sensuuria voi testata kirjoittamalla sinne oikein härskiä vihapuhetta persuista (ala Ritala, Karnaattu, Jussila, Mäkinen jne.). Jos tästä tulee bannia syynä kiihottaminen kansanryhmää vastaan, niin silloin kyseessä voisi olla robotti mutta jos ei niin asialla on suomalainen anti-persu.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ylinen, linkkaapa tänne kommenttini, jotka ovat olleet "vihapuhetta". Niitä pitää olla paljon, kun jaksat sellaista väittää.

Mitä yleensä sinun kommentteihisi tulee, ne ovat toistaiseksi olleet täysin mitättömiä ja herättävät epäilyt ongelmista luetun ymmärtämisen kanssa.

Toimituksen poiminnat