Jouni Tirkkonen - perussuomalainen Keravalta. Tehdään yhdessä parempi huominen!

Metsästys

Taloustutkimus teetti tutkimuksen jonka mukaan 66 prosenttia suomalaisista suhtautuu metsästykseen positiivisesti. Edellinen tutkimus tehtiin viisi vuotta sitten vuonna 2013. Tuolloin vastaava prosenttiluku oli 61 prosenttia. Kiitokset tästä kuuluvat suomalaisille metsästäjille. Jokainen metsästäjä on oman lajinsa paras PR-henkilö sekä käyntikortti. Monillehan metsästys ei ole vain harrastus, vaan se on elämäntapa - osa minuutta. Suomalaisessa metsästyskulttuurissa on se hieno puoli, että se on kaikkien ulottuvilla jotka vain omistavat maata. Keski-Euroopassa metsästys on vain niin sanotun eliitin harrastus.

Mikä sitten metsästyksessä kiehtoo? Metsästys ja luonnossa liikkuminen on ennen kaikkea vapautta. Samanlaista vapauden tunnetta kokevat mm. moottoripyöräilijät ja veneilyn harrastajat. Tätä tunnetta on mahdotonta selittää sellaiselle ihmiselle joka ei lajia harrasta. Metsästäjien taivaalla on tänä päivänä myös jonkun verran tummia pilviä. Aina kun aselakeja kiristetään, niin metsästystä pyritään samalla hieman myös vaikeuttamaan.

Tuleva aselaki vaikuttaa metsästäjiin mm. sillä tavoin että metsästäjä joka omistaa kertatoimisen itselataavan aseen, joutuu todistamaan harrastuksensa jatkuvuuden viiden vuoden välein tai hän saattaa menettää lupansa tuohon aseeseen. Jatkossa aseen lainaamisesta on myös tehtävä ilmoitus erikseen. Tulevaisuudessa ase ja patruunat on säilytettävä jahtireissulla eri paikoissa. Parhaiten tämä onnistuisi siten että patruunat ovat repussa ja ase on asepussissa, mutta kun tietää suomalaisten viranomaisten tunnontarkkuuden jolla näitä EU -direktiivejä noudatetaan, niin uskon että tästäkin pyritään tekemään mahdollisimman vaikeaa.

Metsästäjien taivaalla on pilvien lisäksi onneksi myös auringonpaistetta. Metsäkanalintujen metsästysaikoihin suunnitellaan joustoa hyvinä lintuvuosina. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että metsäkanalintuja voitaisiin metsästää myös talvella. Näin on Suomessa tehty viimeksi muistaakseni joskus 1970 -luvulla. Kiitos kantojen kasvamisesta kuuluu hyvin pitkälti metsästäjille itselleen.

Metsästäjät ovat jo vuosikymmeniä harjoittaneet riistanhoitoa perustamalla riistapeltoja, ruokkimalla riistaa talvisin ja pyytämällä pienpetoja. Näillä riistanhoidollisilla toimenpiteillä on ollut selkeä luontoa hyödyntävä vaikutus. Metsästäjät ovat itseasiassa suojelleet ja hoitaneet luontoa jo kauan ennen kuin varsinainen  luonnonsuojelu tuli muotiin joskus 1970 -luvun lopulla. Omasta puolestani toivotan kaikille metsästäjille turvallista ja riistarikasta syksyä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Peuroja tulisi metsästää oikein urakalla, sillä ne levittävät valtavat määrät punkkeja.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Riistapellot pitäisi kieltää. Suomeen kuulumattomat lajit voisi metsästää kokonaan pois, fasaanit,valkohäntäpeurat,supikoirat. Suurpetojen metsästystä pitää rajoittaa, koska nuo pedot tasapaimottavat parhaiten luonnon ominkeinoin esim hirvieläiten aiheuttamia vahinkoja.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Joo, ei se mitään luonnonsuojelua ole, että levitetään ympäriinsä vieraslajeja ja halutaan hävittää niiden tieltä metsien alkuperäisväkeä, mm. ilveksiä.

Kaikille ajatteleville on tietenkin selvää, että ne, jotka huvittelevat tappamalla eläimiä eivät ole mitään luonnonsuojelijoita. Tätä eivät tietenkään persut ja pyssymiehet tajua.

PS. Harrastuksen nimittäminen elämäntavaksi ei ole muuta kuin eräs tapa kertoa siitä, kuinka paljon pitää harrastuksestaan.

Käyttäjän jounitirkkonen kuva
Jouni Tirkkonen

Metsästäjät eivät levitä vieraslajeja (esim. minkki ja supi ) vaan pyytävät niitä pois, koska edellä mainitut lajit tekevät selvää esim. sorsien ja metsäkanalintujen poikasista. Kun luonnossa esim. jäniskanta kasvaa liian suureksi, jänisrutto hävittää osan jäniksistä. Metsästäjät ottavat vain sen osan, joka kuolisi muutenkin. Metsästäjät eivät nykyään ammu kuin osan jonkin tietyn alueen riistaeläimistä, koska sen jälkeen ei ole enää mitä metsästää seuraavalla metsästyskaudella.

Toimituksen poiminnat