Perussuomalaiset ja kolmas jytky

Perussuomalaiset pitivät puoluekokouksen noin vuosi sitten kesäkuussa. Tuon kokouksen jälkeen noin kaksikymentä kansanedustajaa erosi puolueesta ja perusti oman eduskuntaryhmän. Tuo tapahtuma oli suomalaisen poliitisen historian suurin, härskein ja ilmeisin omaa etua tavoitteleva toimenpide. Kun noin suuri eroaminen tapahtuu, puolue yleensä hajoaa. Näin kävi esimerkiksi SMP: lle. Perussuomalaisten poliitiset vastustajat innostuivat jo avaamaan shampanjapullon korkkeja ja iloitsemaan siitä että he ovat viimeinkin päässeet perussuomalaiset -nimisestä puolueesta eroon. Oikeasti puolue ei hajonnut mihinkään, ainoastaan eduskuntaryhmä jakaantui kahtia.

Perussuomalaisista eronneet kansanedustajat eivät ottaneet huomioon sitä, että politiikassa poliitikko voi pettää omat äänestäjänsä vain kerran. Poliitikko joka kääntää selkänsä omille äänestäjilleen päättää yleensä myös oman uransa, joka päättyy seuraaviin vaaleihin. Väitetään että Abraham Lincoln olisi sanonut että: " Jokaista voi pettää kerran, joitain voi pettää koko ajan, mutta kaikkia ei voi pettää kaiken aikaa". Mitä taas tulee Sipilän, Orpon ja Soinin hallitukseen niin vaikuttaa siltä että hallitus ei tule saamaan maaliin yhtään isompaa päätöstä. Soteuudistus jää kesken, maakuntauudistus on raakile ja tuleva aselakiuudistus on aivan täysi susi, mikäli se hyväksytään niin kuin virkamiehet ehdottavat sitä hyväksytettäväksi. Yhdessä asiassa Sipilä ja Orpo sentään onnistuivat. He onnistuivat pilaamaan noin 20 kansanedustajan uran pysyvästi. Uskon että Sipilä ja Orpo ovat nauraneet näille tontuille makeasti.

Perussuomalaisten ottelukestävyys oli kuitenkin kovempi kuin vastustajat koskaan osasivat arvatakaan. Seuraavana vuonna pidetyissä presidentinvaaleissa perussuomalaiset saivat kolmannen sijan ja melkeinpä 7 prosentin kannatuksen. Tällä hetkellä kannatus on jo yli 10 prosenttia. Nyt puolueessa olevat henkilöt edustavat perussuomalaisten kaikkein kovinta ydintä. Laskelmoijat ja pikavoittojen tavoittelijat ovat jo jättäneet puolueen ajat sitten. Eduskuntavaaleissa 2011 perussuomalaiset saivat yli 500 000 ääntä ja seuraavissa vaaleissa 2015 tuli niin ikään yli puoli miljoonaa ääntä. Nuo äänestäjät ovat edelleen olemassa, he eivät ole kadonneet minnekkään. Tällä hetkellä perussuomalaiset ovat puolueena vahvempi, yhtenäisempi ja terävämpi kuin koskaan ennen historiansa aikana. Uskon että seuraavissa vaaleissa 2019 perussuomalaiset tullaan muistamaan siitä että puolue jonka olisi teoriassa pitänyt hajota, pystyi yltämään kolmanteen perättäiseen jytkyynsä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu