Miksi Donald Trumpista tuli presidentti

Donald J. Trump on ollut Yhdysvaltain presidenttinä 466 päivää. Trumpin presidenttiys ei ole ollut aina helppoa etenkään medialle Yhdysvalloissa, eikä myöskään täällä Suomessa. Jotta vaalitulosta voisi ymmärtää paremmin on tiedettävä jotain Yhdysvaltain historiasta.

Yhdysvaltojen itsenäisyysjulistus annettiin 4 heinäkuuta 1776. Maa sai kristillisen arvopohjan johon kuului mm. työnteon arvostaminen, yrittäjyys, laajat yksilöä koskevat oikeudet ja mahdollisimman pieni hallinto, joka ei juuri puuttunut kansalaisten elämään.

Donald Trump pääsi presidentiksi valkoisen "raamattuvyöhykkeen" ansiosta. Trump tarvitsi heitä ja he tarvitsivat Trumppia. Raamattuvyöhykkeen väki on kokenut että media, julkisuuden henkilöt ja demokraatit ovat jo vuosia rienanneet heidän arvojaan. Donald Trumpin ansiosta he saavat edelleen uskoa niihin samoihin arvoihin, jotka ovat heidän mielestään perinteisiä ameriikalaisia arvoja.

Trumpin ja raamattuvyöhykkeen liitto ei ole rakkausliitto vaan järkiliitto. Sen sijaan Trumpin ja median liitto vaikuttaa lähinnä parisuhdehelvetiltä, jolla ei tule olemaan onnellista loppua. Minulle tulee mieleeni Yhdysvaltojen entinen presidentti Ronald Reagan, jonka ensimmäinen kausi presidenttinä oli kova pala purtavaksi Suomen silloiselle mediakentälle. Reaganin toisen kauden aikana mediat olivat jo siedättyneet Reaganiin. Uskon että näin tulee käymään myös Donald J. Trumpin toisen kauden kanssa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu