Jouni Tirkkonen - perussuomalainen Keravalta. Tehdään yhdessä parempi huominen!

God bless NRA

NRA (National Rifle Association) on yhdysvaltalainen vuonna 1871 perustettu ampumaharrastajien etujärjestö. Järjestön perustivat eversti William Church ja kenraali George Wingate. Molemmat upseerit taistelivat pohjoisvaltioiden puolella ja tästä syystä NRA:n agendaan kuului myös orjuuden ja rotuerottelun vastustaminen. Etnisyyteen perustuvan syrjinnän vastustaminen kuuluu edelleen NRA: n ajamien asioiden listalle.

NRA alkoi aktiivisesti vaikuttamaan yhdysvaltalaisiin poliitikkoihin 1934 ja vuonna 1977 NRA alkoi tukemaan rahallisesti poliitikkoja, jotka kannattivat Ameriikan perustuslain toista lisäystä vuodelta 1791. Tämä lisäys takaa kaikille yhdysvaltojen kansalaisille aseenkanto-oikeuden mikäli hakijan taustat ovat kunnossa (ei rikosrekisteriä tai psykiatrista sairautta).

NRA on antanut rahallista tukea yli puolelle kongressin edustajista. Tästä huolimatta NRA ei ole 50 suurimman etujärjestön listalla kaikista Washingtonin lobbareista. Joidenkin arvioiden mukaan erilaiset etujärjestöt käyttävät rahaa n. 700 miljoonaa dollaria yhdysvaltalaisten poliitikkojen mielipiteiden muokkaamiseen vuodessa.

NRA saa rahoituksensa jäsenmaksuista, lahjoituksista ja erilaisista osallistumismaksuista. Vuoden jäsenmaksu on 40 dollaria ja viiden vuoden jäsenyys 140 dollaria. Vuonna 2016 NRA:n tulot olivat 434 miljoonaa ja menot 476 miljoonaa. Puheenjohtajana toimii nykyään Wayne LaPierre.

Meillä Suomessa on myös järjestöjä aseharrastajille, mutta ne ovat keskittyneet lähinnä omaan erityisosaamiseensa. Reserviläisliitto on vapaaehtoisen maanpuolustustyön ja maanpuolustuskoulutuksessa toimivien etujärjestö. Suomen Asehistoriallinen seura on lähinnä asekeräilijöiden etujärjestö ja Metsästäjäliitto on metsästystä harrastavien etujärjestö.

Vaikka nämä yllä mainitut suomalaiset järjestöt tekevätkin arvokasta työtä ja ovat viranomaisten arvostamia, meillä ei valitettavasti ole aidosti uskottavaa järjestöä, jonka alla voisivat toimia kaikki aseharrastajat reserviläisistä asekeräilijöihin ja metsästäjiin. National Rifle Associationin kaltaisen järjestön perustaminen Suomeen olisi enemmän kuin tervetullut.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Hieno idea. Turvattomuus meilläkin lisääntyy koko ajan. Poliisien määrää vain vähennetään jatkuvasti.
Kummasti lisäisi eläkeläisenkin turvallisuuden tunnetta kun povitaskussa olisi puoliautomaattinen pistooli. Samoin moni koulukiusattu olisi onnellinen kun saisi kunnon aseen. Perheenäidillekään ei suuta soitettaisi jos keittiökaapissa olisi 9-millinen.

Soinihan voisi käynnistää lakialoitteen jolla aseiden hankkiminen helpottuisi.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Täällähän toimii jo NRA Finland

http://nra.fi/

joka voisi olla kaikkien eri ampumaseurojen, järjestöjen ja yhdistysten keskusjärjestö, mutta se ei ole vähintäänkin kahdesta, ellei useammastakin syystä:

1) Suomen NRA on vahvasti politisoitunut ja puheenjohtajansa kautta voimakkaasti kantaaottava, ei siis puolueeton asealan puolesta lobbaaja.

2) Suomi on yhdistysten luvattu kotimaa ja jos yhdistyksessä on vähintään kaksi jäsentä, on puhdasta suomalaisuutta, että yhdistys jakaantuu kahdeksi, kun pitäisi valita puheenjohtaja. Yhdistyksiä tulee ja menee, mutta riidat ovat ikuisia.

3) Metsästysyhdistykset on pääasiallisesti ukkoutuneita ts. eläkeläiset pitävät niissä valtaa. Ne ovat taloyhtiöiden hallitusten lisäksi ainoita paikkoja, joissa eläkeläinen ylipäätään omaa sananvaltaa, joten vallasta ei hevin luovuta minkään keskusjärjestön hyväksi.

4) Metsästys- urheilu-, reserviläis- ja harrasteammuntapiirit tuijottavat jokainen vahvasti omaan napaansa ja myhäilevät tyytyväisinä, jos lakimuutokset puraisevat vain vähän omaa harrastepiiriä. Kukaan ei ymmärrä kokonaisuutta ja sitä, että jos etupiirit eivät yhdessä aja asealan ja ampumapiirien asiaa, kohta kukaan ei enää harrasta tai metsästä ruutiaseilla.

Loppukaneettina: Ottaen huomioon sen, kuinka paljon Suomesta löytyy ammunnan eri muotojen harjoittajia, heidän vaikutuksensa kansalliseen asepolitikkaan on teoriatasolla valtava.

Hallitukset, kukin vuoron perään, ovat hajota ja hallitse politiikalla pitäneet kuitenkin etujärjestöt toraisina keskenään.

Kuitenkin eräänä esimerkkinä asealan etujärjestöjen onnistuneesta lobbauksesta voidaan pitää voittoa EU-direktiiveistä, joilla pyrittiin kieltämään Suomen puolustukselle tärkeät reserviläiskiväärit.

Juha Hämäläinen

Kyllähän aseita kaupasta saa edelleen ja kantolupia viranomaiselta. Monella kaapit täynnä ja arsenaalit kasvavat. Mihin tarvitaan alan liittoja ja yhdistyksiä?

Käyttäjän jounitirkkonen kuva
Jouni Tirkkonen

Kaikilla on omat etujärjestönsä. Maanviljelijöillä on MTK, seksuaalivähemmistöillä SETA ja lääkäreillä Lääkäriliitto. Euroopan Unioni haluaa pikku hiljaa kiristää aselainsäädäntöä, kunnes harrastaminen on viimein mahdotonta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

National Rifle Associationin kaltaisen järjestön perustaminen Suomeen olisi enemmän kuin tervetullut.
.............

Järjestö joka pitää aseita ihmiselämää tärkeämpänä, pysyköön tästä maasta mahdollisimman kaukana.

Käyttäjän jounitirkkonen kuva
Jouni Tirkkonen

Suomessa kuoli tieliikenneonnettomuuksissa 270 henkilöä vuonna 2015. Henkirikoksia Suomessa tehtiin 63 vuonna 2016. Henkirikoksissa tekovälineenä oli teräase 41 % tapauksista ja ampuma-ase 17 % tapauksista. Luvattomien ampuma-aseiden määrä Henkirikoksissa oli 70 %. Yleisin surma-ase on Suomessa keittiöveitsi.

Tilastojen valossa olisin enemmän huolissaan tieliikenteen turvallisuudesta ja syrjäytymisen ennaltaehkäisemisestä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Heikkolahjaisen vasemmistolaisen tilastotulkintaa:

"Suomessa tehdään joka vuosi jopa 40 000 itsemurhayritystä, joista vajaat 800 päätyy kuolemaan. Jokainen itsemurha traumatisoi neljästä kuuteen ihmistä. Traumatisoituneiden määrä kasvaa sitä mukaa, kun itsemurhia ja sen yrityksiä tehdään: jopa kymmenillä tuhansilla vuosittain.
https://sairaanhoitajat.fi/2016/yli-sata-itsemurhayritysta-paivassa/..."

"Yli 65-vuotiaat tekevät itsemurhan lähes joka toinen päivä, paljastuu Turun Sanomien selvityksestä. Eläkeläisiä itsemurhaan ajaa pitkään jatkunut yksinäisyys ja masennus. Neljä prosenttia iäkkäistä kärsii yksinäisyydestä jatkuvasti, ja yli 30 prosenttia ajoittain..."
https://www.etlehti.fi/keskustelu/17663/vakava_ilm...

Olisi hienoa jos me eläkeläiset saisimme vapaasti hankkia aseita. Ehkä perusssuomalaiset saavat uuden aselain läpi!

Käyttäjän jounitirkkonen kuva
Jouni Tirkkonen

Länsimaissa tunnetaan käsite syyttömyysolettama. Se tarkoittaa että kaikkia on pidettävä lähtökohtaisesti syyttöminä ja todistustaakka on syyttäjällä. Aseharrastajien kohdalla tämä ihmisoikeuksiin kuuluva asia on päinvastoin. Harrastajan pitää todistaa viranomaisille että hän harrastaa vaikkapa reserviläisammuntaa tai on asekeräilijä ennen kun hän voi saada luvan aseeseen. Käytännössä harrastajan on todistettava viranomaisille että hän ei ole roisto, koska häntä pidetään lähtökohtaisesti rikollisena.

Kaikki aselainsäädäntöön tulleet kiristykset koskevat vain lainkuuliaisia aseharrastajia. Rikolliset eivät kiristyksistä välitä, koska he eivät välitä laista muutenkaan mitään.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mitähän ihmiset arvelisivat jos minä hankkisin ihmisoikeuksiin vedoten sata kiloa dynamiittia ja nalleja ja sytytyslankaa? Tai sitten ostaisin konepistoolin ja satoja panoksia?

Toimituksen poiminnat