Jouni Tirkkonen - perussuomalainen Keravalta. Tehdään yhdessä parempi huominen!

Kiinalaista demokratiaa

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ilmoittivat noin viikko sitten että se hallitus jossa he istuvat -  sinne perussuomalaisilla ei ole mitään asiaa. Käytännössä se tarkoittaa perussuomalaisten sulkemista kaiken päätöksenteon ulkopuolelle. Viime eduskuntavaaleissa perussuomalaisia äänesti noin 523 000 henkilöä. Nyt Rinne ja Orpo ilmoittavat näille ihmisille, että heillä ei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa Suomen asioihin demokraatisin keinoin.

Tälläinen ilmoitus on hieman erikoinen länsimaisessa oikeusvaltiossa jossa järjestetään vapaat vaalit. On ymmärrettävää että vaalien jälkeen kun puolueet hakevat yhteistä säveltä, jollekkin ryhmälle voidaan sanoa että yhteistyölle ei valitettavasti ole edellytyksiä. Kun tämä asia ilmoitetaan jo ennen vaaleja, se tarkoittaa sitä että vaalien tuloksella ei ole meille mitään merkitystä. Tämä on hieman omituista maalta joka sormi pystyssä neuvoo muita maita ottamaan oppia meidän demokratiastamme. Sinänsä Kokoomuksen ja SDP:n ilmoitus ei minua kummastuta, koska näillä puolueilla on yhteinen arvopohja ja käytännössä politiikkakin on hyvin pitkälti samaa.

Kun noin puoli miljoonaa henkilöä jätetään parlamentaarisen päätöksenteon ulkopuolelle mitä jää jäljelle? Minulle tulee mieleen lähinnä ulkoparlamentaariset keinot. Osa niistä on hyviä ja toimivia ja osa vähemmän salonkikelpoisia. Tälläinen jonkin ryhmän jättäminen kaiken ulkopuolelle on hyvin tuttua muualla Euroopassa. Ruotsissa ruotsidemokraatit ja saksassa vaihtoehto saksalle on jätetty jo kauan kaiken päätöksenteon ulkopuolelle. Tämä ei vain ole tuottanut toivottua tulosta, pikemminkin päinvastoin. Näiden puolueiden kannatus on vain kasvanut. Minä kehoitan kaikkia perussuomalaisittain ajattelevia uurnille ja äänestämään, sillä jos sinä et ole vaikuttamassa niin muut kyllä päättävät puolestasi hyvin mielellään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Se on vähän niinkuin tansseissa, saatille olisi tarkoitus päästä. Alkuillasta kaikki tytöt ovat mahdollisia. Mutta kun illan mittaan heitä katselee ja pyörittelee niin sitten kun jonkun kanssa alkaa synkkaamaan niin toiset jää.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Nykykannatuksella on aika turha puhua puolesta miljoonasta kannattajasta. 300 tuhatta pois, niin alkaa olla aika lähellä ek-vaalien tulosta.

Tähän asti perussuomalaiset ovat vuoron perään milloin mitäkin puoluetta härkkineet ja syyttäneet kaikesta mahdollisesta, joten on tosi kumma kun kukaan ei halua leikkiä sellaisen poppoon kanssa.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Päinvastoin, muut ovat härkkineet ja syyttäneet Perussuomalaisia kaikesta! Se on jokaiselle lapsellekin tullut selväksi. Paitsi syyttelijöille itselleen!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ne puoli miljoonaa viime vaaleissa äänestivät Soinin puoluetta. Eihän sitä ole ilmoitettu jätettäväksi hallituksen ulkopuolelle.

"Ruotsissa ruotsidemokraatit ja saksassa vaihtoehto saksalle on jätetty jo kauan kaiken päätöksenteon ulkopuolelle. Tämä ei vain ole tuottanut toivottua tulosta, pikemminkin päinvastoin. Näiden puolueiden kannatus on vain kasvanut."

Niin, olet oikeassa siinä, että tulos ei siis ole ollut toivottu!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Otsikko on väärä. Kiinassa nimittäin kaikki puolueet pääsevät hallitukseen.

Käyttäjän mikakivimaa kuva
Mika Kivimaa

Otsikko on mainio! Kiinassa on kommunistisen puolueen lisäksi kahdeksan (!) muuta puoluetta. Ne eivät pääse edes hallitusneuvotteluihin, koska ne eivät saa edes asettaa ehdokkaita vaaleihin. Valopilkkuja kiinalaisessa demokratiassa ovat ne Kiinan eduskunnan (, joka kokoonutuu vain viikoksi joka vuosi) muutamat jäsenet, jotka ovat tulleet valituksi sinne sitoutumattomina ehdokkaina. Sellainen on siellä sallittua.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Ne eivät pääse edes hallitusneuvotteluihin, koska ne eivät saa edes asettaa ehdokkaita vaaleihin."

Eihän siellä mikään puolue aseta ehdokkaita vaaleihin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kiina on maailman ainoa meritokratia. Samaa ei voi sanoa Suomesta, puhumattakaan Perussuomalaisista.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Tähän vaivaan ei oikeastaan auta muu, kuin muiden mukana hymistely tai kannatuksen nostaminen jonkin verran yli 50%. Tuo hymistely on äänestäjien pettämistä. 50 % kannatuksella alkaa jo löytyä hymisteleviä hallituskumppaneita, jos niitä enää sitten tarvitsee.

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Sitten kun eduskunta on äänestänyt uudesta aselaista, niin minä aion kirjoittaa vastaavanlaisen "Aselaki ja poliittinen muisti" kirjoituksen kuin mitä Jussi Halla-aho 27.10.2010. Monet lippaiden omistajat eivät ehkä tiedä vielä lipaskieltolain valmistelusta, mutta seuraavissa eduskuntavaaleissa asia saattaa olla heidänkin tiedossa. Demokratian toteuttamisessa suosittelisin ottamaan mieluiten mallia Sveitsistä. http://www.halla-aho.com/scripta/aselaki_ja_poliit...

Toimituksen poiminnat