Jouni Tirkkonen - perussuomalainen Keravalta. Tehdään yhdessä parempi huominen!

GCM -sopimus

Yhdistyneet  kansakunnat on ajanut kaikessa hiljaisuudessa sopimusta nimeltä global compact for migration, joka on siirtolaisuuteen ja maahanmuuttoon liittyvä sopimus. Sopimuksen tarkoituksena on helpottaa maahanmuuttoa mm. Eurooppaan. Tällä sopimuksella on 23 enemmän tai vähemmän ylevää tavoitetta. Tarkoituksena on saada mm. ihmiset näkemään siirtolaisuuden hyvät puolet ja siinä piilevät mahdollisuudet. Suomi allekirjoittaa tämän sopimuksen 10.12. Marokossa, josta se lähetetään edelleen YK:n yleiskokoukseen hyväksytettäväksi. Asintuntijoiden mukaan sopimus ei ole oikeudellisesti sitova, mutta jos se kerran ei ole juridisesti sitova eikä sitä ole tarkoitus noudattaa, niin aina voidaan kysyä minkä takia se pitää sitten allekirjoittaa.

GCM -sopimus on aiheuttanut ansaittua kritiikkiä. Huolestuneet kansalaiset ovat kysyneet aukeaako tämän sopimuksen myötä Euroopan rajat lopullisesti kolmannelle maailmalle. Ulkoministeriön asiantuntija Renne Klinge antoi iltapäivälehteen haastattelun jonka mukaan näin ei tule käymään, mutta toisaalta hän sanoi tässä samassa haastattelussa että sääntöjen ulkopuolinen siirtolaisuus ei ole kenenkään etujen mukaista ja että sopimuksen allekirjoituksen jälkeen Suomen linjaukset ovat samassa linjassa muiden maiden linjausten kanssa. Toisin sanoen Suomi luopuu osasta päätösvallastaan mitä tulee maahanmuuttokysymyksiin.

Euroopan parlamentin ENF -ryhmä on arvostellut tätä sopimusta siitä syystä että se tekee massamaahanmuuton arvostelusta vihapuhetta, josta voidaan rangaista ankarasti. Tämä ei ole automaatio, mutta sopimus antaa tähän mahdollisuuden. Myös kriittisiltä medioilta jotka arvostelevat maahanmuuttoa, voidaan viedä julkinen rahoitus pois. Tämäkään ei ole automaatio, mutta sopimus antaa tähän mahdollisuuden. Minulle tulee näistä toimenpiteistä mieleeni lähinnä muinainen Neuvostoliitto, jossa järjestelmää ei saanut arvostella. Vaikuttaa siltä että Yhdistyneet kansakunnat haluavat, että maahanmuuttopolitiikka on jatkossa kaiken kritiikin ulkopuolella ja siitä tehdään tabu jota ei saa kritisoida.

Yhdysvallat ja mm. Itävalta eivät allekirjoita tätä sopimusta, koska se rajoittaa näiden maiden itsemääräämisoikeutta. Mitä tekee pieni ja köyhä Suomi. No, Suomi allekirjoittaa - toisaalta voidaan kysyä mitä kansainvälistä sopimusta Suomi ei allekirjoittaisi. Suomalaiset poliitikot perustelevat allekirjoitusta sillä että sopimus ei ole juridisesti sitova. Tällä sopimuksella on kuitenkin poliitista sitovuutta, joka johtaa yleensä muutoksiin lainsäädännössä. Kun otetaan vielä huomioon millä tunnontarkkuudella Suomi noudattaa kansainvälisiä sopimuksia tai Euroopan unionin direktiivejä on todennäköisempää että sopimus otetaan sellaisenaan käyttöön kun sitä ei otettaisi.

Tätä sopimusta on valmisteltu kaikessa hiljaisuudessa. Ainoastaan perussuomalaiset ovat vaatineet tämän sopimuksen tuomista eduskunnan täysistuntoon, jotta siitä voidaan edes puhua. Näyttää siltä että hallituksen tarkoituksena oli että sopimuksesta ei käydä keskustelua eduskunnassa eikä siitä puhuta, vaan Suomen edustaja käy Marokossa allekirjoittamassa sopimuksen, jonka jälkeen se ilmoitetaan kansalaisille ilmoitusluontoisena asiana. Lähestulkoon täydellisestä radiohiljaisuudesta johtuen tai ehkäpä juuri siitä syystä, GCM -sopimusta vastustava adressi on kerännyt internetissä jo 28 000 nimeä joilla vastustetaan tätä sopimusta.

Mikä tässä sitten huolestuttaa? No, Suomi haluaa aina olla mallioppilas ja näin tulee käymään tämänkin sopimuksen kanssa. Toiseksi suomalaisten poliitikkojen näytöt vuoden 2015 siirtolaisuuskriisissä eivät olleet kovinkaan mairittelevia. Silloinhan yli 30 000 ihmistä käveli Suomen rajan yli osittain ruotsalaisten viranomaisten ohjaamina, eikä virallinen Suomi ottanut tähän mitään kantaa - ei ainakaan julkisesti. Ainoa toivo oikeastaan on että muut maat kaatavat tämän sopimuksen, koska suomalaiset poliitikot ovat lähtökohtaisesti vellihousuja, jotka eivät uskalla ajaa oman maansa etua niin kuin esimerkiksi Itävälta tekee. Tulevaisuus näyttää, jääkö Suomelle mustapekka kouraan ja onko Suomella jälleen kerran vanha tuttu hölmöläisen rooli tiedossa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Etkö ole kuullut että tämä sopimus ei ole sopimus ja sitä ei allekirjoiteta vaan se astuu voimaan jos siitä puhutaan. Ja vielä tämä on hirveän hyvä eisoppari jos vaan nyökyttää mutta jos siitä puhutaan se muuttuu pelkästään hirveäksi.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Oikeassa olet, ja kyllä meitä on muitakin kuin persut, jotka vastustamme kyseistä sopimusta ja etenkin siihen liittymistä. (Mutta tarkoitit ehkä eduskuntapuolueita.)

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

suomalaiset poliitikot ovat lähtökohtaisesti vellihousuja, jotka eivät uskalla ajaa oman maansa etua niin kuin esimerkiksi Itävälta tekee. Tulevaisuus näyttää, jääkö Suomelle mustapekka kouraan ja onko Suomella jälleen kerran vanha tuttu hölmöläisen rooli tiedossa."

Suorastaan paskahousuja,vaikka luulevat olevansa Jumalia :)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Tätä sopimusta on valmisteltu kaikessa hiljaisuudessa"

Kuitenkin GCM-sivuilla todetaan:

    The development of the Global Compact for Migration - an open, transparent and inclusive process

https://www.iom.int/global-compact-migration

Toni Rintala

"Kuitenkin GCM-sivuilla todetaan:"

Aina voi todeta. Mutta ovatko onnistuneet tuossa?

Sopimuksessa todetaan monta muutakin asiaa. Mm. että valtiot saavat itse päättää asioistaan, mutta samalla lupautuvat tekemään toivotut muutokset.

Eli jos ei halua tehdä toivottuja muutoksia avointen rajojen suuntaan, ei kannata hyväksyä asiakirjaa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Aiheesta on syytä vaieta välttömästi ja lopettaa turhanpäiväinen hankalien kysymysten esittäminen. Ovat kuitenkin populistisia, tai natsien tekemiä. Sitäpaisti viisaista koostuva hallitus kyllä ihan oikeasti ja varmasti tietää, mikä on Suomelle parasta. Kysykää vaikka Sipilältä.

’Suomi kuntoon’

https://www.youtube.com/watch?v=lUFIyyVfwI0

Läpinäkyvyys ? Joutavanpäiväistä turinaa, eihän sopimus sentään mitään ikkunalasia ole.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Juncker totesi GCM-sopimuksen hylkääjein olevan " tyhmiä populisteja ".

Lähin tyhmä populisti meillä löytyy Virosta.

Tsekin pääministeri arvostelee sopimusta laittoman ja laillisen maahanmuuton rajojen hämärtämisestä ja monitulkinnallisuudesta.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Tahallaan tehdään lait että niitä voidaan tulkita monella tavalla. Kuitenkin ellei sitten noudateta. Todella voidaan moittia populisteiksi ym

Toni Rintala

Näin siinä voi käydä:

This pact poses a threat to the world as it could inspire millions of migrants.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

En muista yhdenkään puolueen koskaan ratsastaneen niin pelkistetysti yhdellä asialla kuin mitä perussuomalaiset nyt tekevät.

Jossain toisessa perussuomalaisen blogissa totesin juuri että Reijo Tossavaisen aikanaan tänne tuoma ilmatilan hallinta ei välttämättä enää toimi.

Yksi asia, kaikki saman asian kimpussa, eri mieltä olevat bannataan. Sehän oli Tossavaisen taktiikka.

Käyttäjän jounitirkkonen kuva
Jouni Tirkkonen

Tämä on suuri kunnia, kun itse Pekka Siikala kommentoi vaatimatonta blogiani. Tämän täytyy olla merkki jostain...

Toni Rintala

Minä sain juuri varoituksen ylläpidolta, kun kirjoitin avauksessani, että taakanjaossa (Ylen käyttämä termi) on huomioitu se, että Suomeen mahtuu monta miljoonaa "taakkayksikköä" jaettavaksi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kun taakkaa käydään jakamaan, niin yksikkö on pienin jako-osa. Sitä ei pysty itse Huuskokaan kiistämään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nouskaa barrikadeille, tehkää suuri mielenosoitus eduskuntatalolle, näyttäkää kaikki vastustajat voimanne!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ei GCM-asiakirja koske pakolaisia/turvapaikanhakijoita. Kannattaisi blogistin ihan itse lukea se, kun jo esipuheessa sanotaan asia selvästi. Pakolaisia koskevat aivan omat säädökset.

GCM

”4. Refugees and migrants are entitled to the same universal human rights and fundamental freedoms, which must be respected, protected and fulfilled at all times. However, migrants and refugees are distinct groups governed by separate legal frameworks. Only refugees are entitled to the specific international protection as defined by international refugee law. This Global Compact refers to migrants and presents a cooperative framework addressing migration in all its dimensions.”

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

No voi pyhä jysäys, miten Jussila erottaa tääsä nyt laillisen ja laittoman turvapaikan haun ja laittoman maahanmuuton, jos tulija on hävittänyt kaikki dokumentit aiemmasta elostaan, kuten niin tavallista on.

Tsekin pääministeri taitaa olla oikeassa ja fiksumpi kuin Jussila.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Lue sinäkin se asiakirja ja kommentoi sitten, kun ymmärrät jotain siitä, mitä siinä sanotaan.

On aika selvää, että teksti on alun esipuheessa lähtien liian vaikeaa sinulle. Asiakirja koskee siirtolaisuus, ei pakolaisuutta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #19

Kerro nyt omin sanoin, mitä eroa on pakolaisuudella ja siirtolaisuudella, jos tulija haluaa hämärtää omat motiivinsa ja taustansa ?

Minusta nyt tuntuisi, ettet Jussila ole oikein jyvällä koko asiasssa.

En lähtisi nyt Jussilan tavoin arvioimaan moukkamaisesti muiden ymmärrystä tässäkään asiassa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #20

”However, migrants and refugees are distinct groups governed by separate legal frameworks”.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #21

Vastaa kysymykseen nyt simppelisti vain suomeksi ilman höpöjargoneita lontooksi, jota toki ymmärrän hyvin Britanniassa pitkään asuneena.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Olin viime lauantaina Prahassa, jossa juhlittiin sankoin joukoin irtipääsyä kommunismin kahleista. Mutta pääosan anastikin sikäläisen arvion mukaan noin 25 000 ihmistä, jotka vaativat kaduilla Tsekin pääministerin eroa. Syyt toki olivat muut kuin tämä asiakirja.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #23

Viime viikolla Ranskassa liki miljoona mielenosoittajaa vaati EU-symppis Macronin eroa. 400 ihmistä loukkaantui. Syyt toki olivat muut kuin tämä asiakirja.

Edelleen odotellen Jussilan vastausta ?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Olin viime lauantaina Prahassa, jossa juhlittiin sankoin joukoin irtipääsyä kommunismin kahleista."

Itä-Euroopassa ollaan kaukaa viisaita eikä haluta solmia EU-kommunismin kanssa sopimuksia joista ei irti pääse. Osaavat pitää hyvin itsenäisyydestään kiinni siinä missä Suomi on pelkkä ajopuu.

Toimituksen poiminnat