Jouni Tirkkonen - perussuomalainen Keravalta. Tehdään yhdessä parempi huominen!

Venäjän tiedustelutoiminta Suomessa

Suojelupoliisin mukaan Venäjän tiedustelupalvelun toiminta on meillä täällä Suomessa hyvin aktiivista. Venäjän ulkomaantiedustelusta vastaa SVR ja sotilastiedustelusta vastaa GRU. Mikäli olette joskus kävelleet Venäjän suurlähetystön ohi Tehtaankadulla Helsingissä, olette varmaan laittaneet merkille että se on valtava useista rakennuksista koostuva rakennuskompleksi, jossa on todennäköisesti monisatapäinen henkilökunta. Venäjällä muuten vakoilijat ja diplomaatit koulutetaan samassa koulussa. Molemmilla on sama peruskoulutuskausi, mutta erikoistumislinjat ovat toki erikseen. Mitä tulee sotilastiedusteluun niin aina kun esimerkiksi Suomen merivoimat harjoittelevat, näitä harjoituksia seuraavat venäläiset kalastusalukset. Näissä aluksissa on sellainen mielenkiintoinen ominaisuus, että näiden alusten troolit eivät ole koskaan olleet hetkeäkään vedessä.

Olemme saaneet viime aikoina lukea tiedotusvälineistä, kuinka KRP on tehnyt suurratsian venäläisomistuksessa olevan Airiston helmi  -nimisen firman tiloihin. Kyseinen firma on tehnyt viime vuosina maakauppoja kohteissa jotka ovat merkitäviä Suomen huoltovarmuuden tai puolustuksen kannalta. Tämän yrityksen toimialana on mm. matkailu ja kiinteistöjen ostaminen. Kyseinen yritys on tehnyt tappiota viimeisen kolmen vuoden aikana 1,4 miljoonaa euroa. Jokainen joka yritystoiminnasta jotain tietää, tietää myös että yrityksen tärkein tehtävä on tuottaa omistajilleen voittoa. Tästä voimme päätellä että tämän yrityksen tehtävänä on jokin muu. Lehtitietojen mukaan puolustusvoimat ja suojelupoliisi ovat jo vuosia seuranneet tätä yritystä lähinnä siitä syystä, että tällä yrityksellä on paljon sellaista toimintaa joka ei liity matkailuun millään lailla. Vuonna 2014 joukko kansanedustajia oli laatimassa lakialoitetta, jossa maan myyntiä venäläisille oltaisiin rajoitettu. Lähes kaikki puolueet perussuomalaisia lukuunottamatta tuomitsivat tämän lakialoitteen rasistisena. Minulta on hieman mennyt ohi milloin vastavakoilusta tai vastavakoiluun liittyvistä toimenpiteistä on tullut tässä maassa rasismia.

Minkälaista tietoa Venäjän tiedustelupalvelu Suomesta sitten etsii. Suojelupoliisin mukan Venäjän tiedustelupalvelu on kiinnostunut Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, valmisteilla olevasta tiedustelulainsäädännöstä, Suomen kyberturvallisuus rakenteista sekä siitä miten Suomen valtio on varautunut informaatiovaikuttamiseen. Suojelupoliisin mukaan Venäjän tiedustelupalvelu yrittää vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon sekä yleiseen mielipiteeseen mm. Nato-jäsenyydestä. Tämän lisäksi Venäjän tiedustelupalvelu harjoittaa aktiivista värväystoimintaa. He ovat kiinnostuneita henkilöistä, jotka nyt tai tulevaisuudessa voivat vaikuttaa suoraan tai epäsuorasti poliittiseen päätöksentekoon tai yleiseen mielipiteeseen. Perussuomalaiset ovat systemaattisesti vastustaneet maan myymistä venäläisille, viisumivapautta sekä kaksoiskansalaisuutta. Muut puolueet sekä Venäjää lähellä olevat tahot ovat tuominneet tämän lähinnä russofobiaksi, mutta siinä vaiheessa kun alamme puhua turvallisuuspolitiikasta tällä maalla ei yksinkertaisesti ole varaa lapsen uskoiseen sinisilmäisyyteen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Meillä on hyvät ja ystävälliset naapuruussuhteet niin itään kuin länteenkin. Tämä oli hokema, joka syntyi NL:n aikana, jolloin Suomi oli ”teoriassa puolueeton”. Liittyminen Euroopan Unioniin tarkoitti sitä, että emme enää ole idän ja lännen välisellä harmaalla vyöhykkeellä, Suomi kuuluu nyt länteen.

Kuuluminen EU:iin ei tarkoita, että Suomi olisi muuttanut ulkopolitiikkaansa vihamieliseksi Venäjän suuntaan.

Olisi luonnollista, että länsimaana kuuluisimme kaikkiin niihin liittoutumiin, mihin valtaosa EU maista kuuluvat, esim. Natoon. Venäjä kuitenkin määrää käytännössä vieläkin, että emme voi kuulua läntiseen puolustusliittoon. Kansalaiset ottavat täydestä Venäjän uhkailun: "Jos liitytte, ryhdymme toimenpiteisiin". Eli Suomen "puolueettomuus" on edelleen käytännön sanelema totuus.

Emme siis ole länsimaa, jos niin kerran määrätään vahvemman oikeudella. Suomen kansa on oppivaista ja tunnustaa tosiasiat. Tosin alistetun elämä ei ole hääviä, mutta pääasia on, että olemme ”itsenäinen kansa”.

Vastaan jo etukäteen seuraavaan kommenttiin, jonka mukaan Suomen itsenäisyys menetettiin silloin kun liityttiin Euroopan Unioniin.

Jos näin on käynyt, so what, Brusselin komento on toistaiseksi helpompaa meille kuin luultavasti Kremlin. En kuitenkaan ole asiasta aivan varma.

Näillä sivuilla on runsaasti kirjoittajia, jotka ovat varmoja Kremlin paremmuudesta. Nyt olisi hyvä tilaisuus antaa perusteluja niille, jotka eivät tiedä totuutta (pravdaa).

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Suomessa on hyvin vähän Venäjää kiinnostavaa paitsi ehkä yhteistoimintamme amerikkalaisten kanssa.
USAn toimet on venäläisille merkitykselliset.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Suomenlahdella ja pohjoisella Itämerellä ei enää harjoiteta signaalitiedustelua. Avaajan "tieto" näyttäisi olevan kymmeniä vuosia vanhaa. Nykyaikaista tekniikkaa ei kannata sulloa pieniin troolareihin, emäaluksiin kylläkin. Ryöstökalastajiahan venäläiset troolarit lähinnä ovat.
Muistaa pitää Venäjän lisäksi mm USA:n valtavat signaalitiedustelulaitteistot vain n kilometrin päässä Tehtaankadulta. Sama koskee muitakin suurvaltoja.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Venäläiset ovat kiinni samassa nettipiuhassa kuin ruotsalaisetkin.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Politiikan uudet ulottuvuudet.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Venäjälle on elintärkeää pitää auki vapaa meriväylä Itämerelle ja Kaliningradiin. Jos Suomi liityisi NATO:on, niin kriisitilanteessa Venäjän ainoa väylä Itämerelle olisi käytännössä sulki.

Venäjän mielenkiinto kohdistuukin elintärkeän meriyhteyden turvaamiseen. Oppirahoja se maksoi jo toisessa maailmansodassa, jossa Itämeren laivasto lukittiin Kronstadtiin koko sodan ajaksi.

Riuskan näköiset marjanpoimijat, sienestäjät ja kalastajat ovatkin kartoittaneet koko etelärannikon aina yksityistontteja myöten. Meillä ei käytännössä ole mitään, mitä venäläiset eivät tietäisi.

Siksi onkin tärkeää, että vaikka tietäisivätkin, niin eivät kuitenkaan omistaisi.

Lienee päivänselvää, että kriisin syttyessä venäläisten omistamat kiinteistöt ovat tukialueita, joista käsin pienet vihreät miehet varustetaan tarpeellisin varustein. Airiston helmen ratsaaminen ei ollut este eikä edes hidaste. Datsoja on ratsattavaksi enemmän kuin mitä viranomaisresurssit antavat myöten.

Suuri osa Suomessa asuvista venäläisistä on kunnon väkeä, joka tekee työtä ja yrittää elää vieraassa kulttuurissa. Kymmentuhatpäiseen joukkoon kuitenkin sulautuu näppärästi jokunen vakooja, sabotööri ja vihreä mieskin.

Niistäkään ei kuitenkaan ole suurta vaaraa niin kauan kuin Suomi ei tarkoitushakuisesti ryhdy vaarantamaan Venäjän etuja Itämerellä.

PS. Mistä erottaa venäläisen ja suomalaisen miehen kuntosalilla?

Venäläisillä on kapea vyötärö ja leveät hartiat, suomalaisilla yleensä päinvastoin.

Toimituksen poiminnat